Борисов: Не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат

Лидерът на ГЕРБ: Единственият начин да бъде спрян Путин, е с оръжие
Обновена: 21 апр 2022 18:05 | 21 апр 2022 16:51, Нели Христова
209
Борисов: Не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат
Снимка: БГНЕС

Повод за брифинга ни днес ми дава един пост на г-н Кирил Петков. За едни разделителни червени линии пише той. То вече всичко е червено. Така че не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат. Опитах се да синтезирам с цитати това, което той ни казва”.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира днешното посещение на Кулеба в парламента и отказа на депутатите да разгледат тяхното и на ДБ искане да се даде военна помощ на Украйна.

От няколко дни украинският външен министър Дмитро Кулеба е в България, а днес депутатите се занимаха с всичко друго, но не и с важното за българите и международната общност.

"В същото време тези хубавци си гласуваха 10 дена ваканция и си заминаха. Не включиха нито офшорките, нито Украйна, нито тока, нито каквито и да е били цени. Отидоха да си почиват със скъпоплатените от данъкоплатеца нови БМВ-та седма серия, вместо да ходят пеша. За три месеца вече и джипките не им харесват, станаха на 15 години - седма серия, чисто нови", каза Борисов.

Единственият начин да бъде спрян Путин, е с оръжие, смята още лидерът на ГЕРБ. Той настоя парламентът бързо да гласува решението за военна помощ към Украйна и изчисли, че гласовете на ГЕРБ, ДБ, " Продължаваме промяната" и останалите заявили се "за", ще стигнат за предвижването му.

"Даваме им 57 депутати, че двама са с ковид", заяви Борисов.

"Какво значи техническа помощ и защитни средства? И кондомите са защитни. Външният министър на Украйна каза какво иска, те шикалкавят", ядоса се Борисов. Според бившия премиер, когато България трябва да е проруска говори Корнелия Нинова, проамериканска - Христо Иванов, а за Македония - ИТН.

По думите на Борисов въпреки всички приказки, никой няма да напусне "тази сладка коалиция, където цялата рода и приятелски кръгове назначихте".

Борисов призова "Демократична България" (ДБ) да излезе от това управление. "Какво не разбрахте, какво още общо имате, защо стоите, защо се унижавате, нямате ли принципи", обърна се лидерът на ГЕРБ към съпредседателите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че сините партии са партии на евроатлантическите ценности. Г-жа Нинова е много по-мъж, тя на 10 април е казала, че няма да се подпише за оръжие за Украйна, докато Христо Иванов търси коалиционни съвети, направи сравнение Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като видяхме днес Кулеба в парламента стана ясно и на слепите на кой господар служим
9
16
 
8
 
! Отговори
Връщай се, Бойко преди 2 години
Бойко, та те само по темата Украйна ли нямат позиция? А за Македония? Имат ли единна позиция? Не. А за БНБ? Не, скараха се. За инфлацията? Не. Едните предлагат таван на цените, все едно сме по Живково, другите, намаление на ДДС. И накрая нищо. Тя войната и инфлацията ще преминат, докато тези решат НЕЩО. За нищо нямат никакво решение. Всеки ден на този кабинет е пагубен за България. Вече и от Европа няма да ни дадат и лев, като ни виждат какви сме *** на масква. Бойко, връщай се.
8
16
 
9
 
! Отговори
Mitaka преди 2 години
В тази ситуация трябва да се действа смело и решително, Киро явно не може, това е. Бойко може да е всякакъв, но може да взима решения и да ги отстоява. Сега на всяка държава й трябват смели и уверени лидери. Киро е мека мара и слаба ракия и не е за тази ситуация.
7
8
 
21
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Борисов , Вие как си заличихте червената боя?С непрекъснати кражби и рекет , докато се превърнахте в сив престъпник?
6
8
 
25
 
! Отговори
не разбрах преди 2 години
Защо българските депутати да се занимават с някакъв си украински външен министър?
5
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен Русия не е трябвало да но освобождава с такива управници по добре да, си бяхме под турско
4
4
 
26
 
! Отговори
мак преди 2 години
Абе човече, нс решава какво да разглежда и дори кулеба няма дума и не може да нарежда. Това неговото е наглост и намеса в чужди работи. Стига си повтарял за оръжия, искам да те видя как като премиер пращаш военна помощ и обЕсняваш, защо я пращаш, отде намери пари и от кого взе, за да дадеш. Ще пратиш, друг път. Пък и доскоро всичко бе синьо-гербаво и беше ок, нали.
3
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ и демократичния башибозук съкратено ДБ веднага на фронта в Украйна да се бият рамо до рамо с азовците срещу агресора!!
2
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя са му спрели държавната поддръжка от служебни фризьори и козметици и е заприличал на мингянин
1
11
 
35
 
! Отговори
Stamen преди 2 години
Бойко Борисов е национален предател. Но не е само той, за съжаление.