Асен Василев: Съкращения за чиновници, край на заплатите в плик

Ще има таван за заплатите на шефове на болници
Обновена: 5 дек 2021 19:05 | 5 дек 2021 19:02, Александър Попов
383
Асен Василев: Съкращения за чиновници, край на заплатите в плик
Снимка: БГНЕС

Четирите партии, които водят коалиционните преговори, са стигнали до съгласие да бъдат намалени щатните бройки в държавната администрация с 15%, съобщи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред bTV.

Това означава, че 30 000 чиновници ще бъдат съкратени.

Днес стана ясно, че министерствата вече са разпределени между четирите партии, като всяка ще излъчи министър и екип. Именно те ще трябва и да предложат кои щатове да бъдат закрити.

Основно това щяло да стане чрез елиминирането на едни и същи дирекции в отделните ведомства и използването на т.нар. споделени услуги.

Ще има промяна в заплатите на директорите на държавни болници, като те ще бъдат обвързани с минималната, която се дава в здравното заведение, което ръководят. Ако най-ниската заплата на санитар е 1000 лв. например, то тогава шефът на болницата ще взема 10 000-15 000 лева. Ако иска заплата от 100 000 лева, ще трябва да даде 10 000 на санитаря, посочи Василев.

Той разкри, че няма да се реализира искането на ДБ за намаляване на данъчните ставки.

"Отпадат данък уикенд и данъка върху лихвите, които са много глупави. Прие се да има много засилени глоби и криминализиране на плащането в плик. Когато се тегли кредит над 10 хиляди лева да се праща веднага към НАП", . Това каза Асен Василев от "Продължаваме промяната" в "120 минути" по bTV.

"Банките не подават такава информация в реално време към НАП. Искаме това да се случва в реално време и да се отреагира веднага. Ако видим, че има фирми, които всеки петък теглят по 50 хиляди лева, това дава ясен сигнал, че там стават нерегламентирани плащания. Там приехме ограничение, ако касата не излиза с 5 лв. да не се слага глоба. Да се увеличат ваучерите. Малките фирми може да не плащат кеш, а да плащат с ваучери", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още по темата: Асен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
5
 
20
 
! Отговори
Станислав преди 2 години
Аз заплатата си я вземам в плик. Ако искат по банка да ми я превеждат аз искам да си взема в деня на заплата на каса в банката за колкото съм подписал договор, а не да отидеш в банката и да се окаже, че парите са с 10 лв. по малко 5 лв. такса за месеца и 5 лв. за теглене на каса. Така, че има си договор и трябва да се спазва.
210
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсионирай и закривай щата, това е истината!
209
5
 
18
 
! Отговори
Рев преди 2 години
ГЕРБ орeваха орталъка.
208
8
 
15
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 2 години
Коко започва смело! С теб сме Коко! Имаш ПЪЛЕН картбланш! ДАВАЙ! КЪСАЙ!
207
1
 
32
 
! Отговори
30 000 преди 2 години
30 000 на бюрото по труда, да видят каква държава са си направили. Нема страшно.
206
3
 
14
 
! Отговори
Без драми преди 2 години
До Не тъй,ва - каква работа да им намира? Кокорчо да не е бюрото по труда? Да си намират работа. Безработицата е на рекордно ниски нива. Няма да има безработни.
205
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бъдат прекратени трудовите договори на всички пенсионери - сестри, лекари и някои незаменими 80 годишни специалести в здравеопазването.ИСУЛ е претъпкан с работещи пенсионери включително и псевдо професори.При по-различно заплащане могат да се намерят достатъчно млади специалисти.Спекула е, че нямя кадри. Свободните места не се обявяват, а се пазят за нашите хора - пенсионери.
204
5
 
23
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Кокорчо тихо вдига данъците за най-бедните като ги принуждава да плащат 50 лв банкови такси за да си получават заплатата годишно. На печелившите честита тесла!
203
2
 
3
 
! Отговори
За въведение: преди 2 години
В народното събрание господа ще ви кажа едно напътствие: Когато лице съпричастно към Третия райх обяви режим преди него за престъпен си задайте въпроса кое е абсурдното твърдение!
202
14
 
7
 
! Отговори
Не тъй,ва преди 2 години
ПРЕДИ ДА СЪКРАЩАВАШ,НАМЕРИ РАБОТА НА ХОРАТА.ИНАЧЕ ТОВА ЩЕ ТИ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА
201
6
 
12
 
! Отговори
ТОПКИ ЗА БИЛЯРД преди 2 години
КОКОРЧО - ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ! Успех, Коко! Дръж здраво! С теб сме! :) :) :)
200
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не го слушайте какво ви говори, гледайте го какво върши - всъщност създава още министерства. А в министерствата какви работят? Да - държавни служители.
199
3
 
21
 
! Отговори
Бате Гойко преди 2 години
Уж съкращения, а ще увеличава броя на министерствата. Още хрантутници ще гушим.
198
1
 
8
 
! Отговори
Ето примери: преди 2 години
Известното телевизионно предаване "Шоуто на Слави Трифонов" в продължение на 20 години ръсеше срещу всички само не и срещу Сакскобурга! Това трябва да ви говори нещо за царския шут и царския шоумен. Те забавляват хората на царя създавайки усещането за едни "българи богопомазани" и други българи "комунистически ***" ... Та угодните на колониала не са угодни на България и Овчарови и Баневи и Арабаджиеви!
197
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече няма кеш за подаръци за любовници,ще има вече само секс без подаръци !
196
7
 
12
 
! Отговори
А, такаа преди 2 години
избрахте си ги и започнаха промяната, скоро и безработицата, ще литне в небесата, като цените.
195
0
 
3
 
! Отговори
Аз казах: преди 2 години
Че се опитвам да избегна гражданска война на етническа основа и в това си начинание аз успях, но дойде другия момент осъзнах, че се води вече гражданска война от едни "българи" срещу други българи. И тази война взе много тежък дан, и много големи жертви и за да я прекратя ....ееееее
194
4
 
17
 
! Отговори
Черепчета преди 2 години
Ще плащате 90% от заплатата за 12 месеца а после падате от власт
193
4
 
20
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 години
Като ги съкратите нали трябва да им плащате 90% от заплатата за 12 месеца
192
5
 
25
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Учил у Харвард ама са върнал у Харманли.... явно е бил тройкаджия :)))