Борисов: Ще стоим далече от отровните партии на омразата!

ГЕРБ няма да подкрепи правителството, но било безотговорно нови избори
Обновена: 3 авг 2021 12:39 | 3 авг 2021 12:12, Камелия Цветанова
403

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че Изпълнителната комисия на партията е решила депутатите да гласуват против правителството, което ще предложи ИТН.
Още по темата

„Партията ще стои максимално отдалечено от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа, не се отнасят уважително към избора на хората, защото не може да имаш с 0,5% повече и да не отчетеш следващите след тебе, а да търсиш четвъртата, петата, ентната партия и те да се държат като победители“, коментира той.

„И ние искаме да сме опозиция, защото в една държава трябва да има здраво управление и здрава опозиция“, настоя Борисов.

Според него е доказано, че ДПС преля гласове към ИТН на изборите, за да спечелят.

„Между редовните и предсрочните избори имаше една илюзия налагана от другите партии, че ще бъде създадено правителство без ГЕРБ, чудесно, нека“, коментира лидерът на партията.

По думите му най- добре е да има правителство.

„Не мога да си представя безотговорното отношение на партиите, които казват, че няма нищо лошо да  отидем на нови избори и демокрацията била скъпо нещо, но демокрацията е и  голяма отговорност, те са чели само първата част“, упрекна Борисов.

„Не виждам как ще подкрепи правителството някоя партия, как ще се унижи да подкрепи правителство, което няма политика, нищо не е написано. Хората им там говорили езици, но от писмото, което разгледах, те не знаят най-важния език - българският, не могат да пишат грамотно. И при мен всички знаят езици, но първото ми изискване е да пишат грамотно на български“, посочи той.  

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че депутатите от партията не са потърсени за един отговорен разговор с останалите партии.

„Всички казват: "да отиваме на избори", не знам при положение, че няма бюджет и няма как едно служебно правителство, което е компрометирано, и то финансовият министър, за когото съдружниците му кават, че е мошеник, да внася бюджет. Изборът е между две лоши неща, но ние се съобразяваме с хората, а те са избрали едното. Да си правят правителство и да не ни забъркват в техните каши“, отсече Борисов.

„Най-добре е да има правителство, да бъде изобличен разделителят на нацията президента, защото за него ще е добре да има служебно правителство“, отсече той.  

Според него ситуацията ще става по-тежка и с коронавируса, и с бежанците.

„Сега още по-тежко ще бъде с мигрантската криза,защото колоната от бежанци ще бъде с километри, след като  американските сили се оттеглят. Вирусът, който идва от Перу, ваксините не го хващат“, предупреди Борисов.

За номинирания за премиер Пламен Николов, той посочи, че му е симпатичен, „не се кокорчи“.

