Васко Начев: Русия не си прави труда да мисли за България

Реално не се водят преговори
30 авг 2022 06:20, Росен Стойчев
74

"Ако някой е показвал надежда, че ще получим отговор от "Газпром", този човек или няма никаква представа от материята, или не знае с кого си има работа", заяви енергийният експерт Васко Начев в ефира на Bulgaria ON AIR.

България очаква отговор от "Газпром" дали преговорите за доставка на газ за страната ни могат да бъдат възобновени.

По думите му за пръв път България заема "толкова неадекватни позиции" относно нефта и газа у нас.

"Никой няма да напише дори един ред отговор на България", категоричен бе той.

Още по темата
Начев даде пример с десетки предишни опити да бъде променена валутата за плащане към "Газпром" от долари към евро, но дружеството не е обръщало никакво внимание.

Според експерта страната ни не би могла да се договори да заплаща по начина, по който се случва това в Германия и Италия, тъй като те заплащат за газа, след като вече са го получили, а ние първо трябва да платим, за да получим необходимите количества.

"Русия  не си прави труда да си мръдне пръста да мисли в посока България, а ние очакваме отговор. Това, че е пуснат имейл или писмо, не означава, че се водят преговори", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анонимен 5, много прозорливо и точно мнение!! А сте получили 5 минуса - предполагам от от русофолите :(
20
7
 
14
 
! Отговори
ьяаьяа преди 1 година
Абсолютно е прав 23 - начи ти се правиш първо 6 месеца на голямата работа, псуваш всичко руско, после като се видя, че с танкерите няма да стане (не на последно място щото е доста по-скъпо) що руснаците не мислели за тебе. Колко трябва да си зле, г-н "експерт"? Въобще, и в политиката, и в медиите слушаме някви пълни палячовци, а зимата си идва
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 100% Иска ти се. Нещата в Украйна тъперва започват. Да кажеш "Украйна свърши" сега, е като някой да каже "Хитлеризмът победи" през 1940та година. :)))))
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До обективен Хубавото е, че става дума само за руските слуги, а те така или иначе са се отказали от достойнството си, в момента, в който са решили да станат такива. Между другото, тези другаре ги чакат много тежки моменти, тъй каот не осъзнават какво се случва в момента. Просия търси да нанесе на България максимални поражения и със всеки свой ход разкрива все повече истинското си лице, което над 140 години крие. Естествено, хората го виждат това.
17
6
 
10
 
! Отговори
100% преди 1 година
До обективен====украйна свърши....
16
5
 
12
 
! Отговори
Кжкблйлйоблбл преди 1 година
До 20 Той не говори в случая експертно, а като евтин политик, при това неадекватен, защото след като сме скъсали всякакви отношения с Русия според него тя трябва да мисли за нас! Обяснявам ти го по-бавно, за да ме разбереш за какво ти говоря, Или казано по друг начин експертите станаха политици и обратното! Ето затова цялата държава ни е неадекватна на случващото се!
15
13
 
15
 
! Отговори
обективен преди 1 година
*** за хора не ни смятат , а ние искаме крака да им целуваме .Достойнството ни е нула !!!
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Шефа "и обиждаш руските власти без да вникнеш в техните искания и интереси" Хехехехехехеееее. Викаш, българските власти трябва да "вникват" в руските интереси. Кажи честно. :))))
13
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лблблблблшйиг "самочувствието ни идва от глупостите които говори този и такива като него!" Ти не можеш да прецениш, дали това, което казва са "глупости". Там е работата. Не си му на нивото, че да даваш оценки. Все едно ученик да оценява знанията на учителя си.
12
7
 
20
 
! Отговори
Шефа преди 1 година
След като си прогонил дипломатите на Русия ,заедно с обслужващия персонал ,след като не си спрял да плюеш и обиждаш руските власти без да вникнеш в техните искания и интереси ,какво очакваш?Даже извикали и представител на ЕС ,за "преговорите" ,а Русия не може да ги понася тези лицемери !Поредна българска излагация на полето на дипломацията!
11
3
 
6
 
! Отговори
Лблблблблшйиг преди 1 година
До14 самочувствието ни идва от глупостите които говори този и такива като него!
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 16 Да продължи да ни владее, както го е правила през последните 140 години. Това стига ли като причина? :)))))
9
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Русия не си прави труда да мисли за България" ________________________________ Удивителна прозорливост, Васко. Дай ми, ако обичаш, поне една причина Русия да си направи труда да мисли за предателките правителства на България.
8
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До на есен "ще се научите пак да обичате Русия" Само напълно провален човек може да "заобича Русия".
7
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Kvkbjvjvjv "Васко ли си какъв си не те знам, но си неадекватен!" Говориш за един от най-добрите енергийни експерти в България. Откъде ви идва самочувствието - не знам.
6
3
 
19
 
! Отговори
Kvkbjvjvjv преди 1 година
То ние не мислим за себе си, очакваме Русия да мисли за нас! Васко ли си какъв си не те знам, но си неадекватен! С такива експерти-толкова!
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Херо Мустакатата Не идват, щото руснаците си сложиха техни хора за "упрвляващи". Направиха всичко възможно, за да не ги вземем. Но и така идва последната година на маневрите на руските слуги в България. Световната политика взема курс, който ще ги остави на сухо. :)))) Даже руските им господари ще се принудят да ги изоставят.
4
2
 
15
 
! Отговори
Цв преди 1 година
От кой гардебор с нафталин изпълзя бе великия анализатор, че само теб слушаме от половин година? То е ясно от чий гардероб - на умно+тъпите и красиво - грозните!
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3 НЕ се притеснявай, русНАЦИте напълно са превзели държаното ни управление, тъй че ако не правят нещо, то е, за да ни вкарат още по-дълбоко в калта. Иначе, изгонването на руските дипломати даже е много закъсняло. Трябва още да изгоним и рано или късно и това ще се случи.
2
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един от малкото случаи, в които не съм съгласен с Наско. Руските терористи в момента са в цайтнот - трябва да преговарят. Просто искат да докарат България до пълно унижение и да използват това, че са ни докарали техни пионки, зада могат да нанесат максимални поражения на българската държава. Но иначе те знаят, че ако не ни отговорят, България ще намери заместители на газа от Газпром, и тогава напълно увисват, а това те няма да искат да допуснат. Видя се със заплахите с посолството.