Без ремонти, но с почистени зали: Готово ли е НС за новоизбраните 240 депутати?

Вежди Рашидов ще удари първия звънец и на 49-ото Народно събрание
Обновена: 10 апр 2023 18:32 | 10 апр 2023 18:28, Красимир Ангелов
47
Без ремонти, но с почистени зали: Готово ли е НС за новоизбраните 240 депутати?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В пълна готовност сме за посрещане на новите депутати в 49-ото Народното събрание (НС), заявиха за БТА от пресцентъра на парламента.

Както е известно, днес държавният глава Румен Радев подписа указ, с който свиква първото заседание на 49-ото НС на 12 април (сряда), след проведените предсрочни парламентарни избори.

От пресцентъра на НС отбелязаха, че в два месеца от разпускането на законодателния орган, в сградата не са правени ремонти. Всички зали обаче са основно почистени и подредени. Направена е и профилактика на системата за гласуване.

Още по темата
Днес се подготвят поименните карти за гласуване, след като списъкът с избраните депутати беше обявен от Централната избирателна комисия в събота.

Най-възрастният народен представител и в 49-ото Народно събрание събрания е Вежди Рашидов (ГЕРБ-СДС). Така бившият председател на 48-ото Народно събрание и този път ще удари звънеца на първото заседание, потвърдиха от пресцентъра на парламента.

Ще бъдат поканени дипломатите, съобразно списъка от предходното Народно събрание. Тогава, след среща, партиите решиха посланиците на Руската Федерация и Беларус да не бъдат канени на откриването му, заради войната в Украйна.

Веднага, след като прекрачат прага на знаковата сграда с надпис "Съединението прави силата", народните избраници ще получат папка, подготвена от администрацията на парламента. В нея те ще намерят Конституцията на Република България, правилник за дейността на Народното събрание, клетвения лист, ръководство за експлоатация на пултовете за гласуване, справка за администрацията на парламента с телефони.

В комплекта има също книжка с описани постоянните делегации на НС в международни организации, отчитат от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
А сега всички очакваме 240-те хрантутеника да се изтpoпaт на метенето.
11
1
 
6
 
! Отговори
Депутат преди 1 година
Първо - заплатите, после - бюджета!
10
1
 
6
 
! Отговори
Упс преди 1 година
Напълно Излишни Разходи!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то ако трябва всеки 3 месеца да го ремонтират,къде ще му излезе края?
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в това НС резилът на ГЕРБ ще се повтори!-:))) Пак Опозицията Няма да ги подкрепи! Ами наглост е,да искаш " подкрепа" от партия която свали от власт с редовен кабинет! Звучи ми така! Ние ви " свалихме" а сега ще ни " подкрепите ли"? Ами твърдо Не! Все повече българи започнаха да подкрепят Възраждане! -:)
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалготеката е готова за Кукубенд парламент! Чалгарските ви благородници Боко Пъдара, Слави Чалгара, Тошо Свинара, Ицо Комара и Мишо Шамара ви поздравяват с новия химн на Чалгария Месечина, Месечина, йой кой! Маестро, кючек!
6
1
 
6
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Нови 3 дни ще се избира председател на народното събрание, после празници, после пак 3 дни , и накрая на есен с песен
5
1
 
3
 
! Отговори
Йоргова преди 1 година
Абе хора,не са ли множко отново 240 хрантутника на народната "софра " ?! Докога с тая доброманщина,бе ?! И 120 са предостатъчни !!! Славеее,Славе,по тоя въпрос трябва да направиш референдум,че да има успех !!! Все ми е едно при какви условия работят, а и без това са много по-добре от всички останали !
4
0
 
7
 
! Отговори
мак преди 1 година
Има си хас да правят ремонти, само това липсва в тази криза. А какво става с онази нова новеничка скъпичка сграда, за която потрошиха пари за куполи и не знам какви ексктри, а скъпите ни д.тати почти не са заседавали в нея?
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да им е удобно. Бас се хващам, че до пето заседание ще си гласуват и новите заплати.
2
0
 
8
 
! Отговори
Изправи се.МУТРИ ВЪН преди 1 година
Готово е!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко от 64 Мата са от парапетната проституция и колко от Доносничи срещу България?