Петков отговори на Радев: Постъпихме правилно за Скопие и Булгаргаз!

Загубили сме 30 години в отношенията с РСМ, смята премиерът
Обновена: 1 фев 2022 22:28 | 1 фев 2022 21:51, Красимир Ангелов
328
Петков отговори на Радев: Постъпихме правилно за Скопие и Булгаргаз!
Снимка: БГНЕС

Първи прояви на високо напрежение по оста президент-премиер бяха регистрирани през днешния ден. След като тази вечер държавният глава Румен Радев обяви, че посещението на министър председателя в Северна Македония е било прибързано, Кирил Петков не закъсня да отговори.

"И за "Булгаргаз" и за посещението в Северна Македония съм сигурен, че направихме правилните стъпки", отчете премиерът.  Според Петков посещението в Скопие "не само, че не е било прибързано, а е било ужасно много закъсняло".

Още по темата
"Истината е, че ние сме загубили 30 години в тези отношения. Не само, че не е прибързано, то беше ужасно много закъсняло. Не аз като министър-председател, то беше закъсняло българската страна да има активна позиция, да има конструктивен тон на действие, да има ясни цели и точен подход. Съжалявам, че толкова години сме изпуснали. Аз нямаше да понеса нито ден да забавя това посещение", обясни Петков.

Според него ако не искаме Балканите да са най-бедната и корумпирана част от Европа, то трябва подходът да бъде сменен и да се осланя на  добросъседство и икономическо развитие.

"Факт е, че има много сили на Балканите, които не искат Република Северна Македония да бъде част от ЕС. А защо не искат? Защото с едни нестабилни Балкани в тази геополитическа ситуация, ще има преимущества за страни, които според мен, не ни мислят доброто. Но стига сме се оправдали, а да запретваме ръкави и да си вършим работата. Ако го направим по стария начин, където с контра, запъваме се и едва ли не е нашия начин или никой друг - това ни е довело до мястото, на което сме, до най-ниската точка", смята Петков.

"За „Булгаргаз” за мен беше абсурдно, цената на газа да скача с 30 процента, едновременно с това да се отказваме от мощности, които идват от Азербайджан, въпреки че са на много по-ниска цена, и да се оправдаваме през гръцка връзка, която в последствие нашите доставчици от Азербайджан казаха, че не е проблем да бъде заобиколена", заяви премиерът.

Кирил Петков участва в събитието The World Ahead 2022, организирано от изданието The Economist в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 258 Странно, че говориш за САЩ, когато Кирето работи за ДС, което значи, че е под директния контрол на руснаците. Кирето прави всичко възможно да саботира по всякякъв начин доверието в България като надежден партньор на НАТО заедно с шефа си Радев. Неговия (на Кирето) министър на Отбраната, каза, че няма нужда от бази на НАТО, а самия Киро обяви, че опасността от поведението на Русия се "преекспонира", докато Румъния събра техния КСНС по повод на същото.
222
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
киро май ще ни доведе до : последният българин да угаси последната лампа и сащ да си направят най-голямата база в Европа.
221
2
 
19
 
! Отговори
Кирето преди 2 години
Си прави какво си знае, не го интересуват мнението на експерти , анализи и прочие. Така е не само с Македония. Цялата му кохорта се мислят на всезнаещи и можещи и възпитани. Нито сапзнаещи, нто можещи, а още повече и възпитани. Колкото по-бързо си отидат, толкова по-добре. Не коментира случая във Враца. А това трябваше да е първото, а те се заеха с неща, които нерса належащи. Те не могат да определят приоритетите на народа, а ще управляват
220
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само наивни може да му се върже на Кирчо за приказките, че щом смени бордовете на НЕК, булгаргаз и КЕВР и хоп всичко ще поефтинее дори руснаците ще ни плаща, че купуваме газ. Всичко се движи от пазара от търсенето и предлагането, а не от приказките на Кирчо. Това което правителството може да направи е да компенсира поскъпването, но до кога - рано или късно парите ще свършат...
219
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Трънчанин Радев знае всичко за Киро, защото общия им работодател ДС му е дал да решава от името на Кирето. Кирето не прави нищо, без Радев да му го нареди. Тези "отговори" през медиите са цирк за народа, докато те помагат на ДС да разкости държавността и да ограби държавата. Свидетели сте на исторически момент на разграждане на държавността и смачкване на идентичността ни, сравними само със събитията от 1944та година. Слави, Янев, Радев, Петков, Мая, са трагичните съучастници на ДС.
218
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 2 години
До пияница мистик Всичко се изяснява, ако погледнеш тия "политици" като това, което са: всичките танцуват на ДС: Славчо дойде, за да докара машините, с които да пробута Фигуранта, Кирчо дойде, за да извърши предателството спрямо интересите на България в РСМ и да напълни касата на ДС, а Копейкин ще дойде, за да "скандализира" с радикалност, за да изглежда Радев като "нормалната" единствена алтернатива. Всички те са под ръководството на Радев. Всички замазваха очите на народа с евтин популизъм.
217
0
 
