Плевнелиев: Популистът русофил Радев има цялата власт в държавата

Мащабната чистка била подготвяна отдавна
514
Плевнелиев: Популистът русофил Радев има цялата власт в държавата
Снимка: Dnes.bg, архив

Популистът русофил Радев има цялата власт в държавата. Президентът не спази Конституцията като поиска оставката на главния прокурор и министър-председателя с високо вдигнат юмрук, той поиска властта по незаконен начин.Това каза пред bTV Росен Плевнелиев, президент в периода 2012-2017 г.

Още по темата

"Едно служебно правителство преди всичко трябва да преведе България през коректен път и демократичен начин към нови избори, които да бъдат легитимни. Каква е работата му тогава да извършва мащабни чистки и то още в първия ден“, допълни той.

Според Плевнелиев тази чистка е подготвяна преди това.

„Имаме едно предизборно служебно правителство на президента Румен Радев, който се бори за преизбиране. Той има абсолютната власт в България, няма НС, няма други политическо партии. Той си назначи не министър-председател, а началник на щаб, негова дясна ръка и послушен човек. Никога досега български президент не е правил това.“, допълни бившият държавен глава.

По думите му, ако на следващите избори политиците не намерят решение на очевидно сложната задача, която народът ще даде, то на трети вот е повече от ясно, че ГЕРБ ще се върне на „бял кон“, защото може да е всичко, но поне хората могат да ги припознаят като по-малкото зло.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
4
 
7
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Тоя пише така сеедно Радев строи руски поток със парите на данъкоплатеца и го инспектира със вартолет,сеедно радев 2016 г ходи до Баку два пъти на тайни срещи с Путин-Шарлопов проговори за тези срещи бе убит като Ваньо Танов.Ама те *** са руска групировка ама за тях мълчиш ел президенте
281
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая до кого се допре го ползва за стъпало и избутва в калта. Затова Бойко веднага я отсвири. Тя сега като въртящ се вентилатор навсякъде кал разхвърля.
280
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генерал-лейтента, кога ще бъде публично разжалван?
279
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румене държавата не е военно поделение и не се управлява с укази. Що ли ти даваме акъл. Ти вече си се оплел като пате в кълчища и менторите ти почват да те изоставят.
278
5
 
19
 
! Отговори
Чембер по кратуната преди 3 години
когато си получил от Тиквата, когато си ставал президент е достатъчен срам да си мълчиш и да не изпълзяваш от мишата си дъпка! Разбра ли?
277
5
 
4
 
! Отговори
spoko! преди 3 години
НЕ СЕ БЕЗПОКОЯ, ЗАЩОТО В КРАЯ НА КРАИЩАТА ПОСЛЕДНАТА ДУМА Е НА ДЖОУ БАЙДЪН. РЕШЕТНИЦИТЕ ТОЗИ ПЪТ СА БИТА КАРТА...
276
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори бракоразводният адвокат Петър Стоянов изглежда интелектуалец сравнен с Плевнелиев.
275
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов,Сидеров,Копейкин и те са русофили и агент на ДС към КГБ,що не взеха те цялата влсат ?
274
23
 
5
 
! Отговори
5 преди 3 години
Нямате 10% от багажа на Росен, натискайте си парцала, не може да се намажете на малкия му пръст!
273
9
 
33
 
! Отговори
От народа преди 3 години
Плевенлиев, ти си кай-умерзения, най-подкупния, най-наглия президент, когато някога България е имала. Ти си подкупен, обслужващ само мутрите. Нищо не допринесе за България, дори една частица положителни нещо за държавата. Теб също трябва да те съдят!!! Никой от нас тук не е русофил, мошеник такъв...
272
13
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ=ГРОБ преди 3 години
Малко ти беше да загубиш сина си.... и новото ти дете да се спомине, а ти само за свещи, жито и лекарства да си харчиш парите. Амин!
271
3
 
14
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 години
До 292. Мен не ме дразни, че Плевнята разказва, че в предишен живот е бил ирландска пастирка, но все пак той се пише християнин а църквата отрича хороскопите и преражданията. Така че Плевнята сам не знае какъв е и си противоречи. Казва, че се е отрекъл от православието и е станал евангелист, което му гарантирало по негови думи "непроменим европеец и цивилизован човек" а в същото време вярва в хороскопи и преражания.
270
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роска не се занимавай с политика. че ставаш за смях. По-добре учи география и особено наблегни на планините.
269
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 305 Ако посочиш къде Путин е избил стотици хиляди ....това да не ти американската администрация , която след 2001 -а е отговорна за милиони жертви във военни конфликти по цял свят .
268
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
306 Бла,бла, САЩ се оттеглиха от много горещи точки по света, но Русия остана, дори там, където превърна всичко в пепел и смърт.
267
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 296 В момента , който не играе по свирката на САЩ , попада под санкции . Какво каза твоят човек / Байдън/ по повод убийството на Кашоги , и че е станало по заповед на бин Салман - " Няма да налагаме санкции на СА , досега никога не сме налагали санкции на управляващ приятелска държава" Това е стандарта за налагане на санкции. Ако си дружка със САЩ , получаваш картбланш за всякакви беззакония , безчинства
266
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
301 Но, затова пък, Путин, напълно оправдава това си прозвище, като уцелва много точно, на кого да сипе невичок, кого да ликвидира, къде да окупира чужда земя и избие стотици хиляди невинни жители, къде да анексира, да изнесе тероризъм, къде да хакне избори, къде да организира метеж...
265
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идио.та американофил Росен Плевнелиев умира от яд, че държавната власт не е изцяло в неговите ръце, ако беше така той щеше да гарантира на своите почитатели ге.й парадчета, а на народа - смъртоносен разцвет, в последствие от американо-българската "дружба"
264
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
293 Армията сме ние, които не трябва да позволим, да се извършва скрита, пълзяща, диктатура и превземане на цялата власт, от едрата, червена олигархия, която пере руски мръсни пари и крадени от държавата милиарди. Божков, Василев...
263
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 296 Байдън не винаги успява да уцели подходящите думи . Нарича вицето си президент , бърка хора , имена . Кой знае какво си е мислил за Путин и какво е искал да каже