Свиленски: Гласуването за Рашидов не е нова коалиция

Всички определили номинацията му за разумна, после някои критикували
Обновена: 22 окт 2022 11:42 | 22 окт 2022 11:12, Елка Василева
34
Свиленски: Гласуването за Рашидов не е нова коалиция
Снимка: архив, БГНЕС

Представителите на всички парламентарно представени партии са определили номинацията на Вежди Рашидов като разумна и са декларирали, че няма да ѝ пречат, по време на председателския съвет в Народното събрание вчера. Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски пред БНТ.

Още по темата
Според него от "Продължаваме промяната" са постъпили некоректно след това с критиките си към БСП и намеците за нови мнозинства.

"Всички казаха: "Това е разумното решение - няма друго". И те, когато обсъждахме - казаха: "Да, добре, предложете го. Ние или няма да участваме, или ще гласуваме против". Всички партии - и "Продължаваме промяната", и "Демократична България" и "Възраждане" се съгласиха на този подход, но казаха, че няма да го подкрепят по идеологически причини. Това си е техен вътрешнопартиен интерес, тип "да не се оцапаме!". Хубаво, няма да се оцапате, но не е политически коректно към българските граждани след това да излизаш и да критикуваш и да говориш за нови мнозинства", заяви Свиленски.

По думите на Свиленски няма как на това гласуване да се гледа като на нова коалиция, защото коалициите се образуват по политики и идеи. Той посочи, че общи неща има и между ПП, ДБ И ГЕРБ - като изпращането на военна помощ за Украйна.

"Другата седмица първата коалиция, която ще видите, ще е коалицията за войната - за изпращане на оръжие на Украйна. Ето това е коалиция! Не може да кажеш, че изборът на председател е коалиция", допълни той.

Свиленски потвърди отново, че БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, на ДПС или на "Възраждане". Въпреки това той изрази надежда, че ще бъде сформиран кабинет, защото наличието на действащо правителство е изключително важно за страната в този момент.

"Важното е политическите партии да са също толкова отговорни и да осъзнават, че нуждата от правителство е неизбежна и това е толкова важно, колкото и избора на председател. Защото на следващите избори резултатът ще е същият и ще имаме поредните 3-4 месеца загубено време", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 1925 атентатът в Света Неделя е финансиран от Коминтерна и ръководен от руският разузнавач Михаил Малхазович Чхеидзе. Финансирането на Коминтерна и на комунистическите партии по света става по решение на Централният Комитет на Комунистическата партия на Съветския съюз. Атентатът е осъществен от български комунисти. Загубват живота си повече от 200 души, ранени 550. И днес Кремъл финансира предателите на България.
21
4
 
3
 
! Отговори
Тримонциум преди 1 година
До Пловдив. И как точно Борисов съсипа държавата, която си беше срината до основи преди него? А като видях как управляваха след него и каква катастрофа ни докараха май неговото управление беше най-добро. Ама така е - като си обладан от завист и омраза към ГЕРБ, излизат такива коментари. Ще си умреш със злобата, а тях пак ще ги има.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А не бе хич не е нова коалиция, ясно е че ви обещаха хартиените бюлетини и вие се съгласихте. Вече е готов законопроекта и в деловодството чака само гласуването. Всички да наблюдават как на следващите избори ще скочи драстично избирателната активност !
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясна работата Герб ,ДПС ,БСП е едно против народа !
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Журналистите са ни много простовати и нискокултурни. Да оставят поканените гости да говорят, или да си направят собствено шоу като Слави, Рачков да си приказват. Вече не са дръжки на микрофон, а драки с микрофон. Не ви искаме шоуто и глупавите закачки да се правите на интересни и скандални и провокативни. Смешни са тези неразбиращи от нищо драки с микрофон да пречат на госта да говори и да отговаря на тирадите им само с Да и Не. "Тук е мойто шоу, аз съм господар".
17
4
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Сутринта гледам по канал1 Свиленски , а по нова.телевизия Вигенин . И двамата обясняват как няма да правят коалиция с ГЕРБ, но видиш ли идвала тежка зима и е хубаво да има работещ парламент. Нещата са повече от ясни , сега с новата четворна коалиция ще върнат и гласуването с хартия . Просто Нинова е гладна за власт на всяка цена.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ама е писано.Леви,десни,леви,десни и да вървим напред.На мястото на БСП трябваше да е Възраждане,но те сами си решиха да се дръпнат.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Журналята и платените им коментатори вчера искаха всички да се обединят, за да тръгне парламента, днес обявяват новата коалиция и питат за нея. Нали искахте обединение и отговорност? Журналята и платените им коментатори вече ще питат: Това ли е новата коалиция? Това е обединението и отговорността на парламента да тръгне.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веждито е почетен председател като Доган. Няма да го видите повече в парламента, нито на трибуната. Избраха го, защото не става за нищо. Все едно го няма.
13
3
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Като знаем др.Нинова колко е лакома за власт,вероятността за коалиция е доста голяма.Явно ББ е направил предложение,което др.Нинова не може да откаже.
12
7
 
0
 
! Отговори
ТЕРОР ДЪРЖАВА преди 1 година
Борисов /Гешев поръчва убийства!
11
2
 
4
 
! Отговори
Шишо преди 1 година
В името на усвояването на парите от фонда за възстановяване всякакви коалиции са възможни. Другарите от БКП управляват *** и назначават партиите. Няма как да оставят толкова много пари да отидат "зян". :))
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Емблемата за тоталното пропадане на държавата ни е ярко украсена от главния мултак на БЪЛГАРИЯ като председател на БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ!!! Срам и позор!!!
9
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тоя откога подкрепя баджанака си Рундьо???
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това беше коалиция на хората с ниска култура и простащина.Хората биещи полицаи и каращи със сини буркани на колите си.Стоичковска коалиция на предали родината си.Вежди е естествения избор и пръв между гадни ,в НС от мафиоти с костюми и мутреси с токчета.
7
6
 
8
 
! Отговори
Пловдив преди 1 година
Не мога да разбера хората,които застават зад Борисов,той разсипа държавата,с неадекватното си мутренско управление.Той е за затвора,а вие му се възхищавате,вие сте същите празни глави.
6
4
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Главния мултак е засукал мустак. Ще има пак чевермета в Шератон.
5
2
 
7
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
Естествено, че няма нова коалиция. Номенклатурата на БКП си управлява зад кулисите, а папагалите в парламента са само за отвличане на вниманието и за симулиране на някаква "демокрация".
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички са маскари особено Веждито!
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Cъc вcичkитe мy kycypи, ynpaвлeниeтo нa ГEPБ и Бopиcoв e нaй-читaвoтo, koeтo cмe имали npeз т.нap. npexog! Bcичko ocтaнaлo e caмo лaй-лaй ky4ka, koмnлekcapcka иcтepия, фeйk и възgyx nog нaляraнe...