Кацаров: Атакуват ни хора, довели борбата с пандемията до пълна катастрофа

Големите дългове в Александровска са натрупани по времето на д-р Костадин Ангелов
315
Кацаров: Атакуват ни хора, довели борбата с пандемията до пълна катастрофа
Снимка: БГНЕС

„Една от грешките, довели до печалните последици от ковидкризата е, че се взимаха решения от политици за неща, които не разбират. Сега искам да върнем тази нормалност - експертите да вземат решенията... Атакуват ни хора, които доведоха до пълна катастрофа борбата с пандемията. Ние сме последни по ваксинация, първи по смъртност, последни по брой тествани хора, а ограничителните мерки се прилагаха с политически и предизборни мотиви. Тези хора вместо да се извинят, се опитват да измислят проблеми“.  Това каза пред БНР служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. По думите му обстановката с коронавируса е сравнително спокойна, но броят на ваксинациите е малък.

„Въпреки че реорганизирахме процеса, хората не желаят да се ваксинират. Стартирахме и информационна кампания“, коментира той.

Още по темата

Обсъжда се даряване на ваксини за страни от Западните Балкани, които не са в Европейския съюз. „Интересът е много голям“, допълни д-р Кацаров.

„Причината за ужасяващата смъртност у нас по време на пандемията трябва да се разследва. Първата цел е не да се търси отговорност, а да направим така, че да не се повтори това нещо. Защото, ако не положим усилие да анализираме кое е довело до ужасяващите нива, това ще ни си случи отново. Ако сме разумни, сме длъжни да проверим обстоятелствата и да изведем поуките. Ако се открие незаконно поведение на длъжностни лица, ще им се потърси отговорност“, посочи министърът.

Тойпоясни, че досега единен протокол за лечение на Covid-19 не е имало, затова е назначил работна група, която да изготви правилата.  

Д-р Кацаров коментира проблемите в Александровска болница. По думите му състоянието на лечебното заведение в парично отношение е лошо, като общата финансова загуба е 68 млн. лева:  

„До дни ще има решения по случая. Но големите дългове са натрупани по времето на д-р Костадин Ангелов", каза той.

Здравният министър поясни, че се работи по плана за възстановяване и развитие.

„В него бяха наблъскани предимно средства за поставяне на стиропор и изолация на държавни и общински болници. ЕК е посочила, че това трябва да се промени. Но под натиска на правителството това не се е направило... Имаме програма за регионално развитие, свързана с начини за подобряване на възможността и на капацитета на здравната система да реагира на такива епидемии. Тя е за около 150 млн. лева. Срокът е удължаван двукратно. Няма критерии за това кой може да кандидатства. Повечето болници не знаят, че могат да кандидатстват. Сега наново се правят критериите“, обясни Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
6
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Шаши отива на плуване. После ще изведе жена си да хапнат някъде. Вие си стойте вкъщи с маски. И да не забравяте да замажете отдушниците-вирус е това, ей.
163
22
 
4
 
! Отговори
Сата Н преди 2 години
Борисов симулира болест, изобщо не е боледувал. Борисов е лъжлива гнида, провален 63-годишен оли го френ. Дано изпука заедно с цялата си алчна идьотска рода.
162
19
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
А ТИ ДРУГАРЮ: ВАКСИНИРА ЛИ СЕ, ПРЕБИЛЕДУВА ЛИ ГО? ЗАЩОТО АЗ НАПРАВИХ И ДВЕТЕ!!! =====================. Аз не направих нито едното, нито другото. Даже спрях баща ми да не се набута в лапите на докторите, щото беше почнал да се филмира по едно време. Не съм пазил карантина, не си търкам ръцете с дезинфектанти, не нося маска. Други въпроси имаш ли?
161
3
 
37
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Кои точно м ерки не са били адекватни,бе Кацаров ?! Че отговорни хора си плещеха наля во и надясно,че вирус няма и превеха театрални постановки за това ?! Че сме една от стра ните в Европа,където мерките се степенуваха съобразно ситуацията ?! Вашите брътвежи за мерки отсега-нататък по-ли са полезни и с какво ?!Не те знаем що за лекар си,но във времето изоставаш и стана повече от ясно,че часовникът ти не нито червен, нито син а ... дебидюс ЧЕРЕН ! Ясно е,че задачата ти е да оплюваш-ами плюй си
160
1
 
