Соломон Паси: Ако не бяхме съюзници, САЩ щяха да санкционират цялата държава

Санкциите по "Магнитски" са ужасяващ шамар за страната, смята бившият външен министър
Обновена: 6 юни 2021 11:36 | 6 юни 2021 11:10, Красимир Ангелов
391
Соломон Паси: Ако не бяхме съюзници, САЩ щяха да санкционират цялата държава
Снимка: БГНЕС

"Санкциите по закона "Магнитски" са ужасяващ шамар за страната ни. Да не се чудим тогава защо нашите деца напускат България, срам ги е да живеят в тази държава". Това заяви бившият външен министър и председател на Атлантическия клуб Соломон Паси пред bTV.

Още по темата
Той посочи, че решенията срещу България са най-мащабното действие на закона досега.

"Да сме благодарни обаче, че САЩ не санкционираха цялата държава, а само конкретни българи. Законът е приложен по мек начин, понеже сме съюзници", подчерта бившият външен министър.

Той припомни, че преди да бъдат обявени санкциите, от посолството на САЩ в България няколко пъти са предупредили, че проблемът с корупцията в България е сериозен и ще бъдат взети мерки за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
22
 
! Отговори
... преди 2 години
САЩ да те критикуват за корупция е като ла_й_но да те критикува, че не миришеш. Техния президент е уличен в поне 4 корупционни скандала. Брат му незнайно как има договор за строителство на военни бази в Ирак за 15млрд., синчето му е ползвал държавни самолети за да лети за сделки с Китай и Украйна, жена му има връзка с еврейска компания, която строи газов поток през Сирия!
31
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че прокарването на тръбите от първото разклонение на газопровода Северен поток-2 е успешно завършено в петък. "Цялата линейна работа, включително морската част е завършена ", каза Путин на пленарната среща на Международния икономически форум в Санкт Петербург. "Тръбата дойде от германска страна, от руска трябва да ги вдигнем и заварим, това е всичко. Но самото полагане е завършено"
30
2
 
19
 
! Отговори
Майка с 3 деца преди 2 години
Паси, защо няма достатъчно детски градини!
29
1
 
8
 
! Отговори
Зидаро мазач преди 2 години
Паси, защо допуснахте кофражистите да зимат по-големи заплати от зидаро-мазачите?
28
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еесовците от Брюксел ще отпускат средства за възстановяване на икономиките от ковид кризата, но-о-ооо - само при условието че се използват за развитие на зелена икономика. Яжте въздух като патките и изграждайте вятърни перки у полето които произвеждат 7 до 9 пъти по скъп ток.
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пускането на руско-германския газопровод Северен поток 2 ще бъде грандиозно събитие, което ще отбележи упадъка на транзитната държава Украйна, която буквално преди десет години игра ключова роля в тази посока.
26
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Паси, защо допуснахте Бойко Борисов да тормози народа 20г?
25
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ дадоха едно рамо на ГЕРБ и на Борисов преди изборите, а българите се радват и се кланят на САЩ.
24
2
 
21
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Ако Монката Паси не се изкаже по въпроса, няма как да ни се изяснят нещата. Той, като топла връзка, най-добре ги знае нещата.
23
2
 
21
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Монка подготвили сме специално за теб едно файзерче да те боцнем с него - то е подарък от твоя сънародник алберт бурла, нали и двамата сте една кръв и едно от едно коляно и той иска да се погрижи за твоето здраве...
22
2
 
20
 
! Отговори
ралд преди 2 години
Къдравата Сю в ефир си призна за корупционни схеми!
21
2
 
18
 
! Отговори
а защо? преди 2 години
Убаво де, помагат ни хората, ама защо САЩ наложиха санкции само на тези 4ма или 6? Само те ли са корумпирани в България или има и други? И ако има и други защо САЩ не наложи санкции и на тях за да ни помогне?
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-едрите гербери да не чакат следващите заповеди от САЩ, ами да бягат в чужбина с откраднатото. Дългата ръка на САЩ ще ги подгони. Да хвърлят избори и други глупости. Става напечено. Не се знае утре кой гербер ще изгори. Само глуппаците ще чакат и няма да избягат.
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакаме кога ще пратят тюлените да ловят плъха в Банки.
18
3
 
23
 
! Отговори
someone преди 2 години
Съюзници друг път, вие сте съюзници дето лапате от посолството парите и се кланяте и мазните там нещастници.
17
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Трябва политиците ни да изпълняват точно каквото им казват от САЩ и може би вероятно някога бихме могли да пътуваме и без визи за САЩ да миеме американски тоалетни а изкарваме долари.
16
16
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Добре е САЩ от време на време да заколват по някой българин както в Либия и Ирак, само така може да се оправим, САЩ искат да въвеждат демокрация защото демокрацията е най-добрата система. Поклон пред САЩ, навеждам се дълбоко.
15
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да треперят руските комунистически ***. Вече няма да могат да си крадат на воля.
14
12
 
4
 
! Отговори
Бог да Пази преди 2 години
Америка!
13
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още има визи за САЩ докато продаваме паспорти на цената на паркомясто ще е така, но упоритите и находчивите българи намират начин да заминат за САЩ за да мият афроамерикански тоалетни да изкарат долари с които да да реализират мечтите си.