Разговорите с "Газпром" започват до дни

Росен Христов: Ако не получим оптимални условия, прекратяваме
109
Разговорите с "Газпром" започват до дни
Снимка: БГНЕС

Възобновяването на разговорите от българска страна с "Газпром" се очаква до дни, заяви служебният енергиен министър Росен Христов пред Нова тв.

"Искаме да заменим авансовото плащане към "Газпром". Искаме банкова гаранция, тоест да платим тогава, когато получим газ. Разговорите тепърва започват, ако условията, които искаме, не ги получим, няма да продължим с преговорите", категоричен бе Христов и допълни, че има алтернативни източници на природен газ.

Още по темата

"Идеята е да свалим цената на микса. Предлагаме и оптимизация на самата формула. Казахме им, че сме готови да възобновим преговорите по договора и че имаме предложения по редица изменения, които биха го оптимизирали", каза още министърът.

Сред предложенията на служебния кабинет е удължаване на периода за взимане на оставащите количества газ.

Няма как да изразходим количествата газ по този договор, категоричен е Христов, затова предложението им е те да бъдат приемани и през 2023 г. Той поясни, че разговори за възобновяване на договора няма да има, "говорим само за стария договор".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: газГазпромдоговор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 1 година
GAsprom , Европа ,Русия,Украйна не са виновни са диверсията срещу Европейските страни и Русия провеждана активно от америкаснки наркомани и подставени на власт в Москва и Киев.Целта на наркоманите бе да се блокира Русия като доставчик на енергия и суровини за Европа. Диверсанти на власт в София начело с Борисов изградиха газпровод Турция и Сърбия за сметка на Българския народ . без да договорят такси за изплащане.
83
4
 
8
 
! Отговори
158 преди 1 година
Айде по-бързо почвайте разговори, че ще стоим на студено.. Шепата продажни грантови клакьори дето организират стачки и тролят навсякъде, не ги слушайте.
82
8
 
6
 
! Отговори
Мирослав преди 1 година
Пак унижение от мръсните комунисти,отказаха газ от други места за да се МОЛЯТ на Газпром,които всъщност имат интерес да си спазят договора за да не ги съдим ние,ане те нас. Калво правят долните комунисти ли?- Ще променят договора за да може при арбитраж да го загубим.По същата схема промениха договора за Белене подписаха анекс и чак тогава тръгнаха да ни съдят и ни осъдиха суслужливия подпис пак на едно *** без да му е разрешил министъра,преди това не можеха да спечелят и сега същата схема.
81
2
 
4
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Тоя "министър" има физиономията на селския ***. Но Резидента трябва да си изпълнява заръките на господарите си
80
15
 
7
 
! Отговори
ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ преди 1 година
Не-- на новото енергийно РУСКО РОБСТВО!
79
14
 
8
 
! Отговори
Долу РУНДЬО преди 1 година
...и неговата дупедавска руска клика--ВЪН ГАЗПРОМ ОТ БЪЛГАРИЯ!
78
10
 
7
 
! Отговори
Ей, преди 1 година
криваци смо/тани, не обричайте България на срам и позор за поколения напред! Не се *ъзете на увисналия ботокс. Газ няма да дадат, обаче от ваш*то нагАзване, ще загазим яко. То бива тАпотия, бива, ама вашата е безпределна. И всичко за едните четири хилки дето получавате.
77
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другаре, в РЕАЛНОСТТА руския газ ни излиза най-скъпо, а щом е така пак В РЕАЛНОСТТА българските предприятия на газ ще са неконкурентоспособни и ще фалират, тъй че ВИЕ ще страдате от безработица и безпаричие. :)))) Но иначе се радвайте де, няма лошо.
76
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русоробите ръкопляскат на Газпром, че ще ги ограби. Напълно си заслужават да са бедни.
75
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кметът на Лондон: Милиони британци няма да могат да си позволят отопление и храна тази зима. "Никога не сме виждали нещо подобно. Изправени сме пред зима, в която милиони хора няма да могат да избират между отопление и храна, а за съжаление няма да могат да си позволят нито едното, нито другото".
74
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една история имат.Украинците са си руснаци и всички ги бъркат.Ако попиташ примерно някой кой уби Луканов всеки ще каже,че са били руснаци.Да ама не.Двама украинци бяха задържаните.
73
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро глави ще хвърчат и русофобска кръв ще се лее по улиците. Ясно е, че от добро не разбират тия оттрепки.
72
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 78:Руски...украински...все на рускоговорящи.Я вземете се стегнете и си гледайте националните интереси!От където може да се вземе евтин газ защо не?
71
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - украинците нямат обща история с Русия, украинците изобщо нямат история. Украйна беше създадена от Ленин, имат обща история със СССР.
70
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Специалната операция напредва всеки ден с по-няколко километра. С минимални разходи. Украйна ще изгуби своята държавност и ще изчезне от географската карта. А вие купувайте газ от когото иската, да не мислите, че Газпром много иска да ви продава газ. Ще ви продава на борсови цени, ако не ви харесва - купувайте от танкери, товарете, разтоварвайте, транспортирайте, ваша си работа.
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От това,което виждам се продавате на украинците...но като се вземе предвид,че те са си роднини на руснаците и имат обща история с тях сте си донякъде прави.Става въпрос за стар договор и ако може да се вземе защо не?Или трябва да сме най-големите мизерници на ЕС като се оставяме някакви украинци да ни командват?Тези украинци няма тук да стоят.Гаранция давам.А ние какво ще правим?
68
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак се нагъзихме на на руснаците.
67
4
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 59 преди 1 година
Аха лилавата коса те прави наркоман... добра логика. Да ти кажа познавам доста хора, които използват наркотици и всички си изглеждат съвсем обикновено.Игли много отдавна никой не използва, освен манговците вероятно. Твоето разсъждение само доказва колко си ограничен, малък и заблуден. За това ще те тъпчат и лъжат. Накрая ще си умреш беден, недоволен и нещастен, а за това ще си си виновен само ти.
66
1
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
До 66 === Абе, дрогарю, ти да не си Александър Беляев случайно? И той е писал като теб такива невероятни фантасмагории :))) Само че той е писал някакъв вид научна фантастика, докато твоите бълнувания са чист вид утопия. Казвам утопия, защото не са даже НЕнаучна фантастика :)))
65
3
 
10
 
! Отговори
Жоро Игнатов преди 1 година
Умрели от Газпром за нашите 3млрд на година.