Адвокат Менков: Петков не може да е свидетел само с факти от "Гугъл"

Действията на Петков и Рашков са престъпление, заяви той
19 мар 2022 08:34, Александър Попов
275
Адвокат Менков: Петков не може да е свидетел само с факти от "Гугъл"
Снимка: БГНЕС

"Пресконференцията на Петков и Рашков по тъмни доби е парадоксален начин да представиш пред медиите доказателства за собствената си престъпна дейност. Всичко, което вършат премиерът и вътрешният министър представлява престъпление по Наказателно-процесуалния кодекс", заяви адвокат Менко Менков пред bTV, който защитава лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пиара му Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов.

Според адвокат Менко Менков тълкуванието на случая и пресконференцията, дадена късно в петък от Кирил Петков и Бойко Рашков имат само едно тълкувание - министър-председателят обвинява независимата прокуратурата, че не е изпълнила желанието му да бъде задържан бившият министър-председател Бойко Борисов.

Адвокат Менков съобщи, че в понеделник ще депозира жалба пред прокуратурата за извършено длъжностно престъпление.

Още по темата
Прокуратурата ще прецени дали има достатъчно данни да образува досъдебно производство, каза още той.

Според него „изключителният скандал”, който министър-председателят забърка с Лаура Кьовеши ще има своите последствия. Европейската прокуратурата с този казус изобщо не се занимава. Това са спекулации и лъжи, категоричен е Менков.

„Кирил Петков и Бойко Рашков очакват европейската прокуратура да задържи този, който те искат да бъде задържан. Европейските делегирани прокурори нямат правомощия да извършват такива разследвания, това са спекулации и лъжи“, каза още Менков.

Според адвоката на Борисов Кирил Петков и Бойко Рашков събрали на среща разследващите полицаи по случая.

"Още сутринта, когато Петков пусна пост какво се очаква във връзка с арестувания Бойко Борисов, той казва – сега ще видим дали прокуратурата ще застане на страната на българския народ. Ако прокуратурата беше в изпълнителната власт, ние нямаше да сме в това предаване", заяви адвокатът.

„Петков сам е изявил желание да бъде разпитан като свидетел. Той не може да бъде свидетел, защото свидетел е този, който е възприел факти и обстоятелства, а той ги е възприел чрез „Гугъл“, каза Менков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
3
 
9
 
! Отговори
бай Шиле Де би ла преди 2 години
Адвокатчето *** каза че бойКомунистов до разследвали и арестували НЕЛИГИТИМНИ органи... значи МВР е НЕЛИГИТИМНО... само БУЦИ Свинята е лигитимна... ама свърши краденето
214
5
 
8
 
! Отговори
българин преди 2 години
Гледам Офанзива с Любо Огнянов и среща с Дани Каназирева_ По- нагли, по-гнусни Гербне може да бъдат.Как може наистина да не уважават страната в която живеят и народа й.Наистина правите хората на ***.Къде е Прокуратурата и какво свърши за 15 -20 години?1 осъден? Правителството било Вредно за България- незная как може да спи и живее спокойно тази герберка. Срам и позор, Нагли и противни . Това правителство е избрано от народа Каназирева!
213
4
 
6
 
! Отговори
Данчо Полицая преди 2 години
Менкоооо, има ли война в Украйна и жертви, щом са качени в Гугала и социалните мрежи или е една голяма Бутафория, Менко не се плаши с тази прокуратура ще останеш без работа.
212
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова и не е необходимо да има и входящ номер на жалбата до полицията,а само записване в регистър на жалбите от гражданите.Такъв би следвало да е редът.А какъв ще е,е решение на главнияия Комисар на полицейския Участък(Р.П.У.)Води се и регистър на задържаните,който са извършили някакво деяние срещу личността,срещу собствеността или за нарушаване на обществения ред или домашно насилие за временно задържане с полицейска заповед дом24 часа.Така е било процедирано и срещу тримата(знакови)задържани
211
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прод224.на Събраните доказателства запрестъплението и ако са събрани достатъчно доказателства който несъмнено доказват птестъпление по Н.К. и съгласно Н.П.К. Прокурора изготвя обвинителен акт и го внася в Съдът.Там по случайно разпределение Делото се гледа от Нак.Състав.Своевремено,ако прокурора е преценил,че обвиняемия може да се укрие или да извърши друго престъпление постановява или задържане под стража или подписка.Ако свидетел по Делото поиска защита,прокурора иска от Съдът да я осигури.
210
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато в полицията бъде депозирана жалба от гражданин,полицйски инспектор извършвампроверка и разпит по сигнала на пострадалия,след което може да предаде Протокола със сведенията на прокуратурата.Прокуратурата образува преписка въз основа на показанията на пострадалия и назначава наблюдаващ прокурор по птепискта,като я изпраща в следствието за събиране на доказателства,както за вина,така и за невинност,и изготвя Протокол за разпитите на потърпевшия и извършителя.Прокурора въз основа на
209
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков е подчинен на божков!
208
2
 
