Митов: "Продължаваме промяната" са в изолация

Няма нова коалиция от партиите, подкрепили избора на Рашидов
22 окт 2022 13:11, Елка Василева
85
Митов: "Продължаваме промяната" са в изолация
Снимка: архив, БГНЕС

Изборът на Вежди Рашидов за председател на парламента е бил изходът на безпрецедентната ситуация, в която попадна 48-ото Народно събрание. Това коментира заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред БНТ.

Още по темата
"В тази ситуация това беше изходът. Трябва да спрем малко да ругаем институциите. Във всеки парламентаризъм има моменти, в които партиите не успяват първоначално да разплетат такъв възел. Нищо извънредно не се е случило. Разумно постъпи парламентът, намери някакъв механизъм и принцип, около който все пак да се обедини някакво мнозинство, така че да тръгне работата. Убеден съм, че Вежди Рашидов ще е достоен председател на парламента и ще е пръв сред равни. Той разбира тази роля и е отговорен човек и знае как да постъпва", заяви Митов.

Той определи като нелепи твърденията за нова коалиция от партиите, подкрепили избора на Рашидов.

Даниел Митов изтъкна още, че от "Продължаваме промяната" изпадат в изолация.

"Продължаваме промяната" очевидно са в изолация, защото онзи ден никой не отиде на онази лидерска среща, която трябваше да е пред камерите. Никой не отиде да посети това екзотично мероприятие. Естествено, че са в изолация. Те не реагират правилно, независимо дали поради липса на опит или заради детски представи как се правят нещата. Започнаха да излизат съвършено извън рамките на процедурите в една парламентарна демокрация и нормалния разговор. Изпочупиха всичко и сега отказват да участват в проправянето. Като деца, които отказват да разтребят. Призивът ми е те да размислят какво правят, защото тук залогът е благоденствието на нацията", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време беше гр индърите да отидЪт където им е мястото - У клoзeтo
10
3
 
7
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Kayня от славяново го замества отдавна
9
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Вежди може да засенчи Тиквата по про стотия!
8
4
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
По жалък от жалкия фигурант може да бъде САМО фигурантскиЯТ трoл!!!
7
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главен МУЛТАК на републиката,ПИЯНДЕ до отврат,ПУТИНОФИЛ и страхливец.Типичен представител на герберистанското племе.
6
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЪНОТО!Срам И Позор.Новата коалиция Газпром.
5
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такова падение за България.Мултака стана шеф на парламента.Но нищо скоро паветата пак ще се изпълнят с народ, ако тези същите направят и коалиция. Срам СРАМ Срам.
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неук, обичащ алкохола, безпринципен, корумпиран...Прекрасна Кърджалийкска Принцеса номер 2.
3
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна деградация, направо ме е срам. Този човек в миналото беше близък с криминални авторитети. Само снимката, на която Карамански го прегръща,би трябвало да сложи кръст на всякаква кариера. След това имаше скандал,при който нападна полицай. Изтегли милионите си от КТБ по един непочтен начин. Със сигурност има и още неща, за които не се сещам
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що да не стане мултака шеф на Парламента, бее? Та ние х10 години имахме един нечленоразделен и псуващ мутраген за министър-председател, та от тоя ли ще ние срам...Това е "банката кадри" и отгоре най-големият кадър с N 9 на бистришките тигри...Ела земьо, отвори се......
1
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като мутра управляваше държавата цели 12 години, България падна още по-ниско - мутра-мултак успя да оглави и парламента!Но не стига че е мултак, имаме и най-некадърния председател в историята на парламента!Срам!