Депутатите решават окончателно какви ще са им заплатите

Първи блиц контрол на представители на изпълнителната власт
48
Депутатите решават окончателно какви ще са им заплатите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите ще гласуват Правилника за организацията и дейността на 46-ото Народно събрание. В седмичната проектопрограма не е насрочена процедура за избор на премиер, структура и състав на Министерския съвет, информира БНР.

Предвиден е обаче първи блиц контрол на представители на изпълнителната власт - в първия четвъртък на месеца, както е по новите правила за работата на парламента.

За днес е предвидено обсъждане на два проекта на решения - единият, внесен от ГЕРБ, е за създаване на временна комисия, която да изясни факти и обстоятелства за прилагане на специални разузнавателни средства от МВР в предизборната кампания.

Другият проект е внесен от „Демократична България“ и предвижда изслушване на главния прокурор Иван Гешев и изискване за внасяне на доклад от главния обвинител за прилагането на Закона за защитените свидетели за последната година.

Депутатите ще решават дали да бъде създадена временна комисия, която да разглежда прилагането на мерките по закона „Магнитски“. Тя е по предложение на „Демократична България“.

Депутатите ще приемат Правилника си за работа, който предвижда създаването на нови постоянни комисии - едно от предложенията е да има комисия по икономическа политика, високи технологии и дигитализация, а към комисията по вътрешна сигурност, обществен ред и контрол на службите се предвижда създаване на подкомисия по прилагането и използването на СРС-та.

Предвижда се отделна комисия по туризъм и отделна за българите в чужбина. Част от новите правила предвиждат намаляване на транспортните привилегии на депутатите и осветляване на парите на нещатните сътрудници. Все още не е ясно дали в пленарната зала ще се подложи на гласуване идеята Народното събрание да няма заседания всяка седмица, а да се редуват през седмица с работата на комисиите.

Обект на обсъждане ще бъде намаляване на депутатските заплати. Вчера ресорната временна комисия отхвърли предложението на „Изправи се БГ! Ние идваме“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
14
 
! Отговори
Все същите преди 2 години
Всички крякат "за хората,за хората","народа,народа..." и бам накрая едно от първите неща- дай да си гласуваме високи заплати....После ходи гласувай да те "оправят".
19
0
 
3
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 2 години
Бухахахааааааа...
18
0
 
26
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
КЪДЕ СЕ Е ЧУЛО И ВИДЯЛО САМ ДА СИ ОПРЕДЕЛЯШ ЗАПЛАТАТА?!?! РАБОТОДАТЕЛЯТ / НАРОДЪТ, СУВЕРЕНЪТ/ БИ ТРЯБВАЛО ДА ОПРЕДЕЛЯ ТОВА!!!! ТАКА ЧЕ НЕ ДЕМОКРАЦИЯ, АМИ ДЕПУТАТОКРАЦИЯ СМЕ!!!ПФУ!
17
0
 
13
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Представяте ли си да си ги увеличат. Все пак никъде не пише, че ще ги намалят, а че ще ги обсъдят.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
18-ти може доста да обсъдим, но се налага в 9:00 да излизам, някой друг път в някоя тема, все ще се засечем, чао и лек ден ви желая, а тия в парламента да гласуват квото си искат, и без тва всичко е един цирк
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
света никога няма да има справедливост докато ги има тия и *** настанени в съдебната
14
1
 
14
 
! Отговори
Обективно до 15 преди 2 години
В БГ си богат само ако си бивша ДС! Само и.д.иоти вярват в приказката за Снежанка и умния и прекрасен Божков.
13
1
 
13
 
! Отговори
Офф преди 2 години
Нали не си въобразявате, че же има каквото и да е намалаване на депутатски заплати или привилегии??? Ако вярвате в това сте чиста проба наивници на средна възраст!
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
13-ти коментар, в България, ако си богат, ти взимат бизнеса, вкарват те в затрвор, или те убиват, или постановка ще ти направят, в БГ няма как да си богат, депутатите (така наречената мафия) държи всичко за да може всички да са бедни и зависими, дори не е необходимо да давам примери, всеки знае за Божков и компания ......
11
3
 
8
 
! Отговори
депутатски мъки преди 2 години
след като Борисов ги критикува че си увеличиха заплатите от първия ден , тия сега ше го раздават осъзнали се . много е тежко да гласуваш за намаление на заплатата си .
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
снимат ги по тв в парламента, отишли "уж" на работа, а камерата ги снима как си ровят по телефоните, вместо да вземе участие което е съдбоносно а може и да не в зависимост кви решения се взимат същия ден, толкова им пука за народа, важна им е заплата, и далаверите
9
1
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
3000 без КОМИСИОННИ БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ В КОМИСИЙ ЩОТО ТАМ ПОД 5ХИЛКИ НЕ ПАДАТ.БЕЗ 2ХИЛКИ РЕЖИЙНИ.САМО 3БОНА БРУТО ДАЖЕ И ТОВА ВИ Е МНОГО.ЩОТО ЕДИН ДЕПУТАТ ПИТА СЛЕД 5 МЕСЕЦА АБЕ ТЕ ТУКА И ЗАПЛАТА ЛИ ДАВАТ.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
би трябвало народа да им определи какви заплати заслужават, тва сам да си гласуваш за себе си е някакъв цирк (в лудницата ги вкарват такива, изглежда луди ни управляват)
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7Нали ги виждам, бъркат си в носа повечето, иначе имат претенции към робите (народа) :)))
6
1
 
16
 
! Отговори
дърт преди 2 години
А кога песионерите ще могат сами да си определят пенсиите?
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по над 5к взимат да си чесат задниците и да си ровят в носовете и да не ходят на работа, и тва в цял свят и никой нищо не им казва по въпроса, тва е достатъчно да се види, колко е шалфив целия свят с партии и депутати, които държат населенията в световен мащаб в беднотия
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една седмица дъвчат едно и също. Хората се развиват и вземат важни решения, а у Булгаристанаа дъвчим колко ще им е надника. Тази държава никога няма да се оправи, никога. Нито след 10 години, нито след 100 години.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сложете си възможно най-високите заплатки, нема проблем, само не стойте като чучела у парламенто :)))
2
1
 
14
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Работодателя дава и съответно трябва да решава каква да е заплатата. На следващите избори трябва да има и графа 500-1000 / 1000-1500 / 1500-2000 / 2000-2500 / 2500-3000. Като гласуваш избираш и колко си готов да им дадеш. Брои се накрая и така.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пуболикувайте ги после, бих желал да видя самозабравилите се, колко гласуват за себе си, и с колко живеят пенсионерите и младите