Радев с критика към Кирил Петков: Посещението в Скопие беше прибързано

"Важно е българската дипломация да осъществява пълноценно своя професионален капацитет"
Обновена: 1 фев 2022 21:19 | 1 фев 2022 17:42, Красимир Ангелов
456
Радев с критика към Кирил Петков: Посещението в Скопие беше прибързано
Снимка: БГНЕС

Първа критика към правителството на Кирил Петков отправи президентът Румен Радев. Поводът за острата позиция на държавния глава стана посещението на премиера в Скопие.

"Македонските българи се борят за равноправие, което да е гарантирано в тяхната конституция. Те се борят за пълноценната си интеграция в обществения живот в страната. Това е коренно различно от сепаратистките нагласи и претенциите за малцинство, които изповядват хората, с които се среща президентът Пендаровски", заяви президентът Румен Радев, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
"Всяко прибързано действие на българското правителство, всеки позитивен сигнал, може да се тълкува превратно като някакви отстъпки от българската страна. Посещението на българския премиер в Северна Македония беше прибързано", отсече Радев.

"Важно е българската дипломация да осъществява пълноценно своя професионален капацитет – да не се доверява на експертиза отвън, на неправителствени организации и на външен натиск", заяви държавният глава и продължи:

"България винаги е отворена за диалог. България инициира диалог през цялото време. Когато политиците от РСМ обикаляха европейските столици, отбягваха София, но аз се радвам, че този диалог започва да се случва. Държим връзка с президента Пендаровски. Ще търсим подходящ момент за среща на високо ниво, разбира се, това зависи и от неговите действия".

На въпрос какво смята за случващото се с "Булгаргаз" и освобождаването на директора Николай Павлов, президентът отбеляза, че се тревожи за инфлацията, цените, покупателната способност и бъдещето на енергетиката.

"Когато кабинетът извършва смени в ръководствата на дружествата, би следвало да гарантира, че няма да има отново частни посредници  при доставката на газ и че ще се постигнат по-добри условия за България и по-добри цени. Надеждата ми е, че в тази дейност кабинетът няма да се изкушава от наследения управленски модел, който използваше служби, бордове и регулаторите за разправа и за прокарване на частни интереси", коментира Румен Радев.

Държавният глава предупреди в заключение: "Ако се използва същият подход, няма да постигнат по-различни резултати от наследството на Борисов".

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До колегата от долу дори са раздали СРС на разни мекерета да си подслушват комшиите и да ги клеветят из квартала. Освен че се прикрива трафика на мигранти и разни контрабанди. .
380
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро му каза да го д**а.
379
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние Българите само им даваме, без отсреща да са се потрудили за нищо. Държавата им признахме, танкове им дадохме, паспорти. Много неща и все даром. С даром не става, родителите които цял живот дават на децата си даром, после детето не ги уважава. Трябва в случая те да се потрудят, да се помъчат малко. Пък ние тогава ще им дадем според това колко са се потрудили. Само така ще има взаимно уважение. В противен случай Македония ще е излишна в ЕС.
378
6
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
Радев , че е по - добра алтернатива от Плевнята и Герджиков е ясно, но ясно е и това ,че е руски агент. Радев държи да имаме лоши отношения с Македония, да не се пипат печалбите на Газпром и никога да не се и помисля ,че може да има друг и даже по - евтин газ от руския.Поведението му във връзка с газа е граничещо с национално предателство и е идентично с това на Тиквата и Румен Овчаров. Всичко може, само не и руските интереси да се нарушават,дори и да са противоположни с нашите интереси.
377
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щом казва , значи на сорос НПО та му правят експертизите на Киро , ама те са *** , интернационалисти и повечето са от коминтерновски семейства , бойкикев, алек .кьосев дедите им все от задграничното бюро на БКП , димо кьосев е бащата на мак.език и нация и тия предатели да правят концепция , ев.дайнов , огнян минчев също от БКП семейства , това което ги обединява е че по линията на фулбрайт са вече не съветски а американски агенти , но сега финансовия инернационализъм им е в кръвта
376
0
 
