Експерти: Политиците работят с къс хоризонт

Коментар на Мира Радева, Христо Панчугов и Любомир Стефанов
6 юли 2022 22:00, Росен Стойчев
10
Експерти: Политиците работят с къс хоризонт
Снимка: НОВА

Трябва да се откажем от идеята преди всички избори да променяме избирателната система. Около тази теза се обединиха в студиото на Нова Нюз триамата политически анализатори доц. Мира Радева, Христо Панчугов и Любомир Стефанов.

Панчугов, който формулира тезата, добави:

Още по темата
"Всеки прави частни сметки - дали ще изкарам някой глас повече, ако сега върна хартиените бюлетини. Това е безобразно. Спрете бе"!

Мира Добрева допълни: "Всички политици в крайна сметка работят с много къс хоризонт, което води до тази нестабилност". А Стефанов даде за пример Конституцията на САЩ, според която, ако Конгресът приеме промени в избирателната система сега, те важат от по-следващите избори. Той призова нашите депутати да проявят отговорност и да се държат по същия начин.

„Аз не бих се изненадал 121 депутати да подкрепят един кабинет. Бих се изненадал, ако този кабинет успее да изкара хоризонта, който са си поставили - 6 месеца. Това означава ежедневно да доказват, че има причина да управляват”, добави Панчугов.

Мира Радева: "ПП  не просто искат да са в следващия парламент, а искат да са водещи. Но те вече, според проучванията, не са. Което значи, че те ще се борят всячески да създадат кабинет. БСП търпят електорални загуби и е много вероятно те да се задълбочат. Корнелия Нинова също има интерес да се създаде кабинет. Нещо подобно виждаме при ДБ. Въпросът е ИТН. Депутатите им имат два варианта –или да подкрепят Слави и да продължат да работят, за да влязат, или да се присламчат към някоя от по-големите партии. И според мен тече такъв процес”.

Любомир Стефанов: „Тоз прословут национален интерес аз не го виждам представен по съществото си в предложенията за политики и предложенията за конструиране на мнозинства и на малцинства от която и да е политическа партия. Говорим за изграждането на правителство,  което всеки ден ще си брои пилците дали му стигат,  за да отвори заседание в парламента, не да реализира законодателна програма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиците работели с къс хоризонт. Естествено. Няма как да е иначе, след като Началникът им спуска заповедите ден за ден. Ето хронологията: Вот на недоверие. Обвинява Митрофанова, че го е свалила от власт. Заминава за Брюксел и след като се връща изгонва 70 руски дипломати. След още няколко дни блокира парите на руското посолство и пита началника дали се е справил добре на изпроводяк. Чака отговор от Началника тази година или догодина. Началникът се чеше, а негативите са за българския народ.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
къс къс крадат тук сега и веднага на момента после няма това е либералната стратегия
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ден за ден живеят. Ден година храни. За 9 дена откраднаха 9 милиарда през дек.2021.
2
0
 
7
 
! Отговори
Хи хи преди 1 година
И също така, голям го вадят, ама мек...
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе техният чее къс къс е ама аз мога да им услужа с доста дълъг хоризонт някъде към 22 см без главата. Мноо ше им ареса особено на една от крушовица напрао ше го тръси по цел ден да го апе.