14
 
! Отговори
Трънчанин преди 2 години
Пораснаше пилци, проеВаше квачки! Румбата тепърва ще скубе и малкото си останала косица. Айде, за канадското гражданство "не знаел", ама барим за психо статуса на протежето да се беше поразровил.... Почнаха вече да си ги мерят. Залози: Ухиления срещу Юмрука? И при двата възможни изхода - губи "публиката".
216
0
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Този лъжлив cмeшник не ме интересува вече какво ги плещи, че е направо за смях и на децата. Интересува ме само някой чалгар, гласувал за гея Славуца да ми разясни къде изчезна наркомана гей? Какво стана с програмата му за 1 лев партийна субсидия и как така, след като той внесе идеята за изяло машинно гласуване, череповия Фигурант взе нереалните 66% с които да си затвърди втория мандат
215
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил ме спечели
214
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хвани единия, утрепай другия.
213
1
 
14
 
! Отговори
Ненужен преди 2 години
Президента е таралеж в гащите както винаги
212
1
 
10
 
! Отговори
Крайно време преди 2 години
На Радев му биха шута
211
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 234 "и двамата са продукти на американските служби." Чудя се защо русофилите се напинят до скъсване да пробутват хората на Решетников за "американци". Някакви предположения?
210
1
 
10
 
! Отговори
Хасми пеле преди 2 години
Циркаджии като гледам наистина ни взимат за балъков дневния ни ред това ли е фирмите изнемогват с токо, хората са в отчаено състояние заради инфлацията, а те седнали са да оправят бъдещето на Маседония Хас мокар на всички
209
2
 
10
 
! Отговори
Гъзкойн преди 2 години
Честит празник Господин президент. Никога няма да сте сам докато сте в нашия клуб гейдружинкаДетелинка!
208
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 2 години
Нека видим кой ще счупи тъпометъра. Президента или премиера. Това са хора с неограничени възможности. Стигнаха дъното и почнаха да копаят надолу с голи ръце.
207
1
 
11
 
! Отговори
На тия марсианци преди 2 години
От югозападна България в прав текст трябва да им се кажат нашите изисквания и някога когато ги изпълнят може да говорим за ЕС !
206
6
 
13
 
! Отговори
относно к.225 преди 2 години
Тази *** от Крушовица такива неща забърка в БСП и такава некадърност проявява в кабинета, че заедно с А.Николов, Ас.Василев и премиерът Петков , както е тръгнало, скоро ще доведат държавата до фалит. А БСП с този покорен на Корнелия Национален съвет ще си изгубят електората. Както се пееше в една песен: Последен валс, сбогом любима, ще си спомням за теб
205
12
 
10
 
! Отговори
Кк преди 2 години
Браво Кире издигна ми се в очите как нарита ***.
204
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един нормален човек, станал отскоро премиер, би се изразил така: Смятам,че постъпихме правилно. Културните хора използват глагола смятам. А личности , които страдат от излишно самочувствие , какъвто е К.П., употребяват ед.ч. В същото време аматьорите Кирчо и А.В. вдигнаха много цените на природния газ и тока и икономиката буквално замря, а пенсионерите са на ръба на глада. Виновни са и бившият шеф на Балкангаз Н.Павлов и Иван Кьосеиванов.