Бойко Борисов: Виждаме еднолична власт като от 1944 г.

Той определи случващото се в страната като преврат
27 май 2021 13:35, Нели Христова
628
Бойко Борисов: Виждаме еднолична власт като от 1944 г.
Снимка: БГНЕС

Това служебно правителство е предизборен щаб на Радев. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с младежи от партията, която се излъчваше на живо в профила му във Фейсбук.

Според него сега сме свидетели на еднолична власт като 1944 г. Бойко Борисов разкритикува служебния вътрешен министър, че е наричал хора престъпници.

"Как дава присъди, без да са ги осъдили, че са престъпници? Нали това ни обвиняваха? Страха хората ще го усетят много скоро. Ние оставихме пълна хазна. Тук искам да извадите и да ги носите изказванията на кандидат-президента Радев, че ГЕРБ са оставили хазната празна. Само след два-три дни изказването е на финансовия министър на неговия предизборен щаб, защото това служебно правителство е предизбонен щаб на Радев, казва, че не е необходимо да се тегли заем, защото има пари. Кой от двамата лъже? Има ли пари или няма? Както виждам продължиха всички наши политики - и 50-те лв. за пенсионерите, съответно мерките. Всичко, което сме направили, го продължиха. Сменят тези, за да предизвикат страх и сътресение в администрацията", каза още Бойко Борисов.

Той определи случващото се в страната като преврат.

"Този преврат, който направиха в момента, бях сигурен, че ще се развият така нещата, както се развиват днес. Поуките, които си извадихме от този период, грешките, които направихме, това надменно отношение към проблемите, които сме имали на много места, ни е най-отрезвителният период. Най-ценният период. Това ми показа колко коварни, безпардонни могат да бъдат", каза още бившият премиер.

По думите на Борисов, през следващата седмица областните дирекции на МВР ще получат задачи от политическите им опоненти и "смея да обещая, че ще имат проблем". Според него това не се прави в демокрацията.

Лидерът на ГЕРБ коментира и скандала с подслушванията.

"Щом знаят бройката, да излязат и да кажат, че не могат да съобщят, но потвърждават, че има такива записи - нерегламентирани или каквито и да са, за да се разграничаваме и ние, ако има такова нещо. Вече става една седмица, ние само четем под телевизиите надписи "Шпионски скандали", обяснява се, че имало. Да излязат и да кажат: подслушвани са тези, тези и тези, другото е класифицирана информация. Отнасям се с уважение към Стефан Янев. Те като не са му докладвали. Премиерът как работи? Докладват му службите. Той на базата на това ще каже: имам доклад от службите, потвърждавам. Когато дойде времето, наблюдаващите прокурори ще съобщят. Като няма такъв списък казва - ми една жена казала на един в трамвая, той го казал на Наско Атанасов и той го казал на две агенции и вече това се приема за информация", каза още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


628
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
357
4
 
16
 
! Отговори
Караяна Цветова преди 2 години
Като гледам гласовете подкрепящи ГЕРБ по темата, занчи тук троловете са 6 или 7 ... нещо пара няма за повече!!!
356
5
 
17
 
! Отговори
Без доходи до Коледа преди 2 години
Втори месец без постъпления... взема да щипе от щафчето!!!
355
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя все едно че е седнал пред огледалото и говори на отсрещния.
354
1
 
8
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Както казваше един ''цар'' :Вервайте ми !
353
6
 
12
 
! Отговори
кофти , МНОО КОФТИ преди 2 години
И ето идва най-щастливият ден , когато ти ще си далеч от мен..../по истински случай/ .
352
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо се чудя как така БНТ и другите придворни медии не прекъснаха пак програмата си, за да слушаме на живо глупостите на Тиквата.. Кошлуков трябва да е бил пиян и е проспал "важната" пресконференция на самозабравилото се същество
351
7
 
18
 
! Отговори
123 преди 2 години
Това не.доразумение с Жипката ме изумява винаги.Тъкмо си мислиш ,че не може да каже по- голяма п.ростотия, и той удря ново дъно. "По-добре да мълчиш и всички да те мислят за глупав, отколкото да отвориш уста и да разсееш всяко съмнение" - Марк Твен.
350
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой го казва това?Ха,ха,ха!
349
8
 
7
 
! Отговори
Az преди 2 години
Абе както виждам, подслушвани са Бойко Борисов и ГЕРБ, даже е снимано в спалнята му. Нека извадят записите ако има такива, както извадиха уж неговите и да чуем, какво си говорят. Бойко го снимаха и в ***. Мая Костинбродска, какво стана с нейните комисии и разкрития. Само се пуска пушилка с цел да клъвнат балъците на изборите, а после всичко ще отшуми, както винаги. Ама омаскарените са омаскарени, хора се уволняват масово. После ще се уволнят ей така масово и техните, а България ще си мре
348
7
 
16
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До Бойко БандитаНе хазната, а шкафчето !!! . . . И не го остави, ами си го взе !!!
347
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Достъп до класифицирана информация на всички нива се издава ex officio - за целите на заемана длъжност и за периода на заемането й.Например в момента Бойко Методиев от Банкя не би трябвало да има такъв достъп.Циркът, който разиграха с "отнетия" допуск на Бойко Рашков, ги изобличи като отмъстителни дребни душици, които в напъването си да се харесат на Боса (а той ги лъже, че след юли се връща на бял кон) забъркаха пореден скандал, нанасящ репутационни щети на България.
346
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От "България на три морета" - при Цар Борис III се превърнахме в "България на три ракии" - при Радев и Минеков
345
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неграмотните калинки на ГЕРБ лъсват ежедневно с некомпетентността и действията си. Смях!
344
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не беше ли Бойко този който първи похвали избора на Радев за Правителство?
343
8
 
27
 
! Отговори
A преди 2 години
Каза човекът, който не се появи нито веднъж в парламента, раздаваше пари на кило все едно са му лични, и му щеше да е следващия Путин или Лукашенко... айде моля еднолична власт, направо е цинично от неговата уста! Нагла мутра!
342
2
 
16
 
! Отговори
КОКО преди 2 години
Ако сега отървеш кожата да знаеш за другия път как се прави. И в политиката няма джентълменство. Бий да те уважават. Не да им помагаш а после да ти се покатерят на главата. Знаеш за кого говоря. Айде със здарве
341
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, а това последните 10 години какво беше?
340
6
 
17
 
! Отговори
Бойко Бандита преди 2 години
Аз оставих хазната пълна.Даже Мата Хари беше направила снимка за доказателство и всички я видяхте. Несправедливо ме обвинявате в лъжа.
339
7
 
17
 
! Отговори
не сме толкова тъпи преди 2 години
В подължение на 12 г. се е изграждала и окопавала тази мафиотска структура. Тя е набелязвала от къде и как може да дойде опастност, с кои държавни служители, съдии, бизнесмени, прокурори, медии, журналисти, разследващи органи, мутри да се срастне в един действащ организъм! Войната започна! Дано българите имат разум и сили, защото тежко на родината, ако това продължи! Пиша ви от чужбина. Ще подкрепим братята и сестрите си на тези избори. Те няма да са манипулирани! Излезте и гласувайте!
338
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко, ти сигурно си се погледнал в огледалото, затова май си видял едноличната власт от 1944 г.?