Борисов: Не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат

Лидерът на ГЕРБ: Единственият начин да бъде спрян Путин, е с оръжие
Обновена: 21 апр 2022 18:05 | 21 апр 2022 16:51, Нели Христова
209
Борисов: Не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат
Снимка: БГНЕС

Повод за брифинга ни днес ми дава един пост на г-н Кирил Петков. За едни разделителни червени линии пише той. То вече всичко е червено. Така че не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат. Опитах се да синтезирам с цитати това, което той ни казва”.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира днешното посещение на Кулеба в парламента и отказа на депутатите да разгледат тяхното и на ДБ искане да се даде военна помощ на Украйна.

От няколко дни украинският външен министър Дмитро Кулеба е в България, а днес депутатите се занимаха с всичко друго, но не и с важното за българите и международната общност.

"В същото време тези хубавци си гласуваха 10 дена ваканция и си заминаха. Не включиха нито офшорките, нито Украйна, нито тока, нито каквито и да е били цени. Отидоха да си почиват със скъпоплатените от данъкоплатеца нови БМВ-та седма серия, вместо да ходят пеша. За три месеца вече и джипките не им харесват, станаха на 15 години - седма серия, чисто нови", каза Борисов.

Единственият начин да бъде спрян Путин, е с оръжие, смята още лидерът на ГЕРБ. Той настоя парламентът бързо да гласува решението за военна помощ към Украйна и изчисли, че гласовете на ГЕРБ, ДБ, " Продължаваме промяната" и останалите заявили се "за", ще стигнат за предвижването му.

"Даваме им 57 депутати, че двама са с ковид", заяви Борисов.

"Какво значи техническа помощ и защитни средства? И кондомите са защитни. Външният министър на Украйна каза какво иска, те шикалкавят", ядоса се Борисов. Според бившия премиер, когато България трябва да е проруска говори Корнелия Нинова, проамериканска - Христо Иванов, а за Македония - ИТН.

По думите на Борисов въпреки всички приказки, никой няма да напусне "тази сладка коалиция, където цялата рода и приятелски кръгове назначихте".

Борисов призова "Демократична България" (ДБ) да излезе от това управление. "Какво не разбрахте, какво още общо имате, защо стоите, защо се унижавате, нямате ли принципи", обърна се лидерът на ГЕРБ към съпредседателите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че сините партии са партии на евроатлантическите ценности. Г-жа Нинова е много по-мъж, тя на 10 април е казала, че няма да се подпише за оръжие за Украйна, докато Христо Иванов търси коалиционни съвети, направи сравнение Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не чуваме нищо за позицията на ДПС по въпроса! Нали заедно с Пеевски и ГЕРБ построиха Руска газова тръба с наши пари. С такива "Евроатлантици", нищо добро за НАТО. Иначе, Борисов е прозрачен- както обикновенно говори каквото хората искат да чуят, макар той самият да изпада в противоречие на всеки кръгъл час. Може пък да не е лъжец а обикновен Алцхаймер.
109
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се дават оръжия на хора, които са с влязла в сила присъда за убийства? Забравихте ли, че тия неонацисти са съдени и осъдени, вкарани в затвора за извършени убийства. Това, че Зеленски ги изкара от там и им даде оръжие в ръцете, само говори колко е зле тоя клоун. Да дадеш оръжие на осъден предлстъпник е равносилно на това да го подтикнеш към убийство. И не забравяйте, те са убивали украинци и за това са осъдени от украински съд. Народа ни не е толкова изтрещял, че да дава оръжие на такива.
108
7
 
7
 
! Отговори
Бойко съм преди 2 години
Връщам се на бяла джипка и ще чегъртам червени и чалгаджии и харвардци!!!
107
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Капитанът и 4-те моряка им е било наредено, да останат на кораба Царевна, за да може да послужат за алиби на проруското ни правителство, да не изпрати оръжие за Украйна. Под претекст, че щели да бъдат в опасност моряците ни, които са на територията, контролирана от руснаци
106
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
"Лудуморанема"...Тая народна поговорка е установена специално за мутроТиквата...И неговите Тиквеничервенотиквеничковчета,разбира се..
105
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев се отметна и вече говори за "военна охерация" в Украйна. И че колко са необходими средствата да индивидуална защита.
104
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досадни, не искам повече да му гледам наглата мутра.
103
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми пука за мнението на Европа. На Европа не й пука за нас. Защо на мен да ми пука за мнението й? Все сме последна дупка. Равенство, всички сме едно, но като ти доставят стоката е с 3 пътипо-лоша качество от тая в Германия, но цената е същата. Къде е равенството? Участия по проекти, бг специалиста го оценят с 2 пъти по-малко пари за същата работа заради гражданството! Защо? Работата на българина и на франсето е една и съща, какво общо има гражданството по един и същ проект? Стига вече!
102
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце, ти също си в червената зона. Я обясни как ще спреш Путин с оръжия. Това да не са ти групировките в България от 90-сте години на миналия век.
101
5
 
7
 
! Отговори
офталмолог преди 2 години
Остаряваш Борисоff, купи си очила!
100
0
 
3
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Червеното си има нюанси. Има червено с тъмно червени линии:)):))
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
108 украинче мило, спри се овреме. 1во, никой украинец не се бие за нас, гаранция. Бият се за някой, който им обеща нереално неща и те му повярваха, но ние нямаме общо с това. 2ро думата морал е неуместна Що за морал е това да предизвикваш,а после да мрънкаш, че са ти отговорили? Къде е моралното да тормозиш, а после като те ошляпат да ревеш? Къде е морала да заплашваш с атомно оръжие, а после да пищиш че ти метали ракети? А Азов морал ли са с неонацизма си?
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце, ти забрави ли как същия Христо ти меткаше семки и бонбонки, че и свински ушички?
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям актьор е баце
96
2
 
4
 
! Отговори
Курти преди 2 години
Тикво, вече подари милиарди на руснаците, свърши им мръсната работа и сега чакай съобщение от пощальона Новичок, ...............................Ненужен....
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лойчо сложи си сини очила мама като не видиш
94
3
 
0
 
! Отговори
опетков преди 2 години
До Поплавски Нещо Путин май се отказа от Киев. Намаля му апетита, поне засега.
93
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дигнал си кръвното и затова не виждаш. А явно няма кола на НСО, че да те закара до Правителствена, за да ти дадат хапче. Много боли, когато никой не те бръсне за нищо. И няма какво да мрънкаш, имаше два шанса да направиш правителство миналата година (НАЛИ УЖ И ТОГАВА ЕДИНИЯТ ПЪТ БЕШЕ ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА БЕ?), ама се отказа. Ходи си мрънкай пред наивниците, които още ти вярват. И продължавай да броиш дупките по магистралите, които уж построи с наши пари.
92
2
 
4
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Не виждал. Ами очила бе шишко.Доктори има за тая работа.
91
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелендки реве дайте муниции тоя обиксля за кео като може да се каже че Украйна ще бъде неутрална държава какео ъолкоео срамно има в това и Швейцария е неутрална