Байкушев: Енергийният министър веднага да замълчи

Коментар за изказванията за евентуален арбитраж
26 авг 2022 12:00, Росен Стойчев
29
Байкушев: Енергийният министър веднага да замълчи
Снимка: БГНЕС

 Енергийният министър и представителите на "Булгаргаз" трябва веднага да замълчат и никога повече да не си отварят устите на тема договора и арбитража с "Газпром", без всяка думичка преди това да е одобрена от адвокатите, които работят по казуса.

Още по темата
Освен, разбира се, ако не държим да загубим над милиард евро заради тях.

Това написа в профила си във Facebook адвокат Методи Байкушев, който е водил три дела пред Арбитражния съд на Международната Търговска Камара в Париж – най-големият и реномиран международен арбитражен съд в света.

"За първи път в живота си виждам, във връзка с предстоящ арбитраж, високопоставен човек на едната страна да казва, че ще го загуби. Трудно мога да опиша недоумението си. Това говорене е твърде опасно за българския интерес от юридическа гледна точка", смята адвокат Байкушев. "Този статус ще остане тук. Искрено се надявам да не се налага да го напомням. И за финал. Имаме нужда от държавници, които защитават България. Преди всичко", коментира още адвоката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
За тези, които още не са разбрали, или са разбрали но лъжат, газа по договор се плаща в долари в Газпром банк в Москва. Така, че стига с тази упорка че им били блокирали парите с които се плащал газа. Няма такова нещо.
23
5
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
И от кога международното право се върти около това кой какво казал? Тоя байкушев колко от тия 3 дела е спечелил?
22
12
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ПО ДОГОВОР ГАЗ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ДОСТАВЯ ПРИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРЕДПЛАЩАНЕ ДО 27 ЧИСЛО !!! КИРЧО НЕ Е ИЗВЪРШИЛ ТОВА И МИЛИОНИТЕ ДОЛАРИ НЕ СА ПРИЕТИ !!! ДЕСЕТ ДНИ ПО РАНО ГАЗПРОМ ОБЯВИ ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА И ЛИПСА НА ДОГОВОРЕНИТЕ ПЛАЩАНИЯ , НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДОГОВОРА !!! ОТВЕТНАТА РЕАКЦИЯ НА РУСИЯ БЕШЕ ДА НИ ВРЪТНЕ КРАНЧЕТО !!! НА 28 . 04 ВЕЧЕ ПИЩЯХМЕ ЗА СПИРАНЕ НА ГАЗА , А ТРЯБВАШЕ ДА ПИЩИМ ЗА НЕПЛАЩАНЕТО И ДА ВЪРНАТ КИРЧО В КАНДА , ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ НАРОДА !!!
21
9
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
БРАВО НА Анонимен , ОБЯСНЕНО ПЛАЩАНЕ С ЗАПЛАТАТА !!! ЩЕ ДОБАВЯ : ПУТИН КАЗА ПРИ ОБЯВЯВАНЕ НА ,, ДРУГОТО, НОВО " МЯСТО НА ПЛАЩАНЕ - ДО ТУК. С БЕЗПЛАТНИЯ РУСКИ ГАЗ ЗА НЕПРИЯТЕЛСКИТЕ ДЪРЖАВИ !!! В РУСИЯ , ГАЗПРОМ , НЯМА ПРЕВЕДЕНИ ДОЛАРИ , ПОРАДИ БЛОКИРАНЕ НА СМЕТКИТЕ НИ !!!! КОЙТО ИСКА ГАЗ , ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИ !!! А АРБИТРАЖА НИ Е В КЪРПА ВЪРЗАН И ЗАГУБЕН , ЗАЩОТО КИРЧО НЕ МОЖЕ ДА ПОТВЪРДИ ,ЧЕ МИЛИОНИТЕ ДОЛАРИ СА В ГАЗПРОМ !!! ДОРИ ПЛАЩАНЕТО НА ТЕЛЕФОН СЕ ПОТВЪРЖДАВА ОТ ОПЕРАТОРА , ДОСТАВЧИК !
20
4
 
9
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
По договор Газпром е длъжен да си изпълнява задълженията. Това дали има санкции или не нас не ни бърка. Или всеки път, когато Путин е недоволен от нашата политика, ще ни спират газа.
19
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
когато Газпром и Москва говорят, българският енергийният министър и президента да замълчат
18
2
 
8
 
! Отговори
Роко преди 1 година
Именно, държавници, а не продажници, които милеят повече за русия /не, не е грешка малката буква/, отколкото за България.
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега да ми обясниш защо Русия отказа да приема плащане в долари и евро? Дали не е защото й замразиха сметките по еднолично решение на запада? Я да те питам ако работиш и ти плащат заплатата в банка, която ти замрази сметката, ти какво ще направиш? Няма ли да поискаш да ти плащат в друга сметка? И ако работодателя ти откаже ще продължиш ли да работиш без пари? Защото за теб е без пари. А работодателя ти може да твърди че ти плаща, но в сметка която после си прибира. Ще работиш ли така?
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля ви само не пращайте Лена като адвокат по арбитражното дело, че ще загубим и направо ще ни отрежат главите до кръста. А делото е особено. Защото и двете страни са в правото си. И двете страни са потърпевши от решението на трета, която де факто унищожава платежния начин и с това пречи на Русия да си получи парите, а България я поставя в патова позиция. Така че делото е задънена улица. Договаряйте се извън съдебно, че ще се забием в 10 години дела, които ще ни изрезат през носа.
15
5
 
5
 
! Отговори
гъзwhitme преди 1 година
видяхме ви по нова какво представлявате всички на протеста, особено синекосите убавици от редиците ви... само като се сетя и изпадам в истеричен смях, хаххахахах
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На никого не му пука за българския интерес. Пука им за руските интереси и комисионните да текат. Българският интерес е диверсификация и ползване на такива източници на енергия каквито можем да си произведем сами за да няма кой да ни извива ръцете.
13
0
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Не е изключено и да си прав. Нека хората си спомнят кой точно ги вкара в политиката и с коя партия управляваха в коалиция.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Полша ,Литва ,Латвия,Естония,Финландия,Дания,Холандия ,Украйна.И тях сигурно газпром ще ги осъди.
11
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що триете коментари срещу гаZZпром? Няма как да запушите устите на хората, че фашистката агресия на кремъл се финансира през тези РЕКЕТьОРИ!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 8, а моето обяснение е че играят скрито с Газпром или с някое от дъщерните дружества, иначе немам обяснение защо досега не е заведен иск, отделно дори и не поставиха под въпрос договора в часта му за транзит през наша територия за Сърбия и Унгария, което е доста смущаващо, опасявам се че играят играта на Дянков навремето, който отиде за дебела сума да бачка в Масква и отказа да свидетелства на арбитража
9
3
 
13
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Моето обяснение е, че Кирил и Асен искаха да подсигурят газ от други места преди да започнат правни действия срещу Газпром.
8
9
 
14
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
И енергийният министър,и цялото правителство,и самият президент(чо) са доказано вредни за БЪЛГАРИЯ.ОСТАВАКА!
7
10
 
6
 
! Отговори
ВДВ преди 1 година
Продължаваме Промяната.....ще ви преследваме зимата!!!!!
6
11
 
5
 
! Отговори
Оруел преди 1 година
Алоооу....не казвайте кой ще мълчи.....не се изживявайте като фашисти!!! Да не ви ***!!!!В началото на октомври,народа ще реши кой!!!!ще висите по стълбовете!
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 3, принципно си прав, но възниква въпроса защо до сега не е заведен иск, обяснението на Киро и Асен че трябвало да изтече договора е несериозно