Борисов: Ще стоим далече от отровните партии на омразата!

ГЕРБ няма да подкрепи правителството, но било безотговорно нови избори
Обновена: 3 авг 2021 12:39 | 3 авг 2021 12:12, Камелия Цветанова
403

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че Изпълнителната комисия на партията е решила депутатите да гласуват против правителството, което ще предложи ИТН.
Още по темата

„Партията ще стои максимално отдалечено от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа, не се отнасят уважително към избора на хората, защото не може да имаш с 0,5% повече и да не отчетеш следващите след тебе, а да търсиш четвъртата, петата, ентната партия и те да се държат като победители“, коментира той.

„И ние искаме да сме опозиция, защото в една държава трябва да има здраво управление и здрава опозиция“, настоя Борисов.

Според него е доказано, че ДПС преля гласове към ИТН на изборите, за да спечелят.

„Между редовните и предсрочните избори имаше една илюзия налагана от другите партии, че ще бъде създадено правителство без ГЕРБ, чудесно, нека“, коментира лидерът на партията.

По думите му най- добре е да има правителство.

„Не мога да си представя безотговорното отношение на партиите, които казват, че няма нищо лошо да  отидем на нови избори и демокрацията била скъпо нещо, но демокрацията е и  голяма отговорност, те са чели само първата част“, упрекна Борисов.

„Не виждам как ще подкрепи правителството някоя партия, как ще се унижи да подкрепи правителство, което няма политика, нищо не е написано. Хората им там говорили езици, но от писмото, което разгледах, те не знаят най-важния език - българският, не могат да пишат грамотно. И при мен всички знаят езици, но първото ми изискване е да пишат грамотно на български“, посочи той.  

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че депутатите от партията не са потърсени за един отговорен разговор с останалите партии.

„Всички казват: "да отиваме на избори", не знам при положение, че няма бюджет и няма как едно служебно правителство, което е компрометирано, и то финансовият министър, за когото съдружниците му кават, че е мошеник, да внася бюджет. Изборът е между две лоши неща, но ние се съобразяваме с хората, а те са избрали едното. Да си правят правителство и да не ни забъркват в техните каши“, отсече Борисов.

„Най-добре е да има правителство, да бъде изобличен разделителят на нацията президента, защото за него ще е добре да има служебно правителство“, отсече той.  

Според него ситуацията ще става по-тежка и с коронавируса, и с бежанците.

„Сега още по-тежко ще бъде с мигрантската криза,защото колоната от бежанци ще бъде с километри, след като  американските сили се оттеглят. Вирусът, който идва от Перу, ваксините не го хващат“, предупреди Борисов.

За номинирания за премиер Пламен Николов, той посочи, че му е симпатичен, „не се кокорчи“.

„Въпросът е как ще се направи връзката със Слави Трифонов. Следва и много, много сложна парламентарна игра, как ще се играе, не знам и не е моя работа“, посочи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
11
 
11
 
! Отговори
Крум преди 2 години
Умен,достоен човек,истински държавник! В о ная Сб-Ир-щиНа ще се изядат един друг. И си въобразяват, че могат да управляват държава та те не могат да се понасят един друг
176
7
 
9
 
! Отговори
Край преди 2 години
Магистрали в Румъния декември 2020г- 915км.магистрали в България -830 км.Изчислено на население и БВП и територия България има 2пъти повече магистрали от Румъния
175
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите рушат държавата... Ще ни превърнат във Венецуела! Венецуела беше хубава страна преди да се намърдат комунистите и сега нямат тоалетна хартия! А помните ли виденовата зима??? Затова видиш ли комунист му удаpи един петопръстник зад врата. И като те попита защо ме удари му отговори, ти си знаеш най-добре.
174
4
 
8
 
! Отговори
Снимката преди 2 години
кърти, и без да четеш глупостите
173
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има ли протести и въстания зимата?Как мислите?
172
5
 
14
 
! Отговори
Пян Гъ преди 2 години
Истината за кого сме гласували ще дойде наесен с първите сметки за ток/парно/газ, с ковид вълната, с глопиращата инфлация и с фалитите на цели сектори. Споко, всичко ще си стане както трябва - като нямаме акъл за 2 пари...
171
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буци го изостави Запада, ама явно още има илюзии, че може да се споразумее нещо там, нещо поне да не го опандизят. Колкото и избори да печелят ГЕРБ, власт йок, това е.
170
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние българите искаме итн да управляват а на която друга партия не и изнася може да подаде оставка - може да имаме и парламент без 240 депутата.
169
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя вкиснат пожарникар до кога ще ни занимава с размислите си. Срина държавата и още има очи да кряка, докара ни до дъното.
168
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така, колкото по-далеч от помията антигерб, толкова по-близо до евроантлантизма /ЕНП,ЕС/ и цивилизацията.
167
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Психиатрите кога ще си го приберат тоя налудничав тип...
166
9
 
8
 
! Отговори
МАФИОТ преди 2 години
МАФИОТ СКЛЮЧВАЛ ДОГОВОРИ С МАФИЯТА
165
0
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Айде на промяната, не останааа..... ИТН+БСП+ДПС :)))))))))))))))))))) Белият автобус да го бронират този път :))))))))))))))) От наведи се. БГ. Не идваме, къв ще го дървят ся? :))))))))))))))))))))))))))))))) Хахаххахааааа, тъкалям се от смях тука.
164
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зимъска бая чака-рака ще пада,за да се стоплите!
163
9
 
8
 
! Отговори
свилен преди 2 години
До Анонимен Направи разбира се . 40 милиарда дълг напъхани в лични чекмеджета . Масово изби птици прасета кози и овце за да могат приятели да внасят от вън 20 годишни меса
162
5
 
10
 
! Отговори
Край преди 2 години
РРадев е екстрасенс като Кашпировски - С реч по телевизора вкисва виното на българите всяка Нова година.За 5 г. едно коремно е направил.българите ако знаят колко им е струвало това упражние - лошо ще им стане.Сега искал да промени България ... ама друг път. България се променя с политически проект - партия и твое Народно събрание и правителство. Ама това значи да те бият и с камъни ако не се справяш От президенството само може да се плюе.
161
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факт е че Герб загубиха изборите. Бойко в момента се оплаква все едно е загубил мач с гол в последната минута а през останалото време е можело да спечели.
160
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буци шкафчетата Буци , къде скри парите , парите и златото къде ги скри Буци
159
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко, спаси ни от комунистите и от служебното правителство на омразата.
158
0
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хаахахахаа, при тази новина Рюндю сигурно се е скрил в руското посолство :))))))))))))