23
 
! Отговори
Цитат преди 2 години
Този има една от двете фирми в България, които издават сертификати на лабораториите , че извършват качествено изследвания! Два пъти годишно по 1000 лв за една лаборатория!Едва ли мисли за доброто на пациентите като министър сега !!!
159
23
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Кога и къде видяхте някой така да оплюва управниците на САЩ, Русия, Англия, Швеция, Италия, Испания, Франция, Германия, Румъния, Япония, Австралия, Нова Зелнадия, Китай, и десетки други където все още са в пълен Локдаун. ===========. Защото всички останали европейци са по-тьпи от българите. Единствено тука се е запазила критична маса здравомислещи и свободолюбиви хора. Затова и изритахме комсомолската гнида от Банки.
158
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият чорап нали твърдеше, че нямаше вирус и памдемия, един друг покойник твърдеше, че маските са за да мълчим, а един друг с прякор "***" гореше маски. Ето ви виновниците за кризата!
157
0
 
20
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Вируса е като КГБ. Няма къде да се скриеш, нищо не помага, молиш се да не те намери.
156
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д-р Стойчо Кацаров НИКОГА НЕ Е БИЛ ЛЕКАР!Завършва медицина със специалност местно управление и здравен мениджмънт=================. Също като етиопския мън галл Гебрейсов, който оглавява ОПГ-то, наречено СЗО.
155
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е, че управлението на мутрите е пълен провал във всички области. Единственото, в което мутрите успяха беше да си пълнят чекмеджетата. Затова по размер на заплати и пенсии изостанахме даже и от Румъния, а бяхме преди Румъния до 2009 година.
154
7
 
19
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Веднага Прокуратурата да разследва поведението на Фигуранта, който твърдеше че няма вирус =========. А ако разследването покаже, че наистина няма вирус?
153
15
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Борисов ваксинира ли се?Благодаря, нямам повече въпроси!
152
6
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
156Важно е правителството да милее за България. Няма значение кой, а какво прави. Нали за това гласуваме-да са българи. А заплатите се вдигнаха при Баце. При СДС пенсията на майка ми стана 50лв. а беше 200. И сега пак се напъват да управляват.
151
12
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Как хубаво мутрите ви изманипулираха с техните строги и още по-строги мерки, които незнайно защо оФцете възприеха като адекватни мерки. Когато имаше КПП-та, това беше строга, но неадекватна мярка. Адекватната мярка тогава трябваше да бъде карантина за всички идващи от чужбина, но такава нямаше.
150
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При дивашкото здравеопазване при демократите е така - няма контрол над епидемията и умират хиляди хора. Съвсем друго щеше да е с системата на здравеопазване от преди 1989 година - епидемията щяхме да я спрем още в зародиш.
149
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д-р Стойчо Кацаров НИКОГА НЕ Е БИЛ ЛЕКАР!Завършва медицина със специалност местно управление и здравен мениджмънт.Един от основателите е на ДСБ. ДСБ са най-злобните и мракобесник политици на България.ТОЗИ Е ПОЛИТИК И ДА НЕ СЕ ПРЕДСТАВЯ ПРЕД НАРОДА КАТО ЛЕКАР!
148
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едва ли някой лъже повече от Фандъкова, известна и като г-жа Лъжа.
147
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин Кацаров сега се проявява като посредствен биткаджия. По навик от преди! Когато страната излизаше от дивашката комунистическа диктатура. Днес обаче политическото поведение на участващит в управлението се нуждае от интелигентни ходове. Мястото на ДБ, поне по дефиниция, не е сред левите елементи. На ДБ би трябвало да им е притеснителна ролята на червени прислужници и да си дават сметка, че след употреба ще ги захвърлят!
146
4
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Ако другарят Бъчваров е лекар, то аз съм пилотът на "Хилядолетният сокол".
145
2
 
18
 
! Отговори
Сан Чопанса преди 2 години
Еж па тоз - значи старите прецакали работата и затова не вървяла ваксинацията, а новите оправили всичко...но пък хората не искали да се ваксинират и ваксинацията пак буксува. Кацаров, ти по природа ли си глупав или си прихванал от Радев?