Лорер: Пари има, ние сме неочаквано богати!

Според министъра над милиард лева отиват към бизнеса
Обновена: 23 дек 2021 14:12 | 23 дек 2021 14:08, Петя Славова
324
Лорер: Пари има, ние сме неочаквано богати!
Снимка: БГНЕС

Новото правителство вече е на власт и трябва да се справя с високите цени на енергетиката, със здравната криза и съдебната реформа. Според министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, в България пари има.

"Ние сме неочаквано богати, много крадени и пари има за най-различни мерки. Както казахме и по време на предизборната си кампания – за нас е важно да сме здрави и една активна кампания за ползите от ваксинирането е много важна”, посочи Лорер пред Нова тв.

"Министерството на иновациите, когато се конституира, също ще въведе зелен сертификат", посочи той. Но уточни, че зеленият сертификат за момента не е обсъждано да бъде въведен за цялата администрация. "Когато си говорим с инвеститори, те питат кой ще работи в нашите заводи. Ако не сме здрави и има опасност голяма част от населението да не може да изпълнява трудовите си задължения, това кара инвеститорите да се замислят дали да дойдат у нас, или да отидат в съседни държави, където нивата на ваксинацията е по-високо".

"Ние сме един млад екип. Това са 4 партии, които в историята на България никога не са работили заедно. Но успяваме да отреагираме бързо на всички предизвикателства, които ни се поднасят. Случилото се през последните няколко дни са нормални стъпки от растежа на едно правителство и един отбор, който трябва да работи още четири години заедно", коментира темата за ДС и изказването на Стефан Янев за НАТО.

Даниел Лорер обясни и каква точно ще бъде неговата длъжност и целите на министерството си. "Най-устойчивият растеж се получава, когато растем чрез иновации. Когато можем у нас да създаваме нови неща, които да движат икономиката за дълги години напред, а не производства, които лесно могат да бъдат преместени".

"Растежът трябва да е по-голям от инфлацията, за да чувстваме, че имаме успех", категоричен е министърът. По думите му хубавото е, че инфлацията е нещо, което се случва в цял свят. "Никой не е загубил позиции заради инфлацията. Най-вероятно тя  ще се обърне тази зима. И ще утихне".

По отношение на високите цени на тока Лорер подчерта, че не очаква масови фалити. "Смятам, че няма да има масови фалити. Програмата за бизнеса, която обявихме, е милиард, милиард и половина. Това не се е случвало в историята ни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, тези са големи лъжци. Чудя се кой им е спонсора?..
233
1
 
10
 
! Отговори
двоен шпионин преди 2 години
И на Жан валжан му скроиха службите курт капан. Гледам сега същата стратегия.
232
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След това управление на мутрите ще станем отново неочаквано бедни.
231
0
 
13
 
! Отговори
Ррр преди 2 години
Има ли изказване,където не говорят за ваксини,сертификати..май не!?.Остава усещането,че само заради това дойдоха,да ни "ваксинират"!
230
2
 
24
 
! Отговори
българия преди 2 години
Смятат че пари имаме. И трябва да си ни ги вземат Някои кметове вече вдигат данък сгради . Защото поскъпнал тока газта и предизвиквал ковида . От там поскъпнал кетъринга на общинарите и им се налага и допълнителни експерти.. От там им трябват още 50 процента данък сгради. Оттам им трябват още експерти за усвояването , на които им трябват още пари. На които им трябват началници с по големи заплати , на които им трябва още манджа. Манджата ги засолявала и трябвало и пиене .
229
1
 
2
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 2 години
За 244. Само искам да подчертая че имаш право! До толкова че за предприемача най-важна е печалбата! И толкова! Едва ли имаш представа как работи една просперираща фирма в технологично-развитите страни: най-важно е квалификацията! Важи за работника на линията и стига до президента на компанията! Ако на мене не вярваш, питай други, сигурно имаш познати в Австрия или Германия. И това важи не само за индустрията но и за строителството. Знаем какви са нашите т.н. магистрали?
228
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О да , ДС са много богати, и Атанас Атанасов и Рашков. Ние обаче ще съберем някак си парички да си платим тока за осветление,пералня, хладилник, болер, фурна. Ще се топлим с жената със секс под завивките, да спестим от топлото. Духайте супата всички нови радеви калинки, ще видите вие народната любов скоро.
227
1
 
13
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
мисля че рейтинга ви ще рухне зверски ако се захванете с ваксинирането! проблем и то голям - всичките тук у България не са препилени мозъци както ги искате! а и сравнението с плъховете някак не ни се нрави!
226
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички от нови кабинет се оказаха неочквано забогатели
225
1
 
23
 
! Отговори
моч преди 2 години
"Пари има, ние сме неочаквано богати!"........О да !! Вие забогатяхте неочаквано бързо с нашите пари........
224
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да сложиш за министЕр Люрер е все едно в Германия да направяг министър Владимир Курников
223
0
 
14
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
Лорер: Е вие сте, ама ние не сме... Добре е да знаем, че при вас нещата са добре подредени... А пък ние ще му мислим
222
2
 
13
 
! Отговори
Da be преди 2 години
Не съм чула инвеститор да се тревожи кой ще работи в заводите му, обикновено тревогата му е голяма печалба, по- малко данъци и наета работна ръка ако може за без пари. Интересно кои ли съседни на нас държави ще избере, особено ако трябва да са членки на ЕС, Гърция / където не работят за без пари/ или Румъния, където процента на ваксинация е като в България горе долу?
221
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има я. Бойко събира 12 години, за да има за вас да харчите и да си приписвате заслуги.
220
4
 
20
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
Преди около 10 години,когато Радевия баджанак беше в разгара на шоуто си,пътувах със самолет от Малага за София.Качиха се около 40 софийски пенсионери,баровци на външен вид.Изкоментираха,че Сашо Дончев го захранвал с 45000 евра седмично да оплюва Иван Костов,а после и Бойко.Тогава за първи път разбрах защо беше тази омраза по късно срещу Герб на Баджо,аверите и баджанаците му.А също и умразата на Овъргазът срещу Борисов.Защото Борисов ги спря да си пълнят гушите от дублиращи газови врътки!!
219
2
 
24
 
! Отговори
Муахахаха преди 2 години
Демек, не крадено колкото твърдите и лъгахте за да дойдете на власт и да градете вие .... ех промяно, промяно ...
218
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Промяната": Ние станахме неочаквано богати, а вие останахте очаквано още по-бедни !
217
0
 
10
 
! Отговори
Вие СТЕ преди 2 години
Ние НЕ СМЕ
216
5
 
5
 
! Отговори
Генерал Дани Ятом преди 2 години
Шалом, шалом! Пари има, ще ви раздаваме яко и на капак. Е, яе требе да се отработват иновативно, но за да стане тва, требе ви изваксаме и да ви сменим чипа, т.е. да стане евреи като нас! Българин да си е загубена кауза, е, българи сте и кво?;))) Цървуланковци;))) А па, ку станете евреи сичките, ем ние ще си решим проблемът с антисемитизма, хем вие ша си имате парички, колкото поискате!
215
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
още един ходещ с мазна усмивка рецикъл бин