Адвокат Менков: Петков не може да е свидетел само с факти от "Гугъл"

Действията на Петков и Рашков са престъпление, заяви той
19 мар 2022 08:34, Александър Попов
275
Адвокат Менков: Петков не може да е свидетел само с факти от "Гугъл"
Снимка: БГНЕС

"Пресконференцията на Петков и Рашков по тъмни доби е парадоксален начин да представиш пред медиите доказателства за собствената си престъпна дейност. Всичко, което вършат премиерът и вътрешният министър представлява престъпление по Наказателно-процесуалния кодекс", заяви адвокат Менко Менков пред bTV, който защитава лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пиара му Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов.

Според адвокат Менко Менков тълкуванието на случая и пресконференцията, дадена късно в петък от Кирил Петков и Бойко Рашков имат само едно тълкувание - министър-председателят обвинява независимата прокуратурата, че не е изпълнила желанието му да бъде задържан бившият министър-председател Бойко Борисов.

Адвокат Менков съобщи, че в понеделник ще депозира жалба пред прокуратурата за извършено длъжностно престъпление.

Още по темата
Прокуратурата ще прецени дали има достатъчно данни да образува досъдебно производство, каза още той.

Според него „изключителният скандал”, който министър-председателят забърка с Лаура Кьовеши ще има своите последствия. Европейската прокуратурата с този казус изобщо не се занимава. Това са спекулации и лъжи, категоричен е Менков.

„Кирил Петков и Бойко Рашков очакват европейската прокуратура да задържи този, който те искат да бъде задържан. Европейските делегирани прокурори нямат правомощия да извършват такива разследвания, това са спекулации и лъжи“, каза още Менков.

Според адвоката на Борисов Кирил Петков и Бойко Рашков събрали на среща разследващите полицаи по случая.

"Още сутринта, когато Петков пусна пост какво се очаква във връзка с арестувания Бойко Борисов, той казва – сега ще видим дали прокуратурата ще застане на страната на българския народ. Ако прокуратурата беше в изпълнителната власт, ние нямаше да сме в това предаване", заяви адвокатът.

„Петков сам е изявил желание да бъде разпитан като свидетел. Той не може да бъде свидетел, защото свидетел е този, който е възприел факти и обстоятелства, а той ги е възприел чрез „Гугъл“, каза Менков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
5
 
12
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 2 години
Един мой приятел от Канада, учил недоучил в Харвард прочел в ГУГЪЛ ,че Черепа бил изнудван и рекетиран от Джипко Бибитко и се скарал на КАскета че умишлено саботирал действията на Дамаджанко Дамаджанков и компания....Е умрем за такъв ЦИРК...
194
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Менко говори за гугъл при положение, че е бил приложен доклад на държавна агенция :) А по такъв доклад прикриватурата е трябвало да започне разследване още при представянето му :) Но менко е адвокат на м.а.и.я.т.а :)
193
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, в държавата БКП _Лаййннярия всичко може!
192
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние ги хващаме, те ги пускат. Битката с Борисов по Борисовски. Харвард оттече в канализацията.Мисленето у тези хора е атрофирало до степен употреба на крадливи схеми. И децата разбраха, че гугъл размножава всякакви лъжи.Че всичко в нета подлежи на деформация. Че ако не знаеш чужд език, не трябва да превеждаш с гугъл-преводач.
191
3
 
22
 
! Отговори
Фигурант на фигурант преди 2 години
Киро ни показа нагледно, какво е корупция и дебелоочие на най-високо политическо ниво, както и тотално незачитане на Конституцията на РБ, напук на решението на Конституционния съд който окончателно се произнесе по казуса !!!
190
4
 
10
 
! Отговори
Трябва си война преди 2 години
Пълна чистка в тая мизерна държава. Каквото ще да е войната няма закони за престъпността и няма как да бъде ликвидирана по нормален съдебен път.
189
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гугъл Киро Клеветни
188
4
 
11
 
! Отговори
Хан Крум да дойде преди 2 години
Няма друго спасение за България след като цялата система се е срастнала държава и престъпници. Трябва някой физичиски да чисти и да прочиства строго и без пощада.
187
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с този гугъл. Не става въпрос за гугъл, а за разследващи журналисти, които в момента вършат 100 пъти повече работа от прикриватурата, при това безплатно. А каскетите ни струват твърде скъпо за нулева работа, само вреда от тях.
186
4
 
6
 
! Отговори
Явно няма начин преди 2 години
Ако някой не ги ликвидира престъпниците ще си живеят безнаказано и ще продължат да извършват престъпления както от тях така и от роднини, деца, внуци и правнуци.
185
4
 
6
 
! Отговори
Тъжно но факт преди 2 години
Трябва да дойде някой диктатор временно в България на власт и да свърши мръсната работа по физическо ликвидиране на престъпният контингент като се почне с престъпниците и техни семейства и се стигне до роднини до 9-то коляно. САМО ТАКА ЩЕ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ и ПРОЧИСТВАНЕ. Например в държавата Сингапур със смъртни присъди е победена корупцията и престъпността.
184
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това дори комик не може да го напише. Адвоката на корумпиран политик се казва Менков! Живия живот понякога е по-смешен и от най-голямата комедия!
183
1
 
7
 
! Отговори
Мутроландия преди 2 години
Мутро-мафиотска държава е България срам и позор за пред целият свят сме. Могат безнаказано да се извършват недоказуеми престъпление както във Държавата така и самата държава може безнаказано да извършва престъпления и няма как да има осъдени престъпници от престъпна държава.
182
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто киро е служител на Божков и защитава неговите интереси!
181
9
 
5
 
! Отговори
3 преди 2 години
Евро прокуратурата ако удари, Тиквата ще го извеждат с белезници и шутове
180
8
 
4
 
! Отговори
трагикомедия преди 2 години
Адовкат с фамилия "Менков", който защитава най-голямата мутра в БГ, това не могат да го измислят и в Холивуд дори...
179
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
177 Защо "задържан"? Борисов може сам да даде ДНК проба за установяване на бащинство, но в независима институция, не на червените бандити. И само, когато зад обвинението застане някой, който твърди, че той е баща на въпросното дете. За да може, после да бъде осъден, за голяма сума пари.
178
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков да аресува главния прокурор и да се назначи Божков на този пост!
177
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Журналистите да питат Кьовеши, тя ли е наредила да арестуват Борисов. Само така можем да разобличим управляващите, които въвлекоха името й в тъмните си дела.
176
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка съсловна група у нас,си има своите адвокати, защитници. Бат Менко,както си менка,така си пълни сметката с финикийски знаци,защото работи със специална, социална група.Ако бай Марин изкриви "правата",ще бъде осъден,защото няма да има кой да го защити.Не съм откраднал коня,както говори моят адвокат.Когато прокурора взе думата,все едно,че е бил там когато го откраднах.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe