Борисов: Антиваксър пое здравното ни министерство

През лятото вече щяхме да сме достигнали колективен имунитет, смята бившият премиер
24 юни 2021 16:45, Нели Христова
441
Борисов: Антиваксър пое здравното ни министерство
Снимка: БГНЕС

През последните 4 години българското правителство положи безпрецедентни усилия за разкриването на руската шпионска мрежа у нас. Вследствие на това бяха изгонени от страната много шпиони под прикритие като дипломати. Получихме силна подкрепа за това и от НАТО. Очаквано това ядоса политическите ни противници. Радикализираха се и тотално унищожиха нормалния диалог в страната. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща на върха на ЕНП, предаде пресцентъра на ГЕРБ.

"И на фона на цялата тази криза и противопоставяне в обществото, българският президент Румен Радев вместо да търси обединение, той взе страна и задълбочи конфликта. Това много ясно личи от назначения от него служебен кабинет. С него той подготвя обществото за бъдеща коалиция между наследниците на комунистическата партия и формация от семейството на ЕНП“, посочи Борисов и отбеляза, че временното правителство тотално е абдикирало от отговорността си по организацията на изборите на 11 юли. "Вместо това – ежедневни атаки и компромати срещу ГЕРБ", каза още лидерът на партията вив видео разговор.

Бойко Борисов припомни категоричната победа на ГЕРБ на вота през пролетта, която бе общо 14-та за партията.

"Бихме с близо 300 000 гласа. Надявам се след 20 дни да потвърдим резултата си. България има нужда от стабилно управление, за да изпълни приоритетите си. Управлението на бившите комунисти и популисти ни тласка към хаос. Ние обаче сме силно мобилизирани да спрем всичко това. Ще въведем ред!“, подчера той.

По време на своето изказване председателят на ГЕРБ акцентира и върху тоталния срив при ваксинационната кампания на правителството. "Антиваксър пое здравното ни министерство. Близо 10 000 души се ваксинират на ден. Докато ние бяхме на власт имунизирахме по 5 пъти повече хора.

Сметките ни показваха, че през лятото вече щяхме да сме достигнали колективен имунитет. А сега – пълен провал“, коментира Борисов. В тази връзка той даде пример с посещението на европейския комисар по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду.

"Дойде и ни каза – не можете да се справите, ние ще ви направим ваксинационния план. А само преди няколко месеца договорихме допълнителни 2,7 млн. дози на „Пфайзер-Бионтех“ благодарение на ЕК и на европейската солидарност между държавите-членки. Ваксини има много, но властта се провали в управлението на процеса", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
8
 
11
 
! Отговори
Drisko преди 2 години
Тиквата го бихме като МЕЧЕ ДИРЕК и сега реве като болно псе.
54
7
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
А Бойю тиквата защо не ще да се ваксинирва?
53
6
 
10
 
! Отговори
аз преди 2 години
След като про-ваксър източи това министерство не мисля че има някакво значение. Понеже се заговорихме за здравеопазване - нещо да кажете за търговията с органи при Вашето управление и под зоркото око на Вашите министри?
52
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пак го хвана логореята. Поне да можеше нещо смислено да каже, а то все "другите са виновни!".
51
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антибългарин, който унищожаваше България 15 години и си пълнеше чекмеджетата няма право на ГЪК и защо още не е в затвора?
50
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен68По-голям нарцис от фигуранта радев няма
49
7
 
15
 
! Отговори
Дядо Вакси преди 2 години
ДАЙ ПРИМЕР КАТО СЕ ВАКСИНИРАШ ТИ БЕ?
48
7
 
24
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Откакто те помня ти си Невинен, другите са виновни
47
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, как не ви е срам от този болен нарцис?
46
7
 
9
 
! Отговори
Гост преди 2 години
И как щяте да постигнете т.н колективен имунитет??? Под строй ли щяхте да ни водите???Май ви липсва Бащицата Т. Живков и онова време.Но сега времето е НАШЕ и ние решаваме, като свободни и цивилизовани граждани на Европа и света.Забрави миналото, Господине!!!
45
4
 
12
 
! Отговори
Зенека преди 2 години
Ваксинирай се със Зенеката, Тикво, ти нямаш ваксина. Действай - бъди пример.
44
5
 
21
 
! Отговори
Анти-ваксър преди 2 години
Ако се направи една статистика по върхувете на ГЕРБ, ще се окаже, че най-големите анти-ваксъри са те, защото няма ваксиниран от тия.
43
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен..по коя тема бе?!...Темата тук,сега,И ПРЕДИ винаги е била:-"Бориссофф,бориссофф,бориссофф.."!...Дрънканиците му така са ни додеяли,че отдавна е нетърпимо!..Няма да си спаси кожата май,каквито и съчинения да плещи!...Освен ,разбира се,ако не размени животеца си срещу некой и друг милиард,който отмъкна докато имаше тая възможност от бивши негови авери,които никога няма да му простят!..Но това са "игрите" в света на МутроМафиите!...И нямат нищо общо с държавните дела!!!!
42
5
 
11
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Бокича верно е много заоблен - сега с такива изявления прави допълнителна реклама на служебния кабинет и служебния министър.
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя степен масон си, ББ? Кажи да знаеме. Обичаш ли адренохромче и детска кръв?
40
4
 
13
 
! Отговори
Namry6tena Tikwa преди 2 години
А тиквата кога точно се ваксинира, че не помня???? Тиквата е комунист. А когато комунист обвинява някого, той вече е направил същото престъпление поне около 50 пъти. ТОВА Е ФАКТ. ЩЕ ВИ ЧЕГЪРТАМЕ КОМУНИСТИ, СТРАХ ЛИ ВИ Е?
39
5
 
9
 
! Отговори
До 46 Состин преди 2 години
Какъв език ! Каква уста ! С тази ли уста се храниш ? Или извършваш френски услуги на герберските шефове ? Сега на тези избори герб отиват завинаги извън власта и някои от тях към затвора а други на два метра под земната повърхност. Мъка ли ти е ? Божков се завръща
38
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,,А, ШЕФ НА НАП ДЪЛЖИ НАД 1 500 000 ЛВ ДАНЪК И РЪКОВОДИЛ КУХА ФИРМА В ОФИС РАЗБИТ БОРДЕЙ, ПРЕХВЪРЛЕНА НА КЛОШАР, - ЕДИНИЯТ НОСИЛ КОВЧЕЗИ С УМОПОМРАЧИТЕЛЕН СМЯХ , ДРУГИЯТ КРЕЩИ НА ЖУРНАЛИСТИТЕ...И ВСИЧКИ ЛЪЖАТ И МАНИПУЛИРАТ...
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости, онзи новият вече го плюем, че агитира за ваксинация. Този пък...бил антиваксър. От сутринта ни е запукал да слагаме ваксините, пък ние не щем. ББ ще поеме ли политическа отговорност за произвол с държавни средства за фалшивите ваксини. Кой му е разрешил да харчи парите на народа за ***? Раздаде по 50 лева на горките пенсионери, но прахоса милиони за ***. Продажник на българскив народ. Мръсен масон и сатанист.
36
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плондирът с дебелашки лъжи печели управлението на страната три мандата и вече краде към 12години. А все още има обитатели на територията, които го подкрепят. Какво ли представляват те?