„Въпросът е как ще се направи връзката със Слави Трифонов. Следва и много, много сложна парламентарна игра, как ще се играе, не знам и не е моя работа“, посочи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 12 години гробарско управление България не само че не отлепи от дъното на ЕС, ами значително се увеличи разликата с предпоследните!
196
11
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Споко другаре и товарищи, светът както и България се движат от общестевено икономически и политически закономерности, то и Олигарски дойде на Власт след един февруарски мегеж и Коситнбордската афера на Сестра галева, но след фалита КТБ и презентацията на Пеевски за Шеф на ДАНС си отиде скоропостижно ... Сега активното мероприятие на радевата хунта е по-добре организирано и финансирано и последствията от него ще са по-сериозни и деструктивни, но няма как да не изпадне в своята несъстоятелност ...
195
9
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен.."нормалните" му снимки беха от "жипката",докато се пъчеше и сучеше мустак..Е,слезе от нея и физиономията му се изкриви до неузнаваемост..Така че ако искаш "добри негови снимки",пускай си стари продукции на "Севда ТВ"!
194
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С парите събрани от Борусов сега раздават на пенсионерите, а уж не било предизборен харч. Взеха 450 млн предвидени за Хемус и ги хармат на воля без конкурси.
193
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа е уморен, изнервен, ковид, наводнения, вдигат му цени на храни, на ток, на парно, спряха му строежа на магистрала Хемус и окрадоха парите. Комунистите махат специализиран съд и прокуратура в полза на олигарсите. Те твърдят че това било изчегъртване, но трябва да четете между редовете защото когато комунист ти каже добър ден се оглеждай за падащ астероид. Никаква вяра да нямате на червените. Затова народа иска избори и иска Бойко. Добър-лош при Бойко държавата работеше и ни уважаваха
192
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и да искате да сте близо никой не иска а е близо до вас, сиреч, кисело ви е гроздето.
191
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все още няма правителство бе туппан здран, без мозък.
190
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като Бойко и компания реват, значи това е правилната посока. Трябва да сме невероятни тъпири да не оценим служебните.
189
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе няма ли да престанете да се подигравате по найгадния начин свъншния вид на Борисов,скоето датласкате внушения че е политкукудебилкартофелбандит икакво ли още не отчекмеджеефенди до алтънкюлче.нито дума запътищатата,метрото,санирането, неговата вътрешна,европейска и световна политика.кой ако не той бе предпоставката и ТЖивков да бъде охраняван,и ЦарДървояд да бъде защитетен и разните хамстери, тигъри и спортисти.на какво ниво той издигна тениса,футбола и плуването унас.сложете нормална снимка
188
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
177 Пачките на Борисов са фейк.Божков, червената мутра, си пада по кюлчета и пачки. Затова скри 470 млн данъци и си напазарува имоти по света, и млади мутреси. После, ГЕРБ били виновни, че не си потърсили данъците, сякаш, длъжникът не знае, колко дължи и не е негово задължението, да ги плати.
187
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце ще направи всичко за да провали новото правителство и да се върне пак. Всичко друго е дрънканици за простите. Навсякъде са окопани негови хора,които ще работят за него. Не разкарат ли всичко до среден ешалон началници, нищо не могат да направят. Навсякъде ще ги провалят.
186
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че е обратното!!! А и какъв *** трябва да си, след управление от 12 години, да кажеш, че ще слагаш :"Ред в хаоса". На мен ми звучи като признание какви сте ги свършили...Даже не сте и мафия. някакви организирани крадци и наглеци....
185
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е сринал държавата, като още чупят от неговата пита?
184
0
 
6
 
! Отговори
не можееее преди 2 години
Всички на дансинга и да люшнем един Тайсън кючек!
183
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце е прав. Тия така наречените протестърски партии са само въздух под налягане. От три месеца разправии.(не искаме ГЕРБ, ама и едни други не се траеме) Е то се вижда че не става, това е само пилеене на време. ГЕРБ и ДПС били отровни партии. Е вие с този панаир какво сте!!!
182
2
 
6
 
! Отговори
До Пян Гъ преди 2 години
И кое от тези неща,които си описал зависи от правителството? Как правителството ще спре цените на на тока и парното? Е може но за определен период, а после ще трябва голяма поскъпване. А ковида кой ще го спре? Къде в цял свят са го спрели? А колкото до инфлацията - ако започне в цяла Европа, ще дойде и при нас, ако не няма.Други неща зависят от правителството,но точно тези не.
181
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България и българите са болни само този човек може да ни излекува образно казано. Всичко останало дърпа дърпа държавата назад в блатото. Не, е без грешен, но кой, е,ако има тъкъв нека си вдигне раката.За останалите набеден за партии и лидери няма да коментирам не си заслужава. Ако искате бъдеще за децата си два пъти мислете един път режете вероятността да сгреши те ще е по малка Стара поговорка.
180
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боката за пореден път показва, че не го слуша глава и определено живее в друга реалност
179
10
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
как си не прехапа езика от толкова злоба таякарикатура?!..Забележете:-Хем ГЕРП били щяли да гласуват ПРОТИВ това правителство,хем..твърдо са убедени,че правителство ТРЯБВА да има,за да не може "Оня-разединителя" ,"да продължи да разделя нацията"...А сега де!!!!!...ТакаваШИЗОФРЕНИЯ е характерна за съвсемизкукали същества..Нещо като оня ром,дето вика.."Исках да гласувам,ама немах желание"..Та и тия:-"Искаме да има правителство,ама не щем да го има и за това ще гласуваме против"...ОТ ВРАТ!!!!!
178
11
 
12
 
! Отговори
Борисов преди 2 години
Е злобно отмъстителен и олицетворение на омразата.Особено като не може да краде.