Утре ГЕРБ внася вот на недоверие към правителството

Нашата цел е България да излезе от тази неловка ситуация, каза Тома Биков
Обновена: 14 юни 2022 19:29 | 14 юни 2022 19:21, Нели Христова
414
Утре ГЕРБ внася вот на недоверие към правителството
Снимка: БГНЕС

Внасяме вот на недоверие на МС с премиер Петков заради провала в сферата на публичните финанси и икономическата политика. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ на извънредна пресконференция.

Още по темата

Говорим за коалиция, в която отношенията видимо се регулират със заплахи, изнудване, натиск, а подкрепата доколкото разбрахме се осигурява чрез пазарлъци, добави Дончев. Най-важният аргумент - на тази мъка трябва да се сложи край. Това е мъка за всички, за партньори, депутати, в отчаяните си опити да измислят аргумент защо това правителство трябва да съществува, каза Дончев.

Имаме галопираща инфлация в България, каза Делян Добрев, като тази през 1997 г., а тази инфлация днес не се дължи на войната. Ако при нас инфлацията е 15%, в Европа тя е 8%. В държави далеч по-засегнати от България, инфлацията е два пъти по-ниска, категоричен е Добрев. Това правителство трябва да си подаде оставката, това правителство ще бъде запомнено като некадърно и лобистко, подчерта Добрев.

Хората губят своето благосъстояние и покупателна способност, каза Деница Сачева. Инфлацията изяде над 15 млрд. от спестяванията на българите. За 2020 линията на бедност беше 451 лева, в края на 2021 – 504 лева, а сега тя вече гони 550 лева.

"Ние вярваме, че в това НС има хора, които са господари на себе си и ще застанат на страната на народа", заяви Десислава Атанасова.

"Нашата цел е България да излезе от тази неловка ситуация. Това, което виждаме през последните дни, е недопустимо и пагубно за българския политически живот", каза Това Биков.

"За нас е важно това правителство да подаде оставка възможно най-скоро, то е пагубно. Ние имаме само една държава, нямаме друга", каза още Десислава Атанасова.

Томислав Дончев заяви, че не вижда логика в това опозицията да подкрепя бюджета.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
5
 
1
 
! Отговори
Дали? преди 1 година
Теодора Стефанова 11.01.2022г."Относно политическата ситуация у нас гадателката е категорична, че новата коалиция от партии няма да издържи лесно четири години. "Виждам много трусове, на косъм се държат всички тези хора. Да, има много умни между тях, но след тях идва голямата промяна в България, която пак ще е от хора от чужбина", категорична е Стефанова. "Бойко ще е следващият президент след Румен Радев. Разбира се, ако Борисов не желае, нищо не е в състояние да промени решението му."
178
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха, Банкя и Дулово отново ще рулират! Дълго чаках този момент да видя как отново се потапяме в лоното на добре познатата селянийка, йеее. Много хубаво ще бъде, и въздухът ще продължи да мирише на пръдня.
177
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е единствената територия на планетата когато след спада ще започне икономически ръст.
176
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Системата която осигуряваше на запада висок жизнен стандарт започна да се руши още във второто тримесечие на 2021.
175
6
 
11
 
! Отговори
Кравар овчар преди 1 година
Кравария нагласи и Радеф и Продължаваме потъването. Кравария дестабилизира БГ и пропагандира русофобия. Кравария нагласи и сдс преди време и причини инфлацията. Проми мозъците на милиони българи.
174
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доларът падна под 56 рубли.
173
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън не знае как да се справи с инфлацията.
172
4
 
4
 
! Отговори
БОЙКО ЛИ! преди 1 година
Бойко рестартира АЕЦ Белене, заряза газовата връзка с Комотини /Гърция/ и построи Кремълски поток за Сърбия, а сега ще зарадва Радев със нов служебен дс-кабинет.
171
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С вота на недоверие ще се броят совите. А както знаете от Туин Пийкс совите не са това, което са.
170
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е възложил на Шойгу строителството на нови модерни градове в Сибир. В Русия ще има много работа за дългосрочно, освен това Русия им нужда от повече население. С оглед мизерията която се задава в ЕС все по препоръчигелно е да се учи руски, разрешение за работе в Русия се издава след изпит по руски език.
169
1
 
5
 
! Отговори
до 209 преди 1 година
За да прибере комисионните от доставки на газ. Защо за нефта поискаха да се даде отсрочка? За нефта няма комисионни. То е елементарно и прозрачно.
168
1
 
18
 
! Отговори
Шаши преди 1 година
Браво. Да се махне Кирчо канадски. После ще му мислим. Договора за газ бил тайна. И от кого е тайна? От нас ли? А може ли да се разтовари и да не се плаща? Щом е тайна да дадем по 5 долара за танкер, тогава.
167
2
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Сега и Радев е съгласен , за да намърда другия безполезен политик Янев.Всичкият компот е на Радев
166
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще хвърчат ли милиарди през прозореца на жипката?
165
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като спряха руския газ цената падна.
164
0
 
1
 
! Отговори
сс преди 1 година
В този пост здраво *** война като гледам. За кратко стотици постове.
163
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Българското правителство отказа руския газ или имаше алтернативни разработени пътища за доставка на друг. Не може да се хвърля народа в жертва на недалновидни решения.
162
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Прокопиев е активирал троловете да защитава Киро и Кокор.
161
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕВАЛА!!
160
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички мразят Герб и ДПС но със една патерица БСП тези три партии ще направят стабилност. Тъкмо няма да клоним към САЩ или Русия защото ще има кой да дърпа към своите. Ще се краде разумно защото всички са играчи.