Борисов: Бизнесът ще свали Петков, браншовете ще ги бият с камъни

ГЕРБ нямало да даде стотинка за протести
Обновена: 14 май 2022 15:08 | 14 май 2022 12:25, Александър Попов
553
Борисов: Бизнесът ще свали Петков, браншовете ще ги бият с камъни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и промяната мълчи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов припомни, че азерският природен газ е потекъл към България по време на неговото управление и подчерта, че в Баку знаят на кого могат да разчитат.

„Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога“, каза лидерът на ГЕРБ и отбеляза, че преди дни БЕХ са подписали меморандум за 2 милиарда за изграждане на геотермални централи. Той заяви, че така с по 2 милиарда първо за батериите, сега за геотермалните се „опуква“ Плана за възстановяване и развитие. Затова няма да има пари за саниране.

„Няма саниране. Кой санирал, санирал. Без ГЕРБ няма саниране. Те в момента дострояват това, което правихме ние. Забравете АМ „Хемус“. Една велоалея не са направили", добави Борисов.

Той обвини правителството на Кирил Петков и Асен Василев, че в момента се теглят огромни заеми.

„Управляващите в момента теглят огромни заеми за по 3 години, които всички ние ще връщаме. Следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да им връща борчовете. Ние стартирахме предишния мандат с 6 милиарда под водата, но ние сме яки и ги оправихме за една година… Ако останат на власт до 2025 г., ще ни оставят 50 милиарда борчове“, предупреди Борисов и добави: „На Борисов и Ананиев даваха на отрицателна лихва, а сега над 1,5%. По лихвите ще ги познаете“

Той призова: „Никакви предсрочни избори, докато последният българин не се разочарова. Лъжата беше страховита и външна, и вътрешна, платена от олигархията. ГЕРБ не дава и една стотинка за протест“.

Борисов заяви, че самият бизнес ще свали Петков: „Браншовете ще ги бият с камъни, защото няма компенсации и при тези високи цени“.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че страната ни може да се справи с енергийната криза, защото токът се произвежда в България.

„Ако днес сме ние на власт, на следобедното заседание ще възложа на ПГ на ГЕРБ от утре да върнем тока на старите нива. Ще въведем и таван на другите цени. Токът е изцяло български, никакви войни в момента не са виновни за това, което се случва“, заяви Борисов.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още по темата: Бойко БорисовBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бензин при Борисов в САЩ 2.45$, сега при Петков 4.03$!!!! Съсипаха я тая Америка откакто го няма ГЕРБ
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир Владимирович ще удари едно рамо.Наше момче е
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доказания крадец на коли от Чехия ,ще дава пример какво да правят българите .Вие нормални ли сте ?След крадеца става Сик групировки на ДС срещу народа .После продължава МВР като гледа как материал се дава в училища ,битова престъпност расте и стои да гледа как се мъчат възрастните по селата от гавази .Кмет кражби за милиони а министър прецедател пълна политическа неадекватност на 3 март ходи в Турция повече не нужно да се говори за тоя
36
6
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Вярно е,че Тиквун малко бавно затопля,но вече би трябвало да е осъзнал,че окончателно приключи с управлението на България.Ако не е Кирил Петков,ще е някой друг,но никога повече ББ и ГЕРБ.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво,тия къде са доволни от наведеното гелосано Олиии,нека да припомнят какво добро свърши "то" за една година управление?
34
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХЛЯБ ПРИ БОРИСОВ- 1ЛВСЕГА ПРИ КРЕМЪЛСКИЯТ ЮМРУК- 2.10ЛВ
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Баце Борисов имаше държавни поръчки раздавани под масата с огромни нпечалби за бизнеса. Сега секна извора на пари. Затова бизнесмените си искат Борисов обратно. Без бизнеса, ГЕРБ немогат да крадат, както и без ГЕРБ бизнеса неможе да прибира милиони държавни пари.
32
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАЙМА СМЕС ПРИ БОРИСОВ- 6.80ЛВ, СЕГА ПРИ ЮМРУКА- 11.90ЛВ
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
borisov te slepi, gluhi, nemi, viarvat samo na fake news ot bg darjavni medii prerazkazvachi na fantastichni prikazki.
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛЯТОТО НА ОНЯ КРЕМЪЛСКИ ЮМРУК 2020Г ИНФЛАЦИЯТА ПРИ ГЕРБ БЕШЕ ПОД 0% НО ЧЕРВЕНИТЕ КРЕМЪЛСКИ ОЛИГАРСИ ПОЛУЧИХА ЗАПОВЕД ОТ ГОСПОДАРИТЕ СИ ДА СВАЛЯТ БОРИСОВ ПОСЛЕ КАТО НЕ УСПЯХА ВКАРАХА МАШИНИТЕ НА МАДУРО И ЕТО НА УКРАЙНА СЪСИПАНА С ВОЙНА БЪЛГАРИЯ КАТО СЕ СЪСИПЕ ИКОНОМИКАТА И АКО НЯКОЙ ОЛИГАРХ ОТКАЖЕ ОТ КРЕМЪЛ ИМ ПОКАЗАХА КАК ЗА ДВА ДНИ ГРЪМНАХА ЦЕЛИТЕ СЕМЕЙСТВА НА НЕПОСЛУШНИТЕ ОЛИГАРСИ НА КОИТО ПОДАРИХА МИЛИОНИ ЗА ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ПОВЕЛЯТА НА КРЕМЪЛ.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
borisov ostavi gi, te sa gluhi, ne chuvat. te razbirat samo ot zeleni vizovi karti, sankcii, tamno i glad. te viarvat samo na partizanskite reklamni filmcheta na elena ioncheva za bg offshorni proizvoditeli i offshorni orajeini targovci offshorni firmi za dobivane i recycling na metali, kakto i offshorni energiini spekulantski firmi.
28
14
 
10
 
! Отговори
Баце голям преди 2 години
Хората видяха цените при баце и сегашните , глас за герб от мен и семейството миЖестоко сьжелявам , че се подведох по льжите на -пп
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция бе за ГЕРБ на изборите. От там идва големия бизнес подкрепящ ГЕРБ-ДПС.
26
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов я кажи на войната в Украйна на хората се дава качествен истински хляб ,тука се да са фуражна пшеница с примеси ,която инорасетата не ядът.Кажи бе отворко гнусен ?
25
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадльо е прав,тия освен да теглят заеми и да харчат като за световно не са забили и един пирон някъде!
24
16
 
11
 
! Отговори
Апел преди 2 години
Алоо, сменете си снимката! Борисов сега изглежда далеч по-свеж, и тепърва ще набира сили! Нека и последният Българин да усети далаверите на назначените от Радев ментета...Кирчо, Кокорчо и ...Дамаджаната! Не ГЕРБ ще ви свали от власт, а тези които са гласували за вас ! Засега Бойко само ви гледа сеира! Отсега знам, кой ще го плати !
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога печелим ,печелим само аз.Кога губим да губи и цял народ .
22
10
 
7
 
! Отговори
перко преди 2 години
Правилно! Нека тези които не са видели каво е било да го почустват на гърба си! Кое не е вярно от казаното?
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
делян се наака с глупости снощи и днес този излиза и ги плещи отново. малко истина и много лъжа. важното е матриала да кълве
20
9
 
25
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
няма да видиш повече власт 12 години стигат изобщо не се показваи и не говориповече само прос-то-тии