Зарков за Шенген: Рюте да внимава, няма да мине просто така

Kазаното от него не е позицията на Европа, заяви министърът
186
Зарков за Шенген: Рюте да внимава, няма да мине просто така
Снимка: БГНЕС

„България ще влезе в Шенген след няколко дни или след няколко месеца. Президентът реагира остро и навреме. Рюте направи внушение, че за 50 евро може да се премине границата. Българи загинаха, за да пазят не само нас, но и тях. Рюте да внимава, това няма да мине просто така“, заяви пред bTV служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Той призна, че реагира емоционално, но в случая не става дума за емоция, а за право.

Още по темата
"Всичко, което е казано, е направено. Не очаквах такава реакция. Ние правим много стъпки в тази посока. Това е непрекъсната борба. Не заради Нидерландия искам борба с корупцията, а заради нас. Казаното от Марк Рюте не е позицията на Европа. Европейската комисия на най-високо ниво, Европейският парламент и всички страни членки с изключение на една са на страната на България“, добави той.Зарков подчерта, че уважава позицията на Нидерландия, но тя трябва да се изразява по начин, който не поставя под съмнение достойнството и живота на българските полицаи.

„Нидерландия няма право да не ни иска в Шенген. Начинът, по който го направиха, е абсолютно неприемлив, необоснован политически и юридически“, подчерта министърът на правосъдието.

Той коментира и депутатските страсти с промените в Изборния кодекс, като според него те не помагат нито за по-честни, нито за по-прозрачни избори.

„Електоратът на БСП с нищо не е по-лош, по-слаб и по-малко умен от другите. Не приемам това нещо. Г-жа Нинова знае, че това е простовато обяснение на спада на подкрепата към БСП. Това ще доведе до още по-голям спад. С поредица от грешни решения БСП беше извадена от лявото, за да бъде вкарана в националистическа и консервативна ниша. Сега загуби позицията си на борец срещу ГЕРБ“, категоричен е Зарков.

Той допълни, че след като напусне министерския поста си остава част от БСП, където е и в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: ШенгенКрум Зарков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха тука че Херо ги гали по главата и си мислят ,че някой ги бръсне за нещо. Най верния слуга никой не го обича и му се подиграват
32
0
 
0
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Крайно време е да се разбере , че ЕС счита себе си за елитна католическа организация!Такива православни страни като България и Румъния не са желани!Само Гърция е изключение!
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майната им.И без друго са потъващ кораб,ние да си гледаме държавата,всичко е потънало в корупция,пълна безнаказаност и хаос.Да си оправим вътре държавата,да мислим за България,фак оф на брюкселските бюрократи.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По новото ,освен *** на коментари ,вече няма +&-
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боли ме едикакво си за Европа и шенген .Да си навират лозунгите ,където слънце не огрява.За кво ни е това евро,като теглят големите кредити,ние да им ги плащаме,ако не като Гърция ,изкупуват им островите и изторическите паметници на безценица.Пристанищата също не са собственост на държавата.
28
0
 
0
 
! Отговори
Папо преди 1 година
Холандия не ни иска, защото тук е Розовата долина и след време България,ще стане център на производство на цветя. Холандия ще потъне под вода поради глобалното затопляне.
27
0
 
0
 
! Отговори
Мамин сладък преди 1 година
Ами това се прави с дипломатически совалки бе Зарков, а не да плашиш една от най-мощните икономики в света! И това ли е лицето на БСП, да бъде опозиция на ГЕРБ? Що си мисля, че трябва да има собствено лице и стил, а не да се напъва да свети с отразена светлина!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега Рюте ще си го премести.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПАРТИЗАН ЗА БОЙ СЕ СТЯГА!ПЛАШАТ РЮТЕ!ЕЙ НЕКАДЪРНИЦИ,СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА! КОГАТО КАЗВАХТЕ, ,че България е блато ние живеем ПО-ДОБРЕ сега всички виждат НЕКАДЪРНИЦИ КАК СЪСИПВАТ ДЪРЖАВАТА!ДЕН СЛЕД ДЕН ИСКАТЕ ОСТАВКА НА ГЕШЕВ! ЛЪЖЕТЕ И ПРАВИТЕ ВСЯКАКВИ ПОДРИВНИ ОПЕРАЦИИ ! ЕЕЕ КОЙ ЩЕ ИСКА ДА ИМА В СВОЯ КВАРТАЛ ХУЛИГАНИ И ПРЕСТЪПНИЦИ!
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре като не ни искат,да си ходим Обикновено ,когато човек не е желан някъде се праждосва.Аман от тов ЕС и Нато.Младите, не са живяли по времето на соца.Тези пропагандатори от Европа ,звучат точно като тогава.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зарков е една проста марионетка, а за да си такава трябва да нямаш грам акъл. Казали са му, прави каквото ти кажем и всичко ще стане и горкият сега се чуди що така се случва.
22
0
 
0
 
! Отговори
Съдията преди 1 година
Крум Зарков другарю съдия. А третото име? Трето съм забравил и го не помним...абе имаше едно Крум Зарков Бубункьов.Внимавай Круме, че Нинова ще те изрита и теб от партията любима! А после, кой ще ти даде париии ?!?
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разумен политик.
20
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 1 година
Много е хубаво, че са наясно какво става в БГ. Корупцията е факт, безконтрола и беззаконието също.И не са виновни институциите, а управляващите ни продажни ***.Вън България оъ шенген
19
0
 
0
 
! Отговори
Ypcyлaтa преди 1 година
Xaйл, Pютe!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незабавен референдум за излизането на България от ЕС!!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бре, тоя плаши европата...
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма полиция, прокуратура и съд, нямаме място в Шенген!
15
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 година
България да напуска ЕС!! Видя се че само ни използват и унижават!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не просто непискам Шенген, а ми писна да чета глупави натовски новини и есджендърдки пропаганди. Абсолютна липса на каквото и да цило уважение спрямо източна Европа от 15 години насам. Жалки грабители, а до преди 25 години ни се молеха и обещаваха реки от злато. Пълни мошеници.