5
 
! Отговори
Кирил Ананиев преди 2 години
Г-н Президент, не го критикувайте Кирил Петков. В противен случай, пак ще Ви заболят главата и ръцете да връчвате и да получавате неизпълнени мандати. С такива политици като българските, изобщо не се учудвам че все държавата няма бюджет. Все някога ще го приемат, но дано да не е през следващата 2023 г.
375
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро сервитьора подари историята ни на РСМ! Да пукнеш, куче безродно!
374
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вдигаме си краката на масата, палим пура и демонстрираме колко ни е яко в ЕС. Пък те стоят отвънка. Ха да им е! И така докато ни потърсят. После ще говорим за имаме ли обща история, нямаме ли.
373
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков чий го дири в Скопие? Хич не ми е ясно. Те нас трябва да търсят, а не ние тях.
372
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преизбирането на Радев беше много прибързано.
371
1
 
11
 
! Отговори
izh преди 2 години
Eвтени циркове и театри. Толкова им е манталитета - толкова могат. Даже и сами си вярват. Българинът е достатъчно подвластен на медийната пропаганда и наивно вярва на всички лъжи и инсинуации, че наистина си заслужава съдбата. И да не чувам оплаквания. Радвайте се !!!
370
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Режим на тока, хиперинфлация, фалирващи бизнеси, милиарди нов дълг краден от комунистите! Това е промяната!
369
1
 
5
 
! Отговори
ПРЕЗАСТРАХОВАНЕ! преди 2 години
Метежниците имитират спречквания с цел презастраховане при бъдещите отстъпки пред скопските сърбо-комунисти с цел легитимиренето им пред Брюксел. Успокояващо е, че неизбежната война ще анулира всички предателства на вътрешните врагове срещу България.
368
2
 
19
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
Кирето настъпа мотиката! Започват дълги тягостни дни.
367
1
 
20
 
! Отговори
Невярващ преди 2 години
Не се връзвайте нито на " критиките " на тоя,нито на "оправданията " на другия - всичко е инсценировка,да си мислят наивниците,че нещо между тях " куца " .Нищо подобно !!!
366
0
 
8
 
! Отговори
Радев, извини се преди 2 години
<>През 1996 г. Върховният съд отмени присъдите на I и II състав на Народния съд поради липса на доказателства. От 2011 г. 1 февруари се чества официално като Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.<!-
365
3
 
18
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Назначаването на Петков беше много прибързано !
364
4
 
19
 
! Отговори
ХХ преди 2 години
Виждате ли вече "ПРОДЪЛЖЕНИЕТО" на промяната ??Няма го вече модела Борисов. Сега лапайте модела на Радев. Всички го виждате по касовите си бележки.Какво ще кажат сега ония *** и неудачници, които се водеха по акъла на Мая Манолова, Бабикян и Хаджикян? Вие нямате толкова мозък, за да си признаете ,че сте заблудени.Айде сега поемете "ПРЪДЪЛЖЕНИЕТО" на промяната да ви стои в г....!
363
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-да *** на ГЕРБ, въпреки няколкократните напомняния, че чорапите на офицерите от ВВС са сиви, вие продължавате да пишете за зелен чорап. Можете да си напишете този факт на лявата си ръка и като стигнете до ген.Радев да напишете сиви, а не зелени чорапи. Нали така сте процедирали като ученици с пищовите.
362
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.393Не съм сигурен, че Радев има 100 г. опит като премиер, защото той е президент. Смея да твърдя, че министрите на служебните му кабинети бяха по-добри експерти от тези на редовния кабинет, някои от министрите на който са аматьори в тематиката и дейността на министерствата, които оглавяват. Същото се отнася и за двама вицепремиери, за съжаление. И друго: даси добър министър не означава, че можеш да бъдеш добър премиер или отраслов вицепремиер.