Днес е ден за размисъл, забранена е предизборната агитация

СИК получават машините, изборните книжа и материали
13 ное 2021 08:23, Елка Василева
99
Днес е ден за размисъл, забранена е предизборната агитация
Снимка: архив, БГНЕС

Днес е ден за размисъл преди изборите "две в едно" - за президент и вицепрезидент и за Народно събрание, на 14 ноември.

Не се допуска предизборна агитация, забранено е и огласяване под каквато и да е форма на резултати от допитвания до общественото мнение до края на изборния ден.

В деня преди изборите, според хронограмата на ЦИК, СИК получава техническите устройства за машинно гласуване и всички други изборни книжа и материали.

Общо 5067 са регистрираните кандидати в изборите за народни представители за предстоящия вот на 14 ноември. От тях 1515 са жени, а 3552 - мъже. 1237 са регистрирани в повече от един район.

В изборите за президент и вицепрезидент ще участват 23 кандидат-президентски двойки. От тези общо 46 кандидати 18 са жени, 28 са мъже. Сред кандидатите за президент има четири жени и 19 мъже.

Регистрирани са над 4000 наблюдатели, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
5
 
! Отговори
негласуващ преди 2 години
Размислих!Пак няма да ви гласувам Швийба у мошенниците!Направете "изборите" платени за всички а не само за индийците!
36
1
 
4
 
! Отговори
реалист преди 2 години
НЕ ГЛЕДАЙ УМНО БЪЛГАРИНО, А МИСЛИ ЗА КОГО ГЛАСУВАШ И ИЗБЕРИ ПО МАЛКОТО ЗЛО!!!
35
3
 
5
 
! Отговори
КОМЕНТАР преди 2 години
НАСТАНА ВРЕМЕ ДА ПРОВЕТРИМ ДЪРЖАВИЦАТА СИ ОТ МИРИЗМАТА НА ПАРТЕНКИ И ЛЪЖЛИВИ ЕКСПЕРТИ ДЕТО ЩЕ НИ ОПРАВЯТ !! А ЩЕ НИ ПОМОГНЕ САМО ЕДНО НОМЕРЧЕ- 32-
34
0
 
4
 
! Отговори
ПИТАНКАТА преди 2 години
Наистина ЛЮБОПИТНО МИ Е. Какво става с тези ТЕТРАДКИ дето човек се регистрира преди гласуване. Провинциалните хора с множество адреси и без постоянен адрес. Как се проверява в друг град като отиде човека Х да гласува по друга адресна регистрация? Лелките отварят тетрадката и вписват човека. Наистина хората с купени гласове не би трябвало да има право да гласуват в избори.
33
0
 
3
 
! Отговори
Хасан Мура Далайъ преди 2 години
НЕ ПУСКАЙТЕ такива ВРЕДНИ неща ... НЕ НА МАШИНИТЕ и В никакъв СЛУЧАЙ НЕ бива да се прави електронна регистрация на ТЕТРАДКИТЕ на хартия. Имам три адреса в България и в Турция. ЗАЩО да НЯМАМ право да ГЛАСУВАМ от КЪДЕТО СИ ИСКАМ и КОЛКОТО ПЪТИ СИ ИСКАМ това са Права и Свободи.
32
0
 
4
 
! Отговори
стиска ли им преди 2 години
До Анонимен 48 В древния Рим ако един закон не работи или вреди вносителя е бил принуждаван да се самоубие!
31
1
 
7
 
! Отговори
Българска Врътка преди 2 години
Провинциалните хора без постоянна адресна регистрация могат да се пробват да гласуват по няколко пъти на различни места !!! ЗНАЧИ имаме МАШИНИ това е ХУБАВО АМА когато човек ходи да ГЛАСУВА отива и се ПОДПИСВА В ЕДНА ТЕТРАДКА при лелки и чичковци така това остава и после тоя човек ходи в друг град и ПАК ПОВТОРНО ГЛАСУВА Машината си пуска разписки и те ги броят НО Другото ОСТАВА. Трябва за всеки регистриран човек освен тетрадка да се вписва в електронен регистър че е ходил да гласува.
30
1
 
