Политическите реакции на задържането на бившия премиер Бойко Борисов

От „прилича изключително много на показна акция“ до „Играта свърши“
Обновена: 18 мар 2022 06:21 | 18 мар 2022 06:17, Елка Василева
238
Политическите реакции на задържането на бившия премиер Бойко Борисов
Снимка: архив, БГНЕС

Макар да не вдигат телефоните си, политиците използваха Фейсбук, за да изразят мнение за ареста на бившия премиер Бойко Борисов, съобщи БНР.

"Няма никой над закона!", написа депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев, цитирайки премиера Кирил Петков. И допълни: "Бойко Борисов е задържан и МВР претърсват къщата му- казах Ви, че предстоят добри новини!".

Още по темата
"Много майки съм разплакал… дойде и моят ред", с този цитат от “Индже” на Йордан Йовков се включи във Фейсбук съпредседателят на "Демократична България" и председател на Комисията по вътрешен ред Атанас Атанасов.

От ДБ обаче казаха, че ще направят коментар, след като от Прокуратурата направят официално изявление.

"Game Over! (Играта свърши!)", написа спортният министър Радостин Василев от квотата на "Има такъв народ".

"В 20.00 часа, полицаи без коли, цивилни, които извършват обиск без присъствие на адвокат е по-скоро Гестапо, отколкото каквото и да било друго", посочи Даниел Митов от ГЕРБ.

"Премиерът Кирил Петков на няколко пъти беше поканен в парламента, вместо това изпрати полиция в дома на лидера на позицията Бойко Борисов. Това има характер на политическа репресия", коментира Томислав Дончев.

"Обаждат се от цялата страна и се готвим за протести. Вече сме информирали ръководството на Европейската народна партия за случващото се, сред които Доналд Туск, Антонио Лопес и др", каза от своя страна Никола Николов от ГЕРБ.

А депутатът от ГЕРБ Любен Дилов коментира: "Опитват се да арестуват Бойко, Менда, Влади Горанов и Севда... Много трудна задача за управляващите, защото заповедта за арест все пак изисква да се състави изречение с подлог и сказуемо...Но пък чудесен начин да се отклони вниманието от решенията за форсмажора, ние в НАТО ли сме, или не, цените на тока, горивата, олиото и т.н. В селото на въртоглавите всеки ден е панаир!".

От БСП заявиха че ще коментират в петък в Народното събрание, когато имат повече яснота за провежданата акция.

"Акцията прилича изключително много на показна акция. Засега знаем само това, което съобщават медиите. От медии разбрах, че повече от час не е пускан адвокат. Мисля, че това не е представата ни за демокрация", коментира кметът на столицата Фандъкова.

От Брюксел евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев посочи: "Много е странно, че когато утре в България идва министърът на отбраната на САЩ и българското правителство има да взима много сериозни решения за подкрепи за предоставяне на отбранителна техника на Украйна, общественото мнение се измества върху въпроса за обиски и арести на основни политически лица от опозицията".

Колегата на Андрей Ковачев - евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков беше снощи пред дома на Бойко Борисов в Банкя. Там той каза, че е известил колегите си от Брюксел за случващото се.

"Когато не можеше да се справиш със своята политическа опозиция, пращаш МВР. В каквото и да е бил обвиняван ГЕРБ в миналото, никога не са си позволявали подобни мерзости. Има начин, по който можеш да водиш разследване и да правиш какво искаш. Начинът не е да изпратиш полиция в 20.00 часа вечерта пред внуците и децата. Това могат да го направят само слаби хора, които нямат никакъв друг инструментариум да се преборят със своите политическо опоненти".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко за злобният български народ! Вече не вярвам, че политиците са виновни. Ние сме крадливо, лъжливо, глупаво племе! Това е причината за всеобщото страдание. Да оставим комунистите да дерзаят няколко дни!
108
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли такава държава? Всички мафиоти, Чалгари и клоуни са се наредили да управляват. Кой от затвора, кой от цирка, всички ви управляват едновременно, грабят ви, вкарват ви във война с велики световни империи. Абе това е някаква лудница, я си вземете държавата и поемете контрол над армията от смешника генерал.
107
6
 
12
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Отвличане на внимание, а? Тоя банановия тъмен индивид днес кво ще сака от нас?!Не го искаме твърдо!
106
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боса е арестуван,цялата мафия снощи беше пред къщата МУ.
105
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На някои хора не им се харесва но Кирето е за съд! Нарушава е конституцията, а тук му исписвате вежди! Защо като истината е такава! Всички те са вързани като свински черва.
104
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цецо го клевети за да си отмъсти.
103
5
 
10
 
! Отговори
Живков преди 2 години
Бай Ганйо сега си вкарахте пръта. От сега нататък чакайте пълен хаос. Тия 240 некадърници от парламента кой ще ги съди. Пак го казвам бедния българин ще пати пак. 30 години демокрация. Един депутат да са го вкарали в затвора.
102
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народен съд!
101
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Кирчо е за прокорор. Министър който нарушава конституцията също е за съд. Ама!
100
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербери, не се притеснявайте за цената на олио, ток и нафта. В затвора ще са безплатни, благодарният български народ ще ви плаща.
99
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разправят че са фанали Бойко да краде женски чорапогащници в някаква кинкалерия. После го арестували.
98
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под.логи гербави, ако не ви е интересна новината не се напрягайте да коментирате, отивайте в кауфланда да се биете с бабите за олио.
97
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Политическите реакции '' .................................... Ако на запад арестуват някой политик, едва ли някой освен журналистите ще забележи ... в БГ обаче партийците са се събрали като че ли отвличат майка им ... което в голяма степен е вярно, като се има предвид партийната ясла на която са свикнали ... и жалко и тъжно.
96
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадохте 12 години, не направихте нито една реформа, направихте ни зависими от Русия, все има за какво да лежи вашия Гуру.
95
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми то само герберастки реакции!
94
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На черепа му дърпат конците, тези които му уредиха, закрила в Дубай. Помним, че тогава шефа на руското разузнаване - Наришкин се срещна с шейха на дубай и черепухата беше пуснат под домашен арест и беше отказана екстрадацията му. В момента целта е да се разклати правителството и да няма решение за българските зенитни комплекси
93
8
 
13
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Най-сетне ,нещо като правосъдие,но то се случва след 12 години разруха и кражби и под натиска на европейската прокуратура ако останеше това да се случи от страна на българската прокуратура ,това никога нямаше да стане
92
7
 
7
 
! Отговори
Довечера преди 2 години
В 10 часа си е вкъщи. А може и всенародно въстание да спретне начело с азовското ГЕРБ. Ако не го пуснат от ГДНП.
91
6
 
12
 
! Отговори
Левтер преди 2 години
Ако има и присъди започвам да гласувам за Петков докато съм жив.
90
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберастите много нагли, какво им решавало тва? На вас нищо, даже ви отваря още проблеми. Еал съм ви майката. На нас нормалните ни харесва много. Цял ден ще изкарам без олио и хляб от екстаз.