11
 
! Отговори
Мендов преди 2 години
И Божков да съдят и който се сетят. Мен да съдят ако съм престъпник. Никой не е над закона. Не може да има една пасмина от наглеци които ни се смеят в лицата и да ни казават че са недосегаеми
207
11
 
8
 
! Отговори
Мендов преди 2 години
Божков ви обра защото бяхте зомбирани да търкате билетчета. Не го одобрявам ама никой не ви е карал насила да го правите. Това си е гаден хазартен бизнес. Боко обра Божков с изнудване и заплахи. Това е незаконно и подлежи на наказание. Боко обра данъците ни и помощите ни от Европа. Това също е престъпление. Боко изнудваше бизнесмени и им вземаше бизнеса. Като мафия Това е престъпление. Къде е проблема да отиде в затвора за всичко това. За кокошка се влиза в затвора. Народа иска възмездие.
206
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Менко :), не сме забравили как с чатове държахте Иван Тодоров почти година в ареста :)
205
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нетъп 219 Защото този, който си чати с пи ар севи бойко, не иска да повдигне обвинение на пи ар севи бойко :) Това е класически конфликт на интереси :)
204
3
 
11
 
! Отговори
Нетъп преди 2 години
Оставете Борисов, когато кукли на конци говорят в ефира с гласа на Божков веднага трябва да им се отнеме имунитета и да се разследват за връзки с престъпността.
203
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРО БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИЯ НАЗНАЧЕН СИ ОТ СЛУЖЕБНИТЕ ПРЕВРАТАДЖИИ ОСТАВКА ЗЛОБАР НАРУШИТЕЛ НА КОНСТИТУЦИЯТА С ТВОЯТ МЕНТОР ОСТАВКА БОЖКОВИСТИ БЪЛГАРИЯ Е ДЕМОКРАЦИЯ НЕ НА РЕПРЕСИИТЕ НЕ НА КИРЧОВЦИТЕ НЕ НА МИЛИЦИОНЕРИТЕ ОСТАВКА
202
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков може да бъде свидетел, че по доклада на държавната агенция не е проведено разследване и че нанесените щети на държавата не са възстановени. Това не е гугъл.
201
7
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
тоя кирчо е голям интригант,мара подробната - ами отиди се оплачи и на байдън от прокуратурата бе,прибирай си ленчето и да те няма,че се готвят не снежни топки а павета
200
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво казва адвокатът на обвиняемия е субективно. Докато съдия не види доказателствата, не знаем истината. Който си чати с пи ар севи бойко, не повдига обвинения срещу тях. На това му се вика конфликт на интереси.
199
9
 
4
 
! Отговори
toti преди 2 години
Менкооов,менков,тоя те изменка така,че ви направи всички за смях.Никой не го грижа има ли няма доказателства,а че целия Свят говори за ПЪРВОТО правителство вкарало Бойко зад решетките/та дори и за една нощ/...
198
1
 
14
 
! Отговори
съучастници преди 2 години
Рашков да върне на Българите милиардите на Божков и ЦВ; Василев да не ги цица само за 20-ти имот да даде някой лев на Отровното трио и М.Манолова да не се занимава с кокошкарство
197
1
 
2
 
! Отговори
да бе преди 2 години
До АнонименДа бе прилича ми на опорната точка на Путин, че Интернет било много лошо нещо. Верно бе...всеки може да ви злепостави там. Умря ви пропагандата. за масите......
196
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ха-ха-хи...Забрави да кажеш ,че цирка е организиран от Щирлиц за да злепостави Кирето пред американеца.