Крум Зарков прие държавния печат, похвали Йорданова

Обеща бърз достъп за средствата по Националния план за възстановяване
2 авг 2022 16:21, Петя Славова
27
Крум Зарков прие държавния печат, похвали Йорданова
Снимка: БГНЕС

Крум Зарков прие държавния печат от предшественика си на поста Надежда Йорданова. Той заяви, че дълбоко уважава положените до този момент усилия и похвали Йорданова за постигнатите резултати.

Още по темата

Сред приоритетите си той открои продължаването на работата по осигуряването на самостоятелна администрация на европейските делегирани прокурори, както и създаване на Съвет по криминологични изследвания към Министерство на правосъдието. "Този съвет ще позволи борбата с престъпността да премине от сферата на популизма в сферата на ефективността", обясни министър Зарков.

Той допълни, че ще продължи работата по законопроектите, така че да се осигури най-бърз достъп на България до средствата по Националния план за възстановяване и устойчивост и да се предотвратят започнали наказателни процедури.

"Имах честта да поставя държавния печат върху няколко закона на 47-о Народно събрание от особена важност. Този за закриване на специализираното правосъдие, този за даване на повече самостоятелност на европейските делегирани прокурори и този, който осигури на българското общество единна информационна среда за запорите на коли, земеделска техника и толкова други движими вещи", каза по време на срещата Надежда Йорданова.

"Оставям на вашето бюро 20 проекти на нормативни актове в различна степен на готовност, включително и тези по Плана за възстановяване и устойчивост. Вярвам, че ще продължите в една посока да работите активно по тях", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
Тоя май тормозеше дядовците едно време ама всичко се замазва ,едни и същи Бо клуци се въртят в политиката,нищо няма да се оправи с тия мошеници.
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото положително в този кабинет е Крум Зарков, който е в пъти по-добър избор от досегашната неграмотна Разградска квакачка секретарката на Ристьо от Дай България Надежда Йорданова.
21
2
 
0
 
! Отговори
До Така е .. преди 1 година
Абе морон, в коя държава в която се живее добре има длъжност на някой, който е абсолютно безконтролен, ще ми кажеш ли? Чудя се на българите, не им ли писна тая свободния, не искат ли да живеят спокойно, защо 30 години си избират едни и същи мафиоти. Сега е последния шанс на България.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев бухалката да сдава поста и да изчезва. Целия ВСС на пропаднала България е яко корумпиран с две изключения. Не гласуваха да се види какво притежават, защото обществото щеше да разбере, че най-богатите хора в тая държава са магистратите, тия които трябва да контролират да няма корупция.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следя как гласува и изглежда като честен човек.
18
2
 
11
 
! Отговори
Роднина преди 1 година
Този е внук на върл комунистически функционер ! Много са такива в този служебен кабинет. Жална Българийо ! А имаше "някакви" хъшове , които пиеха пърцуца в Румъния , хапваха мезета и лееха сълзи за свободата на България . Днес такива като това ду.пен.це ,Зарков, без един ден трудов стаж , ще бъде правосъден министър !!!! Това е ужас за една държава !
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственият плюс на Крумчето е, че има малко по-интелигентно физиономия от Йордановица и няма нужда да си ляга с Бойкикев. А еднаквото им е, че и двамата учат кокетно устнички пред медиите.
16
2
 
12
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Мисирката Йорданова смени ли Гешев!? Ха да видим и Зарко барко !?
15
3
 
18
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До Круме, 3 Крум може да свали каскета на Гешев , но няма как да го свали от поста главен прокурор.Йорданова приложи какви ли не процедурни хватки в нарушение на правилата и не успя.Главния прокурор по конституция е недосегаем.И така трябва да бъде, независимо кой е на тази длъжност.
14
3
 
21
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Надежда имаше само една задача , да свали Гешев.И нея не изпълни.
13
6
 
22
 
! Отговори
Прпкопиев преди 1 година
Гешев яко им наби канчетата на тия двамата.Защо не разследват корупцията при Прокопиев, имението му на Буджака, фотоволтаиците му?
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКА НАДКА СМАЯ БЪЛГАРИЯ С П Р О С Т О Т И Я Т А СИ- СЛЕД КАТО ГЕШЕВ ПОДЧЕРТА ЧЕ Е ИЗПОЛЗВАЛА МАТЕРИАЛИ ОТ ПРЕСАТА ЗА ДА ГО ОБВИНИ В НЕКОМПЕТЕНТНОСТ И ЛИПСА НА МОРАЛ, КАКА НАДКА КАЗА- АМИ ДА ТЕ И ЖУРНАЛИСТИТЕ ИМАТ РАЗСЛЕДВАЩИ ФУНКЦИИ- ГОСПОЖА СЛАДКО ПРЕМЛЯСКВАНЕ ИМА ЛИ ЮРИДИЧЕСКА ПРАВОСПОСОБНОСТ.
11
6
 
4
 
! Отговори
модерният ляв преди 1 година
Явно БСП е спечелила изборите.Магнолията в двора ще плаче,а кака ще е доволна.
10
2
 
20
 
! Отговори
адвокат преди 1 година
До Петър - и кое е блестящото на Надя Секретарката? в правната сфера съм от нас 20 години, активно практикувам, нито веднъж не чух или се сблъсках с юриста Надежда Йорданова или с юриста Крум Зарков... та моля, ако имате аргументи за "блестящите им юридически способности", споделете с нас непросветените, защото от това което видях в публичното пространство "право=Гугъл" и изрезки от вестници... та моля, слушам Ви
9
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крум Зарков не гласува в НС за хартиена бюлетина преди 2 седмици.Единствено заради него няма да могат да гласуват възрастните им избиратели. Парадокс е, че един глас не стигна,за да има смесено гласуване по желание на избирателите. Сега разбирате ли защо не е дал гласа си за хартиени бюлетини? Зарков е от армията на Радев, която е боен отряд срещу Нинова.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Еконтският Събчо се е покрил.
7
26
 
8
 
! Отговори
Петър преди 1 година
Надявам се Крум Зарков да е смел като Надежда Йорданова. Блестящи юристи са и двамата. Дано скоро Гешев да бъде разкован.
6
13
 
7
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Зеленски може да го правите на мухлю, но уволни главната прокурорка на Украйна за 1 час! нашите тук се изтрепаха от протести и постановки и не могат! Особено президента Радев! Вместо да издаде Указ и уволни Гешев, той вече му е фен! по добре фен, отколкото клиент!
5
4
 
27
 
! Отговори
7777 преди 1 година
Жената зад щанда дето а.к.а какво ще работи сега?
4
4
 
20
 
! Отговори
Ген. КАЦАМУНСКИ.... преди 1 година
ДС/БКП... ПАК СА ТУК....