България може да предостави един танков батальон на Украйна

Тагарев подчерта и че имаме голямо количество оръжие на склад
21 яну 2023 13:50, Йоана Цонева
341
България може да предостави един танков батальон на Украйна
Снимка: БГНЕС

България може спокойно да предостави танкове поне за един танков батальон на Украйна, вместо да ги държи по складовете и след 2-3 до 5 години и да ги дава за скрап. Това заяви пред БНР бившият служебен министър на отбраната Тодор Тагарев.

По думите му България може да даде много неща на Украйна. Според него страната ни може да даде 30-40 танка и това няма да се отрази негативно. Той подчерта и че имаме голямо количество оръжие на склад.

Човек трябва да мисли стратегически. Стратегическото мислене не е да брои танкове в складовете, а да разбере кой е най-добрият начин да се гарантира сигурността, поясни той.

Още по темата
Тагарев посочи, че за украинско контранастъпление е нужна и авиация. Не толкова публично, но сигурно продължават разговорите за предоставяне на авиация на Украйна. Излезе непотвърдена информация, че Нидерландия обмисля да предостави Ф-16 на Украйна, но много по-лесно би било България да предостави своите МиГ-29. Ясно е категорично, че ние не можем да поддържаме МиГ-29 в перспектива. България може да има принос и с МиГ-29, и с част от самолетите Су-25, каза още бившия министър.

Би било твърде нелицеприятно за демократичния свят, ако не може да осигури техническата помощ на Украйна и остави Русия да направи ново настъпление. Времето е кратко, каза още той.

Според Тагарев Русия няма никакви шансове да изтощи Запада икономически. Той изтъкна, че стратегическата цел на Русия е да всее раздор и да разбие единството на Запада, с което до момента не успява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е щом може, що да не помогнем? Хора сме все пак!
270
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е завършил в Ссср справка википедия
269
3
 
31
 
! Отговори
До Татарев преди 1 година
Не си играй с огъня.Който е тръгнал срещу Русия после се е насирал.По кротко без резки движения препоръчвам на нашите натовски ястреби .Ще мобилизирате народа и ще избягате с фамилиите си в Америка.По кротко чукундурчетА.
268
3
 
31
 
! Отговори
Тагарев....глей ся! преди 1 година
На времето Хитлер не успя да ни накара да тръгнем срещу Русията,вие днес сами си свяляте боксерките.Не те знам какъв експерт си,ама на мен не ми трябва да *** какъвто и да е експерт,че да знам,че на Нефтохима му трябват две-три ракети,и после българска икономика ще дърпа назад с 200 поне 7-8 години.Казвам само за Нефто хима,не че няма и други крайморски обекти.Хептен бензин няма да има тогава.не че ще е кът,но ще е с левче отгоре.Голям експерт си,няма що!
267
3
 
36
 
! Отговори
Предателство преди 1 година
Такива национални предатели ни управляват. Най бедната държава във Европа със най застаряващо население, най висока смъртност и най висока емиграция, няма други проблеми сякаш и ще дарява техника за стотици милиони. Вижте го от коя партия е и знайте от там не са за България.
266
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Според Тагарев Русия няма никакви шансове да изтощи Запада икономически." -- глупаво мърляво същество. Русия няма намерения да изтощава "запада" сама. Тя ще му помогне заедно с други държави единомишленици да се оплете още повече в собствените си корупция, дилетантско управление, неосъществими теории за някаква хегемония над цялото земно кълбо и всякакви подобни простотии.
265
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Стратегическото мислене не е да брои танкове в складовете, а да разбере кой е най-добрият начин да се гарантира сигурността" -- това същество от стратегическо мислене не разбира -- първият закон на военната стратегия е искаш ли мир трябва да си готов за война и въоръжен. То предлага да си раздаваме оръжието безплатно. А сигурността ни зависи и от Русия и отношенията с нея. Този вмирисан б.о.к.лук е заплаха за сигурността на държавата.
264
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тагарев, ти ли решаваш??? - а пита ли народа??? - май не е съгласен да се взема страна и ЕС да го пренебрегва; Така ли ще осигуряваш мир?
263
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умен човек е Тагарев... България вече е почти готова с първите танкове, които ще изпрати в Украйна.
262
7
 
20
 
! Отговори
12 преди 1 година
Ние подаряваме оръжия, създаваме си Врагове после купуваме чертежи. Кой печели САЩ който произвежда оръжия за една безмислена война, кой губи - Богата България която дава милиарди за обещания. Не политици а ефтини_магистрални_курвета са цялата пасмина Да,ЗаХамерика, Гроб_заБългария и Продължавай_даПродааваш!
261
3
 
21
 
! Отговори
Тъпагарев! преди 1 година
Всички Евроатлантици вместо да драскат тук за някой цент да нарамват пушката и да се борят за имотите на Байдън и белото на Зеленски. Тагарев е една простаАмериканизиранаАмеба, която е сложена тук да изпълнява интереса на САЩ, който не е интерес на България! Вун продажниците на Винету и ДА,Хамерика! ПроСтиТука на Сорос и Байдън!
260
13
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Сетила се Мара да се побара. Македония си даде всичките Т-72 и взе Абрамси. За какво са и на Украйна нашите бракми, като и дават Леопарди?
259
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо постоянно пречиш бе
258
2
 
17
 
! Отговори
777777 преди 1 година
Тапанарев ДГД
257
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормалните хора се прибраха при семействата си и дори си легнаха но за сметка на това трролове са тук и тракат лайкове и дислайкове което им е удобно. Това е всичко друго но не и демокрация.
256
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано сте проклети до десето коляно предателите на националните интереси в адски мъки да умрете .
255
14
 
30
 
! Отговори
Бившия преди 1 година
Още един майкопродавник....
254
5
 
21
 
! Отговори
Ехаа преди 1 година
Завършил е в Москва, объркали му фамилията , написали Тапанарев в дипломата...много им е набрал от тогава.-
253
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България вече е готова с една партида от 10 танка за Украйна. В момента тече ремонт на още 20 броя.
252
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От "Радиото..." на сетне почнаха фалшивите знаци.