Драгомир Заков: България не отвръща глава, България подкрепя Украйна

Решението за военна помощ е на народното събрание, посочи военният министър
94
Драгомир Заков: България не отвръща глава, България подкрепя Украйна
Снимка: БГНЕС

Помощта за Украйна може да бъде всякакъв вид. Доставката на оръжие за страната жертва в никакъв случай не може да се каже, че е въвличане във война. Това заяви в предаването „Защо, господин министър“ по bTV министърът на отбраната Драгомир Заков.

Още по темата
България не отвръща глава по никакъв начин. България подкрепя Украйна и е държавата, която подпомага Украйна по всякакви начини, коментира още военният министър.

Той подчерта, че България е член на НАТО и това е гаранция за нашата сигурност. „Това е възпиращият фактор за всеки, който иска да въвлече България в каквато и да е война“, каза Заков.

Министърът на отбраната каза още, че няма право на лично мнение по отношение на предоставяне на военна помощ за Украйна и решението за това е в ръцете на Народното събрание.

“Няма държавна институция, която може да си присвои народния суверенитет“, коментира той.

Военният министър каза също, че страната ни не може да предостави специфично оборудване за Украйна, а само боеприпаси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
В един коментар прочетох - единственното нещо на което вярвам е портомонето си -.Няма пари за пенсии А има за неща които УБИВАТ .
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацпредател -- къде ще се скриеш, вече си осветен.
44
3
 
14
 
! Отговори
Родопродажници преди 2 години
Може ли толкова да са без всякакъв морал тези родопродажници? Ами ако някой прати оръжия да убиват нашите войници в Ирак, пак ли няма да има проблем или ще го унищожим по всякакъв начин?
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто застреляйте генералите и политиците, за да няма кой да ви праща на фронта за пушечно месо вас и вашите близки. Не чакайте народен съд и темподобни исторически минали събития да ви спасят, животът ви е във ваши ръце, историята не винаги се повтаря. Живеете тук и сега, няма смисъл да си давате живота за чекмеджето на Боко и за Ферарито на Чалгара.
42
10
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
до Войн.... Кой ще те мобилизира тебе бе, по серко! :))) Ти не можеш да стъпиш на малкия пръст на украинските чичковци от териториалната отбрана. Кой ще ти повери нещо повече от кирка да копаш канавки?
41
0
 
9
 
! Отговори
Войн преди 2 години
Евентуално мобилизиран - само ми дайте бойно оръжие в ръцете. Ще подпукам в гръб командирите и ще се предвижа спешно до България. Някое ЧСИ ще даде фира преди да ме отстреляте. Само ми дайте два пълнителя. Аз знам какво ще случи!
40
2
 
8
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 години
Почне ли мобилизация сичко ша бега ! Кой е луд дъ мрие за тоя дет клати горътъ ? Дъ одът тия дет носът фуражки ! *** те жа избегат пръви !
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почне ли мобилизация, първите изстели ще са в парламента.
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямал лично мнение ? Абе вържете едно магар3 за МО, поне заплатата му ще е купа сено.
37
2
 
12
 
! Отговори
Snyag преди 2 години
Защо всички се оправдават с "парламента". Никой не взема решение, но парламента го взема. Как така става, че камъните взимат решения вместо българите?
36
1
 
14
 
! Отговори
Изчезвай бе преди 2 години
Навлек.
35
0
 
18
 
! Отговори
Най + обичам преди 2 години
Коги по телевизията плъзнат натовски генерали. Едни мазни, със скъпи и прескъпи костюми и часовници. Продават и купуват.
34
1
 
21
 
! Отговори
м.ърша преди 2 години
Заков отивай в киев като ти е толкова дерт !
33
1
 
13
 
! Отговори
Тоя па кой е? преди 2 години
Аре къш!
32
2
 
19
 
! Отговори
Абе преди 2 години
А българите кога ще подкрепите, продажници....
31
15
 
3
 
! Отговори
Питам се преди 2 години
Ще се намерят ли след подобна варварска жестокост още Путински блюдолизци у нас ? Трябва да си голям ***, за да говориш за "неутралност"!
30
0
 
12
 
! Отговори
тъй, тъй преди 2 години
С таз тлъста заплата...
29
2
 
25
 
! Отговори
стоян преди 2 години
Мизерията и доходите в България са потресаващи,а тия продължават да се занимават с Украйна.Сряда 6 април,12ч.-всички пред парламената.
28
3
 
8
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 години
Кът ша го ядем с тия бежанци ......?!
27
2
 
27
 
! Отговори
Света се обърка преди 2 години
БНТ репотражи по няколко часа правеше за избитите от украинската армия цивилни бесарабски българи ... "братята" ни украинци националните ни знамена късаха... Построихме им Български културен център в Одеса . Прекрасен.... Опожариха го. Българи живи изгоряха там... КАК ТАКА САМО ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ТИЯ НИ СТАНАХА БРАТЯ ? Че и ги подкрепяме... че и им насипваме пари колкото НИТО ЕДИН български пенсионер или болно дете не са получавали... Или то щото заповед от еврейските ни Господари нямаше тогава...