Христов: Голяма част от избирателите ще се върнат при ГЕРБ-СДС

Първият мандат след вота ще е при нас, убеден е той
27 юли 2022 22:50, Анисия Иванова
95

БСП ще върне на Румен Радев неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. Очаква се президентът да издаде указ, с който да разпусне Народното събрание, а през есента отново да отидем на предсрочни избори.

"Този парламент изчерпа своите възможности. Той работи трудно, трудно се събира мнозинство. Разделението е много голямо. От тази гледна точка е добре да се обърнем към избирателя, който да препотвърди кои да бъдат тези, които ще го представляват в следващия парламент. Да се започне на чисто да се търси формула на управление, която е по-стабилна и по-дълготрайна", коментира лидерът на СДС Румен Христов в "Денят ON AIR".

Според него още първият мандат ще бъде при тях след изборите, защото след всичко, което показаха "Продължаваме промяната", голяма част от избирателите ще се върнат отново при ГЕРБ-СДС. Той смята, че ще има Евроатлантически блок и един евроазиатски блок, и ако отново има опит за изолация на ГЕРБ-СДС, ще трябва да се търси подкрепа в партии от проруския блок, което означава нестабилно правителство.

"Без ГЕРБ-СДС не може. Нека да престанем да казваме заклинателни думи, че няма как да се управлява с ГЕРБ-СДС. Големите политически хоризонти, които преследваме представителите на евроатлантическа общност, са едни и същи. Да започнем от избора, който направи България - влизането на страната ни в ЕС и НАТО. Това, което предстои, е приемането на България в Еврозоната, работа по отношение на Шенген", обясни Христов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът каза, че при антикризисните мерки е по-важно да се подкрепят тези, които имат нужда от помощ, а не да се дават пари на калпак. По думите му България отказа да купува руски газ, а същевременно използваме руски газ през посредник. Христов подчерта, че прекъсване на доставките на руски газ могат да станат само при алтернатива. И изтъкна, че в сферите на енергетиката и макрофинансите трябва да бъдат забравени личните интереси.

"Това правителство падна заради неразбориите вътре в коалицията. Те нямаха стабилно мнозинство. Това е първото правителство, което пада от вот на недоверие. Имало е десетки вотове на недоверие досега, никога опозицията не е успявала да пробие мнозинство. Не го свали опозицията, а самите те паднаха. Те нямаха доверие помежду си, камо ли доверието на българския народ", обърна внимание Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 година
Ако се върнат, това ще бъде пореднота доказателство за 80% ***.
75
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стотици милиарди откраднаха ГЕРБ и преди тях СДС. Заради тях България е най-бедната държава в ЕС.
74
3
 
7
 
! Отговори
До до жалкар.... преди 1 година
Като са толкова чисти и невинни при положение ,че на всякъде се вади документация за кражби майсторски обмислени и много пъти на границата на закона даже и законни и така злобно се бранят по медиите ,че доказателства нвма защо не оставиха да заработи новото КОМПИ и да си свърши работата щом са чисти новото КОМПИ нямаше да е проблем то със Гешев те винаги ще са чисти .Бойко е хиляда процента сигурен, че няма да управлява ама разтурва държавата само Рашков да не го набара и е ясно !
73
2
 
9
 
! Отговори
До до жалкар.... преди 1 година
Партията на Бойко управляваше само за себе си и тази партия трябваше да остане без лидер заради неговите собствени издънки ,които нямат брой във интернета !Само във Б-я това го може !Като са толкова чисти защо изпадат във ужас и истерия от Бойко Рашков ! За да я има Б-я е крайно необходимо подобни октоподи да бъдат разформировани ,ама за сега все пак успяват да останат неразследвани и и сами да се наричат невинни ,но невинни ще са когато не само те го казват .а и Рашков !!!
72
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Помня ДОБРЕ ПОРАБОТИ ИЗКАРА 5-6 МИЛИАРДА ЗА СМЕТКА НА ГЛУПАЦИТЕ КОИТО ГО ПОДЪРЖАТ
71
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая па долна личност, от "Стани Да Седна" взела да си прави сметки за мандат?!? Абе вие сте патерица или по-скоро *** на гърба на ГРОБ, където са ви ашладисали от "Козяк", защото иначе не минавате и 1% изборна бариера. Шайка национални предатели и вредители, които се събират в два автобуса, си правят сметка да ни управляват пак. Трябва да сме луди, за да го допуснем.
70
2
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 85 Стефан Янев ще бъде убиеца на БСП .Гласувай смело. Успех.
69
14
 
2
 
! Отговори
Помня преди 1 година
До *** 77 Партията на Бойко управляваше напълно еднолично от Банкя , но имаше ефект.Работохолика Бойко строеше яко и държеше държавата на повърхността.Само с една джипка печелеше всички избори , докато не си избрахме президент чудо , дето успя да срути държавата.Какво да се прави ?Съдба !
68
1
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До БСП МУЛТАК 81 Прав си , но пак трябваше да го разберем по трудния начин и да платим с цената на нестабилността , престъпността и съсипана държава.
67
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се върнат,ама друг път! Който Не е гласувал,пак няма да гласува за вас! Н времето СДС колкото се върнаха,та и сега така! Аз ще гласувам за Стефан Янев! Още една партия демократи срещу вас!-:))) ГЕРБ умре преди 2 г!!!-:)))
66
5
 
5
 
! Отговори
СДС...ГРОБОКОПАЧЪТ преди 1 година
На БКП/ БСП......
65
10
 
5
 
! Отговори
БСП КОМУНДЕ преди 1 година
Бойко пак ша ни мачка....станахме му клиенти
64
3
 
13
 
! Отговори
Изправи се. преди 1 година
Голяма част ще гласуват за Мутри Вън за да изхвърлят такива мутрички като тебе.
63
16
 
6
 
! Отговори
БСП МУЛТАК преди 1 година
Пак Бойко ша трябва да оправя държавата. Видя се че другите са некадърници....
62
13
 
5
 
! Отговори
БОЙКО ПОМАГАЙ преди 1 година
Че тия управляващи яко са окакахме....
61
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полодувахме, пощуряхме, пробвахме...видяхме резултата. Пак ще трябва Бойчето да ни спасява...
60
13
 
3
 
! Отговори
ПУТИН В ШОК преди 1 година
Бойко пак ша ни тресне.....
59
4
 
17
 
! Отговори
Жалкар преди 1 година
Сдс--казионна организация на герб , жалка работа ! Това да си председател на отдавна несъществуваща партия и да се изказвашш сдс това сдс онова, ние така или иначе ......празни приказки жалък край на синята идея под крилото на най - нямащата нищо общо със идеята на старото сдс партия герб управлявана напълно еднолично от покоите във Банкя !
58
4
 
9
 
! Отговори
До герп-дпс преди 1 година
Че тя мафията не си е тръгвала или си мислиш, че Киро случайния щял да се бори със задкулисието? За Прокопиеф чувал ли си? За платените протести на Божков? За дедо Еконтий, Шалом и др. Не схвана ли че народа е мафията, всеки път когато протестираме за някакви дребни битови неща и проблеми, управляващите без значение с какъв цвят са пребоядисани, ни наричат мафия!
57
3
 
13
 
! Отговори
Ристюф, преди 1 година
ти сериозно ли?!? Нито Гепи, нито Продажни П0длоги, нито БКП, ДъПъСъ, нито проДай България стават за други освен за кражби! А да гласуваш за Герпф си е чиста форма на мазохизъм, освен ако не си калинка на хранилка и крадеш заедно с Винету.