Радев бил изненадан от името на Младенов в досиетата "Пандора"

Президентът призова да се прави разлика между бизнесмени и хора на държавни постове
8 окт 2021 12:31, Нели Христова
229
Радев бил изненадан от името на Младенов в досиетата "Пандора"
Снимка: БГНЕС

Изненада ме името на Николай Младенов в досиетата „Пандора”. Службите са длъжни да предоставят информация и аз очаквам такава. Това коментира президентът Румен Радев второто излязло име на Николай Младенов в досиетата „Пандора”, предаде БГНЕС.

"За Бобокови не съм чул. Явно ще излизат още много хора, но правете разлика между хора на държавни постове и хора от бизнеса", допълни президентът.

"Във всички кандидати виждам сериозен опонент, не деля кандидатите за президент", каза Радев за предстоящите избори.

Запитан от кои партии ще приеме подкрепа на втори тур, президентът отговори, че приема подкрепа от всички български граждани, както винаги го е правил.

По повод критиките, които се отправят към него от опонентите му в кампанията, Радев каза: Така са решили, така го правят. Нямам намерение да влизам в този тон, имам много друга работа. Знаете какво е разписанието на президента.

Всеки един проблем на служебното правителство се пренася върху президентската кампания. Това явно е част от играта, така са решили, толкова могат, така го правят, коментира Радев. Във всички виждам сериозен опонент, всеки има правопда изложи идеите си, не деля кандидатите за президент по никакви признаци, допълни той.

На въпрос дали ще участва в дебатите, на които го поканиха Лозан Панов и проф Анастас Герджиков, Радев отговори: Направете един списък с всички, които желаят, и ще участвам. Имам и друга работа.

По повод становището, което е изпратил до КС по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков, президентът обясни, че това е абсолютно правен казус и няма нищо общо личността Кирил Петков.

Радев откри изложба, посветена на 70 г. от създаването на българските архиви в Държавна агенция "Архиви". В изложбата са включени оригиналът на Търновската конституция, Манифестът за обявяването на Независимостта, т. нар. Сребърна конституция и други ценни документи и предмети.

Този юбилей е важен, защото държава без памет няма бъдеще. България, като страна с хилядолетна история, е оставила множество документи, които представляват национално богатство, каза в приветствието си президентът.

Днес България е в криза. Но ако се върнем назад във времето, България е имала и много по-тежки кризи, в които нашите държавници са излизали с желание да търсят онзи морален компас, който да води към бъдещето, за да има държава и днес. Това е морално наследство, коментира Радев. След това той и шефът на ДАА доц. Михаил Груев валидираха марка за юбилея на архивите. На нея е изобразен Манифестът за Независимост.


 


229
Още от Политика
Ще получим ли средства по Плана за възстановяване до края на годината?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много изненадана е НИНОВА -твоята ПАРТИЯ взема гласове от БСП! СЛАВЧО СЪЩО изненадан,МАЯ май няма да влезе и сега я успиваш с подписването на споразумението, за да и затворите голямата УСТА и да не критикува КОКОРЧОВЦИ! РИСТЮ дали усеща как му вързахте кънките? ДАЖЕ ПРОКОПИЕВ му спря парите!
215
1
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Хахахахааа, много работа имал Рундю?!? Ако посмее да излезе на дебат, ще бъде публично унижен. То с неговото мрънкане и научено от листчето е жив зиян :))))))))))))))))
214
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радев защо бяга от дебат с Герджиков и Панов? Притеснява го май.
213
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоз па кога ли не е бил изненадан от нещо...
212
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
--- Най-голеният удар на резилдентъ беше с измисленото чекмедже - много народ поверва, че някой си държи пари в чекмедже, в обществено жилище, цял ден ходи навън, влиза чистачката, майстори, готвачка и тн. Евалла на ченгетата от ДС. Сега са 27 ченгета в инициативния му комитет...Добре ли сте?
211
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 140 -- ааа, чекмеджето до главата ти ... Ченгетата на крадев от ДС ги правят тези видео за няколко минути, а будалите верват
210
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всеки един проблем на служебното правителство се пренася върху президентската кампания. Това явно е част от играта,аха, не било така. А кой ми с*а в га**те?
209
2
 
10
 
! Отговори
Стоян преди 1 седмица
Този дали ще бъде изненадан ,като чуете имената на Елена Йончева и Славе Трифонов.Все пак 147 да българите с.офшорки
208
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То Америка с документи ,то ЕС с документи ,защо тогава не са арестувани все още тия,какво още ще разследват службите
207
0
 
5
 
! Отговори
Бая ви Тони преди 1 седмица
Много интересно !! Други заподозрени по онова време ги мяма в този списък ! Честито "демократи"
206
7
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Петър Стоянович хубаво каза: Детето което убило родителите си пледирало към съда - Имайте милост към едно кръгло сираче!! Та имайте милост към едно недорасло и неадекватно служебно правителство , което уби всичко хубаво и стабилно , което имахме ние българите.
205
3
 
17
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 седмица
А защо не си изненадан , че 2/3 от пенсионерите не получиха 120 лв. допълнително , а по 70 лв ??? Защо не се изненадваш, че твоята "калинка" Гълъб Донев излъга пряко българския пенсионер, че абсолютно всички ще получат по 120 лв. към пенсията си ??? Този Гълънб ли е , гугутка ли е , не знаем , но лъжете и мажете безочливо ! Ще ви застигне любовта народна, ще ви застигне ! Чакаме изборите.
204
2
 
17
 
! Отговори
Само питам преди 1 седмица
Елена Йончева /Лъжливото Ленче/ е с офшорка още от 2013 г. Същата беше съветник на фигуранта а сега е еврждепутат и редовно каля България в Евро парламента. Защо фигуранта не се по заинтересува и от нея? Нали е човек на дълга, принципен и почтен?
203
2
 
14
 
! Отговори
Поредната глупост, преди 1 седмица
разкриваща празния горен етаж на Радев.А може и да е умишлена,"поддръжниците ми бизнесмени дори и да са с офшорки са чисти и почтени личности,като мен"?Явно,или не разбира същността на офшорките като средство за укриване на доходи и неплащане на данъци,или не иска ние да я разберем и оттам да схванем зависимостта му от споменатите поддръжници.Не става горкият,няма интелектуален капацитет,затова и бяга от дебат с другите кандидат-президенти.
202
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя младенчо ,много бързо се е орентирал с пачки ,СДС + герб =ДПС
201
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще гласувам или за Луна Прзидент или за Зелените Чорапи.
200
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой е вкарал 2 милиарда, кви са тези наивни опорки? Комунистическите опорки винаги са много елементарни, ама толкова много, че и малките деца не им вярват.
199
3
 
18
 
! Отговори
Той преди 1 седмица
Най-вече е изненадан от това, че неговото име го няма там !
198
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 196 А мен ме изненадва колко може човек да падне, когато говори за хора, които са на светлинни години от него самия. А не те ли учудва, че тези двамата вкараха в държавата за месеци 2.1 милиарда, А вашият вожд Ким Чен ги вкарва за такъв период в собственото си чекмедже?
197
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Общо са 150. Ще излязат още...Българинът много мрази да се почувства прецакан и сега разни консперативни теории от привържениците на Герб се пишат, които ме разсмиват, защото не граничат с никаква логика... Но това е положението прецакаха ви някогашните червени комунисти и сегашни червени капиталисти. Направихме ги дружно много богати....