Политолози: Половин година управление е много малък период

Коментар на Антоний Тодоров и Мария Пиргова
Обновена: 21 юни 2022 22:33 | 21 юни 2022 21:50, Росен Стойчев
43
Политолози: Половин година управление е много малък период

"Можем да формулираме много критики към правителството, но аз съм съгласен, че става въпрос само за 7 месеца. Време, за което министрите почти вече са успели да се наместят на креслата си.
Още по темата
Давам си сметка, че мотивите за вота на недоверие са формалното покритие, за да може да има вот на недоверие", каза политологът проф. Антоний Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Тодоров добави, че всички, които говорят, че правителството трябва да падне, са много пестеливи как точно си представят близкото бъдеще.

"Почти не си спомням вот на недоверие след 6 месеца управление, защото това е изключително малък срок, за да се проявят управленските намерения и линии на едно правителство. Вината не е в правителството и в неговите политики, а е в 12-годишното управление на ГЕРБ и тази система, която се наложи - на мрежова корупция", коментира политологът проф. Мария Пиргова.

Според нея тази система не може да се развали за 6 месеца. По думите ѝ, което и правителство да беше на власт, извън ГЕРБ, резултатът щеше да е днешният - цялата бивша система да е на щурм срещу новото управление, за да се върне на власт.

Проф. Пиргова посочи, че проектът на Слави Трифонов е създаден за такива практики, каквито бяха разкрити в МРРБ. Тя смята, че предположението на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, че депутати от БСП ще гласуват против правителството, е пресилено.

"Костадин Костадинов има възможността да каже каквото си иска. Аз не вярвам това да се случи. Нараства, изглежда, подкрепата за "Възраждане", но нека не преувеличаваме, крайната десница не е в голям възход", обърна внимание проф. Тодоров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 10:На кой викаш "млади"?Киро и Асенчо са над 45+.Това млади ли са?Пред пенсия са направо и пред умиране.Инфантилни им викай,а не "млади".Знаеш ли,че точно те са мафията?Точат еврофондове и са сложили свои хора навсякъде.Заплашват и изнудват.Точно така прави мафията.Като тях.Зад гърба си имат мафиоти,които им дават пари да организират шествията за подкрепа на правителството.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сменете Киро и Асен с българи, нека българи да управляват.
12
1
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Ти си част от народа, но изобщо не си НАРОДА!!!
11
2
 
0
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Самоунижаваш се другарю!!!
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз го усещам като 100 годишно управление без край.
9
2
 
6
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 година
Половин час е може би малко за управление, но половин година!? - айде моля ви се.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименАма Киро и Асен са роми, не са българи и явно не се вълнуват от проблемите на българите, добре, че и Нинова е там, че бесепарите внасят умереност и сигурност в политиката на това правителство.
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав беше Борисов когото искаха да чегъртат, като каза, "че те самите ще се изчегъртат"и така стана, Прав беше също като каза, "че тези ще счупят държавата" и така и стана.
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаааа...подкрепата за Правителството става все по-голяма...по-голяма от Мафията, Предателите и Продажниците. На младите им писна...и те ще спасят БЪЛГАРИЯ!!!
5
10
 
4
 
! Отговори
toti преди 1 година
КОпейкин ще бъде НАКАЗАН на следващи избори от всички млади и прогресивни с Евроориентация младежи ,а не разни бабички и пенсионери от ГЕРБ И ДПС
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига им толкоз . И аз си мислих че на есен ще ги свалят ама тая година есента дойде по рано :)
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е вярно.Няма нищо общо ГЕРБ в случая.Кирчо ни дразнеше със своето джафкане,тупане в гърдите и антибългарска политика.Почувствахме се като нежелани в собствената си държава благодарение на тоя...по едно време мислех да се отказвам от българско гражданство и да се пиша украински бежанец.Няма да му простя никога как обиждаше по телевизията всички българи,че сме били робско племе!Не сме!!!
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом успяха за 6 месеца да съсипят държавата за което ще трябват години за да се възстанови, значи не е малък периода. ОСТАВКА веднага и нови избори.
1
8
 
3
 
! Отговори
toti преди 1 година
Това е защото ГЕРБ,ДПС И дългото се страхуват,че им режат благинките и остават зад борда ,а са отговорни за мафиотските действия и свързани с тях лица!!! Там прошка няма.....