Румен Радев: БСП следва да изпълнят мандата в съответствие с Конституцията

Президентът присъства на възпоменателната церемония по повод 80 години от разстрела на Никола Вапцаров
23 юли 2022 11:12, Красимир Ангелов
141
Румен Радев: БСП следва да изпълнят мандата в съответствие с Конституцията
Снимка: БГНЕС

БСП следва да изпълнят мандата в съответствие с Конституцията и с тълкувателното решение на Конституционния съд. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали страната отива към нови избори.

Държавният глава участва във възпоменателна церемония по повод 80 години от разстрела на Никола Вапцаров. "Тук съм, за да отдам почит към великия поет и човека с кауза, почти век по-късно неговите стихове не остаряват, а паметта за него надживяха всички опити на посредствеността да ги очернят", посочи президентът.  

Още по темата
Възпоменателната церемония по повод 80 години от разстрела на Никола Вапцаров се състоя в София.

Отбелязването на годишнината от гибелта на българския поет се проведе на Мемориала "Гарнизонно стрелбище". В церемонията участва и президентът Румен Радев, който поднесе цветя на лобното място на поета. В речта си той посочи, че Вапцаров е надживял всички опити на посредствеността да хвърли сянка върху таланта му.

“Никола Вапцаров е най-верният символ на българската трагедия да убиваме таланта”, добави Радев. “Днес, когато демократичните ценности са обект на всекидневни посегателства, е важно да почетем онези, които не пожалиха сили в борбата с фашизма”, отбеляза още държавният глава.

На церемонията присъстваха още заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, председателят на парламентарната група на "БСП за България", политици, общественици, представители на Съюза на писателите, на българския антифашистки съюз, родственици на Вапцаров и др.

Церемонията приключи с поднасяне на венци и цветя на лобното място на поета. Паметта на Никола Вапцаров бе почетена и с едноминутно мълчание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
И хитлер е бил художник,но никой не го възхвалява,а пред паметника на терориста вапцаров-цветя и то от най-"низшите" в държавата-или ,казано на друг език, вечна дружба с ссср,както го е препоръчал този терорист.
103
0
 
2
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Време е най-после да си поканим президент и управляващи от Германия или Австрия, както след турското робство.Нашите политици,освен за тоалетната,не стават за нищо друго.Вече на всички ни е ясно,че те ламтят само за власт, далавери и забогатяване чрез престъпни схеми.Народе????
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега вече най-безочливо от БСП лъжат, че уж имали вариант за кабинет за който щяло да стане ясно дали става до седмица. Това е супер нагло, отварят си прозорец да натворят като за последно докато са на власт разни схеми от които да се облажат, нека да ги накажем на изборите тези наглеци и тези които нагло се събраха с комунистите.
101
0
 
5
 
! Отговори
"Президентът преди 1 година
присъства на възпоменателната церемония по повод 80 години от разстрела на Никола Вапцаров." - Жалък *** мешник, армйски генерал, президент, възхваллява червен терорист.
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
достатъчно е да погледнете ДЕСА и нашия ще ви стане ясен отвсякъде
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мандалото хлопна и мандата свърши днес а комунистнаситя няма ще краде и от тоалетната.
98
5
 
4
 
! Отговори
стар комунист преди 1 година
Ах, гиди дъърта лисицо)?! Тънката ти цел е да съсипеш и последната лява партия ? Тя може да не е толкова лява ,но левите в България все още гласуват за нея,нали ?А сега искаш да я довършиш като субект?
97
1
 
7
 
! Отговори
КурНелия и Кир Чо преди 1 година
На та разбрахме какво да правиме да продължаваме простотията или да не ти връщаме мандата! много ни се седи на власт!
96
0
 
10
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
НАЙ-ВРЕДНАТА И ОПАСНА КРЕАТУРА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 30Г. ОСНОВНА ЦЕЛ - СЪСИПВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ. СЛЕД ТОВА ШПАЛИР С ЦВЕТЯ И МУЗИКА ОТ ЛЕТИЩЕТО ДО ПРЕЗИДЕНСТВОТО ЗА ПРИСТИГАЩИТЕ ПУТИН И ГЕНЕРАЛИ...
95
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОЕКТА БОЖКОВ- ПОЛИТИЧЕСКА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ И ИКОНОМИЧЕСКИ ФАЛИТ НА БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ С ПЪЛНА СИЛА- КАКВА Е ЦЕЛТА- ЕВРОЗОНАТА НИ ИЗРИТВА, ВЛИЗАМЕ В ЕВРАЗИЯ
94
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вчера се мярна на кадър рашков пиян залитна на заден след като слезе от служебната каола. Бързо, бързо прекратиха покзването!
93
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Конституцията няма срок за изпълнение на мандата. Трябва ли да го задържат месеци наред?
92
2
 
6
 
! Отговори
ПП=МЛАДЕЖКОТО БСП преди 1 година
БЯХА ЛИ И СЛОЖИХА ЛИ ВЕНЕЦ НА ВАПЦАРОВ..?......
91
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Объркаха цялата държава заради пияната бухалка Ращков, на когото се присмиват дори своите. Радев е за съд. Сега ще назначи нарочно калпав служебен кабинет, за да каже после, че ПП са били по-добри.
90
4
 
9
 
! Отговори
Поет преди 1 година
"Великия поет", според Радев, сам пише, че е македонец! Съден и осъден като терорист! Кое не е вярно?
89
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Малко за политика Проблемът е в Радев и в получателите на Божковите пари. Но тъй като Божков взе да свършва парите, сега плаща хазяинът му, домакинът му Рамзан Кадиров, в чиито дубайски палати е настанен Божков.
88
1
 
17
 
! Отговори
мръсна твар наБКП преди 1 година
Мръсникът безполезник и разрушител на България назначен, от БСп и лично от домуз Корнел твоята майчица и безродният боклуккчия попаднал случайно в президенството.
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 82 "Моторни превозни"-Н.Й.Вапцаров."Но мойте песни,все така ще се четат" Абе, "ерудите" *** ("гьоте, Гьоте, малка нощна музика, а?), стихосбирката на Вапцаров е "Моторни ПЕСНИ", а цитираният стих е от Вазов.
86
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти пръв я наруши с назначението на Киро, ***!
85
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 90 Кой бе, яловото юмруче на престъпника Радев ли ще обедини нацията. По-скоро ще обедини мафията, защото при Рашков е пълно беззаконие. Народът се изтрепа по пътищата, лумнаха пожари по страната и една седмица не могат да ги изгасят, всеки ден някой убил жена си или комшията. Радев да си завре юмрука в....