Борисов: Не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат

Лидерът на ГЕРБ: Единственият начин да бъде спрян Путин, е с оръжие
Обновена: 21 апр 2022 18:05 | 21 апр 2022 16:51, Нели Христова
209
Борисов: Не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат
Снимка: БГНЕС

Повод за брифинга ни днес ми дава един пост на г-н Кирил Петков. За едни разделителни червени линии пише той. То вече всичко е червено. Така че не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат. Опитах се да синтезирам с цитати това, което той ни казва”.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира днешното посещение на Кулеба в парламента и отказа на депутатите да разгледат тяхното и на ДБ искане да се даде военна помощ на Украйна.

От няколко дни украинският външен министър Дмитро Кулеба е в България, а днес депутатите се занимаха с всичко друго, но не и с важното за българите и международната общност.

"В същото време тези хубавци си гласуваха 10 дена ваканция и си заминаха. Не включиха нито офшорките, нито Украйна, нито тока, нито каквито и да е били цени. Отидоха да си почиват със скъпоплатените от данъкоплатеца нови БМВ-та седма серия, вместо да ходят пеша. За три месеца вече и джипките не им харесват, станаха на 15 години - седма серия, чисто нови", каза Борисов.

Единственият начин да бъде спрян Путин, е с оръжие, смята още лидерът на ГЕРБ. Той настоя парламентът бързо да гласува решението за военна помощ към Украйна и изчисли, че гласовете на ГЕРБ, ДБ, " Продължаваме промяната" и останалите заявили се "за", ще стигнат за предвижването му.

"Даваме им 57 депутати, че двама са с ковид", заяви Борисов.

"Какво значи техническа помощ и защитни средства? И кондомите са защитни. Външният министър на Украйна каза какво иска, те шикалкавят", ядоса се Борисов. Според бившия премиер, когато България трябва да е проруска говори Корнелия Нинова, проамериканска - Христо Иванов, а за Македония - ИТН.

По думите на Борисов въпреки всички приказки, никой няма да напусне "тази сладка коалиция, където цялата рода и приятелски кръгове назначихте".

Борисов призова "Демократична България" (ДБ) да излезе от това управление. "Какво не разбрахте, какво още общо имате, защо стоите, защо се унижавате, нямате ли принципи", обърна се лидерът на ГЕРБ към съпредседателите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че сините партии са партии на евроатлантическите ценности. Г-жа Нинова е много по-мъж, тя на 10 април е казала, че няма да се подпише за оръжие за Украйна, докато Христо Иванов търси коалиционни съвети, направи сравнение Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
4
 
5
 
! Отговори
Доктора преди 2 години
Боко, прекали с дрогата момчето ми !
89
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя на Путин куче подари,газопровод с наши пари му направи,а сега друго ломоти!Я да го изберем пак,да го видим тоя клоуун как ще даде оръжие на Украина когато е на власт?!Путин ще го разпъне на площада пред Кремъл тоя банкянски тарикат!!!!!
88
6
 
7
 
! Отговори
Поплавски преди 2 години
Единствения начин Вл.Путин да бъде спрян по пътя си за Киев,е голямото бяло знаме, което Зеленски трябва да развее пред руските войници.
87
9
 
5
 
! Отговори
Вълчо преди 2 години
Вече 3 дни Кулеба обикаля всички институции и власти с настойчиво искане з оръжия и муниции...но среща ледено-студените белокаменни физиономии на Радевци и Киретата!?!? Станахме за резил и срам в цяла Европа и Нато! Всички премиери се изредиха в Киев за среща с Зеленски,сал наш Кире- белите зъбки си тръцка в кривото,омачкано костюмче!? Резиль,Резиль...и пак Резиль...
86
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да изберем нов президент, щото тоя е пред бягство в Русия.
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя комунист няма ли да изчезне вече?!Арестуваха го,пуснаха го,а не си взима поука!
84
0
 
3
 
! Отговори
нормално преди 2 години
eми не му се прибира на Кулеба
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагайте му двете червени линии на кръст на това правителство и да отиваме на избори.
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е външният министър,че да ни казва какво иска,ние подчинени ли сме му?За него ли работим?Как е възможно изобщо чужд външен министър да определя дневния ред на България и парламента?
81
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бибитко от кога стана против Русия след като ги обслужваше 12 години? Пиона на Доган.
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде тоя пак с двуличните си изказвания нсли беше да даваме оръжие сега нищо не разбрах кво иска да каже
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Кулеба как така е още в България, какво е толва дълго посещение? Да не мисли да емигрира? Или обикаля всеки депутат от НС лично? Ама те доколкото разбирам са си били камшика вече, какво тогава прави още тук?
78
3
 
7
 
! Отговори
До Тиквата преди 2 години
Вземи едно златно кюлче от шкафчето , намажи го със *** , наведи се в стойка Г ......и .... знаеш какво да правиш.После.....така наведен, вземи пищова....онзи в шкафчето....и бегом към Мариупол.
77
2
 
3
 
! Отговори
боко е нагляр преди 2 години
--
76
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 80% от руснаците са убедени, че Украйна е фашистака държава и подкрепят военната операция.
75
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военната операция вече свърши, какви оръжия ще доставя!
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и стадото не разбра,как тиквата от правоверен комунист се превърна в отявлен антикомунист,ама...нали си е стадо!Проблея,проблея и го сдъвка примирено това явление!А щом тиквата гори от желание да спре Путин с оръжие,да си сбере гербераската банда и да заминава за Украйна!Веднага и "немедлено"!Да не си мисли,че това е като неговото "геройство",дето уби един човек с гранатомет,обграден от тиквата и 100 полицаи в една къща!!!Наглост и поwрътня!
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви червени линии, какво червено ... България е като Евровизия, розова при това. Нагласено отвсякъде и скъпо отвсякъде. И много, много модерно.
72
7
 
7
 
! Отговори
Костадинов- Президен преди 2 години
Сигурно е много гадно да знаеш, че никога няма да бъдеш повече Премиер.
71
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лена Бориславова взима 6.900 лв. Лично ми е показвала.