Утре ГЕРБ внася вот на недоверие към правителството

Нашата цел е България да излезе от тази неловка ситуация, каза Тома Биков
Обновена: 14 юни 2022 19:29 | 14 юни 2022 19:21, Нели Христова
414
Утре ГЕРБ внася вот на недоверие към правителството
Снимка: БГНЕС

Внасяме вот на недоверие на МС с премиер Петков заради провала в сферата на публичните финанси и икономическата политика. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ на извънредна пресконференция.

Още по темата

Говорим за коалиция, в която отношенията видимо се регулират със заплахи, изнудване, натиск, а подкрепата доколкото разбрахме се осигурява чрез пазарлъци, добави Дончев. Най-важният аргумент - на тази мъка трябва да се сложи край. Това е мъка за всички, за партньори, депутати, в отчаяните си опити да измислят аргумент защо това правителство трябва да съществува, каза Дончев.

Имаме галопираща инфлация в България, каза Делян Добрев, като тази през 1997 г., а тази инфлация днес не се дължи на войната. Ако при нас инфлацията е 15%, в Европа тя е 8%. В държави далеч по-засегнати от България, инфлацията е два пъти по-ниска, категоричен е Добрев. Това правителство трябва да си подаде оставката, това правителство ще бъде запомнено като некадърно и лобистко, подчерта Добрев.

Хората губят своето благосъстояние и покупателна способност, каза Деница Сачева. Инфлацията изяде над 15 млрд. от спестяванията на българите. За 2020 линията на бедност беше 451 лева, в края на 2021 – 504 лева, а сега тя вече гони 550 лева.

"Ние вярваме, че в това НС има хора, които са господари на себе си и ще застанат на страната на народа", заяви Десислава Атанасова.

"Нашата цел е България да излезе от тази неловка ситуация. Това, което виждаме през последните дни, е недопустимо и пагубно за българския политически живот", каза Това Биков.

"За нас е важно това правителство да подаде оставка възможно най-скоро, то е пагубно. Ние имаме само една държава, нямаме друга", каза още Десислава Атанасова.

Томислав Дончев заяви, че не вижда логика в това опозицията да подкрепя бюджета.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
2
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До ПроСоТо --- Съгласно "програмата" анонсирана от издателите, в това пространство се коментират статиите, а не съучастниците. Ако искаш да коментираш журналистите и/или участниците, активирай форума на СЕГА и пришпорвай фриволно. Толкоз по твоя казус.
198
1
 
6
 
! Отговори
бааа го преди 1 година
Тези като, че с капани са ловени, само циркаджии са се наредили!
197
5
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
е кво толкова?...Немат работа гробарите,внасят "вот на недоверие"..Нъл за тва лапат тлъстите депутатски заплати ?У!
196
8
 
12
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Казах ви отдавна, че ще търсите ГЕРБ и ще мечтаете да се върнат, но ако се върнат, президентина Чорапофф ше требе да си избичи оставката за извършеният комплот срещу легално избраното правителство, а Бай Дамаджанофф да отива да си повръща в 12-те тоалетни.
195
4
 
17
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
Довиждане или по скоро сбогом гадни продажни пр...тки ПП. Най накрая...това е ход ww дори и по някаква случайност да не мине вота...сега пп са телефонни централи и вървят пазарлъци, на които ще завидят и дългогодишни служители в телекомите. Раздават се едни министерства, пари, комисионни, постове и всичко това, за да поостанат още малко на власт. Къде е сега Рундьо да свали доверието си в парламента ? Защо мълчи и не вдига юмрука при все че тия са в пъти по вредни от баце ? Омитайте се веднага
194
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време ни е за...
193
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво чекмедже бе шалтак, тия обраха цели влакови композиции с пари.
192
1
 
0
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 231 Акординг ту сериозни източници все още доларът се котира на цена 58.75 рубляка.
191
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога повече герП
190
5
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Герберския...вой е впечатляващ,огладня...глутницата. Само Банкянския Феномен...нищо не знае,защото е спрял тока в Банкя.
189
8
 
5
 
! Отговори
Бай Хой преди 1 година
Чекмеджето ми е празно. Време е да го напълня отново
188
8
 
3
 
! Отговори
hoho преди 1 година
айде да се връщат гроб. Народ, който гласува за пропаднал водещ на треторазрядна телевизия си заслужава мъката.
187
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудовищното крадене на държавни милиазрди от четворната коалиция стана кристално ясно и за най плиткоуманата част от българското общество. Оставка престъпници!
186
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откраднатите 9 милиарда лева са хиляди кюлчета, а като пари са десетки палета от най едрите купюри, хич нямате акъл.
185
1
 
5
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
Да си одат.
184
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жената може да е добър политолог,не само ясновидка.Това като го четох преди време не вярвах,но ето как е на път да стане.
183
13
 
7
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Искането от ГЕРБ точно сега на вот на недоверие на правителството означава проваляне на съдебната реформа и на необходимото на Българската държава спешно законодателство, за да може тя да получи европейските пари от Плана за възстановяване и развитие. Поредно доказателство за това кой е Бойко Борисов.
182
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както казваше един СДС дебеланко. Утре се надяваме да е един хубав ден за българската демокрация. Кирчо с Лена да литне към Канада, а Линда да свали цената на козунаците.
181
1
 
3
 
! Отговори
Дали? преди 1 година
Теодора Стефанова 15.03.2022г."Правителството на Кирил Петков ще държи властта още около 3 месеца и през юни ще падне, смята Теодора Стефанова."
180
5
 
4
 
! Отговори
Дали? преди 1 година
Теодора Стефанова "Гледачката на Берлускони продължава да е убедена и че до 10 години няма да има Европейски съюз. "Ще се разпадне в някакъв момент. Колкото и да е странно, с Русия и Турция най-много ще си взаимодействаме. Евразия ще е най-големият проект, който ще е част от този нов ред. Ще има нова валута и тя няма да е евро", смята прочутата ясновидка."