Митов: "Продължаваме промяната" са в изолация

Няма нова коалиция от партиите, подкрепили избора на Рашидов
22 окт 2022 13:11, Елка Василева
85
Митов: "Продължаваме промяната" са в изолация
Снимка: архив, БГНЕС

Изборът на Вежди Рашидов за председател на парламента е бил изходът на безпрецедентната ситуация, в която попадна 48-ото Народно събрание. Това коментира заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред БНТ.

Още по темата
"В тази ситуация това беше изходът. Трябва да спрем малко да ругаем институциите. Във всеки парламентаризъм има моменти, в които партиите не успяват първоначално да разплетат такъв възел. Нищо извънредно не се е случило. Разумно постъпи парламентът, намери някакъв механизъм и принцип, около който все пак да се обедини някакво мнозинство, така че да тръгне работата. Убеден съм, че Вежди Рашидов ще е достоен председател на парламента и ще е пръв сред равни. Той разбира тази роля и е отговорен човек и знае как да постъпва", заяви Митов.

Той определи като нелепи твърденията за нова коалиция от партиите, подкрепили избора на Рашидов.

Даниел Митов изтъкна още, че от "Продължаваме промяната" изпадат в изолация.

"Продължаваме промяната" очевидно са в изолация, защото онзи ден никой не отиде на онази лидерска среща, която трябваше да е пред камерите. Никой не отиде да посети това екзотично мероприятие. Естествено, че са в изолация. Те не реагират правилно, независимо дали поради липса на опит или заради детски представи как се правят нещата. Започнаха да излизат съвършено извън рамките на процедурите в една парламентарна демокрация и нормалния разговор. Изпочупиха всичко и сега отказват да участват в проправянето. Като деца, които отказват да разтребят. Призивът ми е те да размислят какво правят, защото тук залогът е благоденствието на нацията", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 1925 атентатът в Света Неделя е финансиран от Коминтерна и ръководен от руският разузнавач Михаил Малхазович Чхеидзе. Финансирането на Коминтерна и на комунистическите партии по света става по решение на Централният Комитет на Комунистическата партия на Съветския съюз. Атентатът е осъществен от български комунисти. Загубват живота си повече от 200 души, ранени 550. И днес Кремъл финансира предателите на България.
70
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идват нови избори и след тях пак ще мачкаме мафията на ГЕРБ и ДПС и патериците им от ИТН, БВ и въZZраждане
69
0
 
3
 
! Отговори
Каквото повикало преди 1 година
такова се обадило.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...сю, скоро ще разбереш кой е в изолация, направете си пак мутреннското правителство и ще видите какво ще стане по площадите...
67
3
 
8
 
! Отговори
Относно ПП преди 1 година
Да, те са млади, с определено образование и кариера - все предпоставки да успеят!?Обаче в поведението има неща, които притесняват: 1. Абсолютно безцеремонно газят Конституцията, законите, правилата ужким в името на законовия ред! 2. Обвиняват с лека ръка, без доказателства, оправдавайки се със "усещане в обществото"- създадено от самите тях! и 3. Нескрита омраза и презрение към редовите българи, усещане за собственост непогрешимост и божественост! Те, патрициите и ние плебеите!
66
4
 
10
 
! Отговори
ПП ВЪРНА КОМУНИЗМА.. преди 1 година
КАЗАХА :КОМУНИЗМА Е ПРОМЯНАТА....И СЕ ГУШНАХА С БСП........!!!... ИЗМАМНИЦИ....
65
4
 
8
 
! Отговори
Суверен преди 1 година
Момчета, вие такава промяна започнахте, къде по поръчка къде от това че толкова си можете, че... Айде спрете да променяте, не можем да насмогнем финансово дори и лятото.
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човекът пие водка, а не уиски. Как може да го обиждате по този начин !!! Само не посягайте на организираната престъпност !
63
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митов първо беше в ДСБ, после мина при Кунева, а сега е при Буци! Типичният некадърник, нищоправец и нагаждач.
62
7
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Митов освен да повтаря ть потиите на Борисов за счупването на държавата, друго не знае и не може.
61
6
 
13
 
! Отговори
По добре в изолация преди 1 година
От колкото слуга на Путин, каквито са от гроб, дпс, бсп, изграждане и разбира се агент Р. Р който е последния подсигури теглен ешалон в схемата. Ама от днес до утре:)
60
7
 
9
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Пъпъ по пътя на чалгарите черепи платени съд затвор за Вас крали ояли се лъжат мажат къде у тати Петко циври Киро ПОЗОР ПОЗОР ПОЗОР
59
6
 
11
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Тая Дани защо постоянно се вре пред медиите
58
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ГЕРБ-ДПС начело с Бойко Борисов са в състояние да спасят България от хаоса който *** сътвориха!!
57
15
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ-ДПС преди 1 година
Нрода изхвърли превратаджийте Киро и Асен от власта!! Скоро ще ги изхвърли и от парламента!!
56
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карадайъто,Данчо ментата и Шиши вече потриват ръце как заедно с ГЕРБ ще откраднат 16 милиарда еврофондове,ако им позволим да вземат отново властта.КТБ,магистралите,санирането,ремонтите,обществените поръчки ще се възродят с нова сила,а заплати и пенсии ще замръзнат както преди.
55
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербавите пак навириха гребена.Явно не могат да осъзнаят,че правителство няма как да направят или ако все пак някак си успеят с ДПС,то ще е ден до пладне.Няма кой да ги търпи повече.
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До А бре - Ще преговарят, ама дали ще ги има? За Пишман Политиците питам.
53
2
 
5
 
! Отговори
А бре преди 1 година
След още едни избори и с тех ще преговаряте.
52
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре в изолация,отколкото в съюз с ДПС.Следващите избори,Митов,чукат на вратата и ще бъдете жестоко наказани за това съешаване.