Васко Начев: Русия не си прави труда да мисли за България

Реално не се водят преговори
30 авг 2022 06:20, Росен Стойчев
74

"Ако някой е показвал надежда, че ще получим отговор от "Газпром", този човек или няма никаква представа от материята, или не знае с кого си има работа", заяви енергийният експерт Васко Начев в ефира на Bulgaria ON AIR.

България очаква отговор от "Газпром" дали преговорите за доставка на газ за страната ни могат да бъдат възобновени.

По думите му за пръв път България заема "толкова неадекватни позиции" относно нефта и газа у нас.

"Никой няма да напише дори един ред отговор на България", категоричен бе той.

Още по темата
Начев даде пример с десетки предишни опити да бъде променена валутата за плащане към "Газпром" от долари към евро, но дружеството не е обръщало никакво внимание.

Според експерта страната ни не би могла да се договори да заплаща по начина, по който се случва това в Германия и Италия, тъй като те заплащат за газа, след като вече са го получили, а ние първо трябва да платим, за да получим необходимите количества.

"Русия  не си прави труда да си мръдне пръста да мисли в посока България, а ние очакваме отговор. Това, че е пуснат имейл или писмо, не означава, че се водят преговори", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
А ЗАЩО BG ДА МИСЛИ преди 1 година
До Анонимен ДО КОПЕЙКИНОВЦИТЕ- А ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ДА МИСЛИ ЗА РУСИЯ? ТО ВЪОБЩЕ ДА МИСЛИ РУСИЯ ЗА СЕБЕ СИ- В БЪЛГАРСКИЯ ПЕЧАТ НЕ СЕ ПИШЕ ВЪОБЩЕ, НО В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПИШАТ, ЧЕ РУСИЯ ПРАВИ СЪКРАЩЕНИЯ САМО ЗА НАУКА И РАЗВОЙНА ДЕЙНОСТ ОКОЛО 30%.
60
0
 
0
 
! Отговори
ГАЗПРОМ-ГАЗ СЕКИРА преди 1 година
СЕГА СЪВСЕМ ГАЗПРОМ НЯМА ДА ИСКА ДА ПРЕГОВАРЯ С НАС ЗАЩОТО ....... представител на ЕК при разговорите на България с Газпром ще ѝ осигурява равнопоставеност (официална позиция на ЕС). ДАЛИ РАДЕВ ЩЕ ПОЗВОЛИ ТОВА- ДРУГ ВЪПРОС.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Русия да мисли за България?България заслужава ли?
58
0
 
0
 
! Отговори
Зайцев преди 1 година
И да лайкваш и да не лайкваш все тази.Путин сам ще се прегази. Специално за палежа надолу ,така да ти е чушката цял живот .
57
0
 
0
 
! Отговори
Зайцев преди 1 година
И да лайкваш и да не лайкваш все тази.Путин сам ще се прегази. Специално за палежа надолу ,така да ти е *** цял живот .
56
2
 
3
 
! Отговори
Зайцев преди 1 година
На всички държави от ЕС зависими от руския газ ще е трудно , но независимостта е неизбежна .И тогава Путин ще бъде изритан сам в ъгъла ,вече нямайки с какво да манипулира народите .Той сам си го набива по надълбоко ,и следващата година две ,нещата ще изкалират .Скоро никой няма да го бръсне за нищо.
55
0
 
0
 
! Отговори
Задунайская Губерния преди 1 година
ко да на мислят, те са заети да горят газ и да търсят кого как да пратят в украйна
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние я обичаме ,а те нас не.Туй малко прилича на турски сериал.Доган уж е турчин.Ама го обичат повече в Русия.
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те българските политици не мислят за България та чак Русия! Този луд ли е или са го изпуснали от Карлуково?
52
2
 
4
 
! Отговори
ти пък преди 1 година
от де се пръкна изотдолу някъде
51
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не е мислила .
50
8
 
3
 
! Отговори
естественно преди 1 година
ние сме им в джоба от 44та насам, слугинажа им расте, нови червени хлебарчетавсеки ден плъзват от тнр Руско посолство, другите се обучават директно в москва многа са и с руски паспорти и руски граждани, ко има да ни мислят, ние сами им се натискаме
49
8
 
6
 
! Отговори
До защо преди 1 година
А стария брат колко пък се е грижил за нас?Да не би да са ни дали нещо без пари или сме си платили даже надплатили всичко от стария брат и до днес плащаме даже и без да получаваме
48
4
 
27
 
! Отговори
Защо преди 1 година
някой друг трябва да мисли за нас, а не ние за себе си. Вече повече от 30 години управляващите се чудят как да угодят на новия брат, а той въобще нехае за обикновения българин. Нали новият брат уж повече ни тачи, отколкото стария
47
6
 
21
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
а България направи ли си труда да помислиза Русия ? Или хайде, не за Русия, ами за себе си ? Ами ще ви кажа, АБСОЛЮТНО НЕ ! Обслужваме др интереси, защото сме колония от 30 години насам.. сами си правете изводите и да, абсолютно си аслужаваме съдбата ..
46
4
 
26
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
КОГАТО ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА ГАЗПРОМ ПИСА ПЕТ ПИСМА ДО МС И БУЛГАРГАЗ И НИКОЙ НЕ ИМ ОТГОВОРИ ЗАЩОТО НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СА ГОЛЕМИ ТАРИКАТИ И ОТВОРКОВЦИ - СЕГА КАКВО ИСКАТЕ - ВНИМАНИЕ И БЪРЗ ОТГОВОР - ИНВАЛИДИ. ДА ПРИПОМНИМ И НЕЩО ВАЖНО - ПЪРВИТЕ ТРИ ПИСМА СА ИЗПРАТЕНИ ПРЕДИ 24.02.2022 ГОДИНА. НАРОДА СТРАДА ОТ СКАПАНИ АЛЧНИ УПРАВЛЯВАЩИ ТОВА Е!!!
45
11
 
9
 
! Отговори
ЕДНО Е СИГУРНО ! преди 1 година
Братушкането с империята на злото винаги води до такива последици ! Да гледат и да се учат БРИКС какво ги чака ако не се подчиняват на същата империя . Ако имат малко разсъдък ще мислят за напред !
44
20
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Трябва да си русУфул, т.е. нискоинтелигентен, за да преговаряш с газпром !!!___Абе не разбрахте ли, че рашистите им през *** за нас, че и за останалия свят !!!___Никакви "братушки" не са за нас !!!___Туй да си русУфил е диагноза !!!
43
11
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Росеньееееееее, оставка! Предател, не разбра ли че с психопати не се преговаря?
42
5
 
26
 
! Отговори
Do35 преди 1 година
От такива експерти спряхме Южен поток, след това Белене, предстои затваряне на Козлодуй и т.н. Но така става когато математици стават епидемиолози, енергийни експерти-политици, и политици-енергийни експерти.