6
 
! Отговори
Дори Вируса преди 2 години
Даже вируса се съобразява с изборите. Предизборно намаляха бройките и драстичен скок на оздравелите хора о ЧУДО е това специално тези хиляди дневно оздравели хора да могат да ходят да гласуват.
29
3
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Умната българи.Не допускайте нова хиперинфлация с метежниците,които целят едно,ключът за хазната и милиардите от Еврофондовете! Експерименти в момент на пандемия не бива с Хаджи незнам си какви и ДС милиционери!
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко се плаща за скрита и непусната контролна разпискаили от Кауфланд бележките в урната
27
2
 
10
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Сравнете дръжките на нощните шкафчета.Рашковци,тъй като по природа са си ***,са пропуснали съществен детайл.Шкафчето с пистолета е с тъмна дръжка,имитация на ковано желязо.Тая на отвореното чекмедже с пачките,е блестяща,различна форма и модел!Виждат се и пръстите на ръка,която отваря чекмеджето,които определено не са на жена!*** милиционерска манипулация за наивни гугутки!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се гласува за КОГО, а за КАКВО? Ако имаш отговор на второто изборът не е толкова труден. Напр: За истамб. конвенц. за соц услуги, мигранти, зелена сделка, ковд фашизъм еврозона, отказ от всяк суверенитет и. т.н от една страна и против всичко това от друга. Заинтересувахте ли се кои от кандидатите за нар любов покрепят явно ли тайно тези гадости? Не сте? Жалко! Имахте няколко години на разположение. Сега за един ден едва ли ще го измислите. Иначе от размисъл винаги има нужда. Просто няма време
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умната, пичове! ЗА СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ!
24
0
 
2
 
! Отговори
Стефан Христов преди 2 години
Мислете, Българи, за да си изковем утре достойна съдба!
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОЧНО ТАКА! ПОЛИТИЦИТЕ ТРЯБВА ДА НОСЯТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ! Ако един лекар обърка нещо и пациента загине - носи отговорност. Ако един политик обърка нещо и хиляди останат без работа или стотици загинат от глад - тогава? Трябва ни нов вид управление, нещо като Демокрация+ или Демокрация 2.0.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да гласувам, ама нямам желание..
21
3
 
8
 
! Отговори
МИСЛЕЩ преди 2 години
Мисля, мисля, размишлявам и си викам я да видя какво мога да избера: Фашисти, Комунисти, Турци, Мафиоти. Викам си кого да избера? ДА РЕСТАРТИРАМЕ ДЪРЖАВАТА! Да се върнем 200 години назад и да започнем от начало, защото последните 200 години само грешки след грешки. Та така, викам си да се върнем в рамките на Ердоганската империя и да започнем освобождението и борбите отначало. Този път да внимаваме кой ни освобождава. Току виж са възкръснали Ботев, Левски... е тогва ще има за кого да се гласува!
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЩЕ ГЛАСУВАМ САМО АКО ПОЛИТИЦИТЕ НОСЯТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА РЕШЕНИЯТА СИ ПРЕД НАРОДА! Всеки път като има избори за нови хора трябва да има и оценка от 1-6 за предишното управление - и ако получат под 3 примерно - връщат заплатите, ако е 0-1 - специална комисия и разследване защото явно са действали тотално некадърно. БЕЗ ОТГОВОРНОСТ НЯМА КАК ДА СЕ НАПРЯГАТ ДА СВЪРШАТ НЕЩО ПОЛЕЗНО!
19
4
 
1
 
! Отговори
Унизително е преди 2 години
Да гласуваш.
18
6
 
7
 
! Отговори
21 в. преди 2 години
Унизително е това гласуване с машините на Мадуро.Един престъпен латиноамерикански президент на една богата държава.Докара гражданите си до просешка тояга. Комунист.Какво да го правиш такъв.