Балабанов: Най-добре е да има по-скоро експертен кабинет

Според депутата премиерът трябва да е обединяваща фигура
13 юли 2022 17:15, Красимир Ангелов
33
Балабанов: Най-добре е да има по-скоро експертен кабинет
Снимка: БГНЕС

"Най-добре и за нас е да има по-скоро експертен кабинет с хора, които наистина ще свършат тази работа за конкретен срок от време, а не сега да тласкаме държавата към поредната криза". Това коментира в парламента Станислав Балабанов, депутат от ПГ "Има такъв народ" (ИТН) във връзка с реализацията на третия мандат.

"Въпросът е президентът на кого ще връчи мандата”, коментира депутатът и добави, че ИТН като един диалогичен партньор ще очаква да чуе партньорите си от "Продължаваме Промяната", "БСП за България" и "Демократична България". Той коментира, че въпросната четворна коалиция е падналала по обективни причини. Балабанов визира конкретно "лошо управление" на тези, които носят отговорност - начело в Министерския съвет.

Още по темата
"Виждате, че падна заради една конкретна личност, която беше доскоро министър-председател", коментира Станислав Балабанов.

"Демократичен е пътят, по който влизаме от избори в избори, но на фона на войната и на фона и на кризите, които ни заобикалят, логично е да видим имаме ли въобще шанс да направим нещо за българското общество или вкарваме българското общество в спирала от избори", заяви Балабанов.

По думите му премиерът трябва да бъде обединяваща фигура, приета от всички формации, за да може спокойно да ръководи екипа в Министерския съвет.

"За нас не е морално постът министър-председател да бъде заеман от Кирил Петков и Асен Василев", каза Балабанов.

От ИТН са готови да водят преговори, ако третият мандат бъде връчен на тях. В крайна сметка това е решение на президента Румен Радев, нека да видим къде отива мандатът. Казахме какви са вариантите, дойде ли при нас – сядаме и преговаряме с всички, с изключение на ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“, добави Балабанов. Ако мандатът иде при "Демократична България", тогава, по думите на депутата, те ще носят отговорността да водят преговори с останалите политически формации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
Илиев преди 1 година
Долен интригант,който видя дебелият и започва демагогиите.Не може ти като никой, да поставяш условия на ПП. Абдалин,предложи на Бойко сътрудничество с ПП-ГЕРБ,но без него.Ти си един елементарен субект,който знае цифром и словом 40-50-думи с които си служи.Пазиш ли бележката от Украйна,която скри,за да я покажеш от най високата трибуна в държавата.Предателска дущица.
16
1
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
До Анонимен 23 Краси Радков премиер .
15
8
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
Стабилно правителство без ГЕРБ не може да има.Партия доказала че може.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама то на ИТН всичките им експерти напуснаха, как ще формират експертен кабинет? А да ... Плагиата за министър председател, Мика Зайкова за финансов министър, Тошко Йорданов за министър на културата, а транспорта е за Орлин Алексиев... Ще бият правителството на Беров по всички показатели ..
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Регистрира ли се в трудовата борса !?Има ,мнооого голям избор !Особено за сервитьори и бармани по морето !
12
1
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Най-добре е нови избори и чалгата вън от Парламента.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ИТН се сетиха, че милеят за българското общество! Че кой да бъде премиер,някой от вас ли?
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали уж бяхте все експерти в кабинета?! Особено ония "ХАРВАРТЮГИТЕ"! И съвсем "експертно" ocраxтe фронта...
9
0
 
14
 
! Отговори
Беров 2 преди 1 година
Ще ви се експертно. Да може безотговорно да си краднете и лапкате начело с Доганя. Това вече сме го играли 90-те бе, ботори. Марш в кофите, където ви е мястото.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв кабинет бе свинчо мислиш ли, че коалиционните ви парньори(които не харесвам) ще ви подкрепят след номерата, извиване на ръце и ламтеж за пари и власт?
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С мутри и мафията ИТН не трябва има даже погледи.Тези хора са позор ,че са в НС.
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз гласувам не за експерти, а за политици, НС е политически орган не академичен. Тия експерти да се явят на избори да видим колко гласове ще изберет особено главние икономист на отворено общество в България.
5
0
 
17
 
! Отговори
toti преди 1 година
Нещастнициии...сега се сетихте да се молите,щото сте извън борда!!!Никви каолици с ментраджии и перковци!!!Ходете целувайте ръка на Доган да ви даде подкрепа и ли се изплакнете на плажа на Росенец,че смърдите!!!ПП ви зачетна !!!
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако само посмее новият кабинет да наложи ковидмерки, свършено е с него! Ще го бастисаме.
3
6
 
4
 
! Отговори
ЩЕ ЧАГЪРТАМЕ преди 1 година
КИРЕТАТА И ОНАЯ С КОЗИЧКИТЕ МЕ ВЪРНАХА В ГОДИНИТЕ КОГАТО ГЕЧЕВ БЕШЕ МИНИСТЪР НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ И БЕШЕ НАПРАВИЛ МИН ЗАПЛАТАТА 5500ЛВ В ДЛ- 1.8ДЛ- ТОГАВА ПО ТВ ТАТА ГОВОРЕХА ЗА БУРКАНИТЕ КОИТО БЪЛГАРИТЕ ИМАЛИ В МАЗИТЕ СИ- ТА ОТ СЕДМИЦА ВСЕКИ ДЕН ГОВОРЯТ ЗА БУРКАНИ, НА КОИТО ВСИЧКИ В БГ РАЗЧИТАМЕ- ДА СИ ТРЪГВАТЕ ЩЕ ЧАГЪРТАМЕ И БЕЛИЯТ АВТОБУС ТОЯ ПЪТ ЩЕ ЗАКЪСНЕЕ
2
0
 
19
 
! Отговори
истина е преди 1 година
Ама вие отдавна се отекохте в канала ,както заминаха 150 мил. народни пари за избори .
1
0
 
13
 
! Отговори
нормален преди 1 година
ако идеята е да се покаже, че имат по неприятен и от тошко, успяха