МВнР: Митрофанова се меси във вътрешните ни работи

В интервю тя заяви, че би гласувала за "Възраждане"
24 апр 2023 12:44, Нели Христова
253
МВнР: Митрофанова се меси във вътрешните ни работи
Снимка: БГНЕС

"Направеното изявление по вътрешнополитическа за България тема от страна на посланик Елеонора Митрофанова е неуместно". Това гласи позиция на българското МВнР по повод изказване на руския посланик в интервю за Мартин Карбоски, публикувано в неговия видеоблог.

На въпрос на журналиста "Ако сте български гражданин, за кого бихте гласували?", Митрофанова отговаря: "Ако съм български избирател, аз бих гласувала за този, когото разбирам... Вероятно бих гласувала или "не подкрепям никого", или за Костадинов."

"Защо бих постъпила така? Защото може би от всички, да ги наречем условно – опозиционни партии, той най-малкото изразява ясна пробългарска позиция, което ми харесва. Той не говори за Русия, не казва, че е за Русия и тогава против кого е? Той изразява абсолютно пробългарска позиция, което аз разбирам", казва още Елеонора Митрофанова.

"Българската страна определя казаното като опит за намеса във вътрешните работи на страната и в този смисъл противоречи на Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Министърът на външните работи е провел разговор в този смисъл с посланик Митрофанова", посочват още от МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е за кой да гласува? За ГЕРБ ли?
102
16
 
9
 
! Отговори
ТЕ, ТАКА преди 1 година
....ше си отидете от тоя свят ДРУГАРЧЕТА---с МЕРАЦИТЕ за нов руски СОЦ и МЕЧТАТА да не работите, а да взимате пари за "Бейдава"...хахаа
101
4
 
29
 
! Отговори
Войко преди 1 година
До До ??? Ахахахаха Айде бе? Сякаш не помним тримата сенатори които спряха Южен поток в национален ефир и само дето не държаха за ухото Орешака докато мънкайки обяви че проекта се спира! От това по - ясно доказателство че сме американска колония НЯМА!!!
100
6
 
18
 
! Отговори
123 преди 1 година
СЕГА ВСЕКИ ЩЕ ИСКА ДА ГЛЕДА ИНТЕРВЮТО- НЕЩО РАЗЛИЧНО И ЕКСКЛУЗИВНО!КАРБОВСКИ УДАРИ ДЕСЯТКАТА, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ,ЧЕ УКРАИНСКИЯ ПОСЛАНИК ОТКАЗАЛ ИНТЕРВЮ
99
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аз си мислех, че във вътрешните ни работи се меси Урсулата, която няма и помен от интелект. Дори Байдъна не ни обръща внимание. То и Урсула не особено. А с какви изяви ще запомним новата ни украинска придобивка в посолството? Някои като чуят руско име и получават уртикария.
98
4
 
16
 
! Отговори
гледах го преди 1 година
Де Кро премиера на Белгия призова да гласуваме за приятеля му Кирил Петков. Ами сега ???
97
7
 
28
 
! Отговори
Е друго си е САЩ преди 1 година
Да ти взриви газопровода! Тогава всички задружно мълчат :)
96
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанова е обидена на "Похода на Мира" че не е ходил до руското посолство.
95
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сложете и бетония окупационен паметник в чували и я пращайте в благодата на сибир.
94
1
 
4
 
! Отговори
и това преди 1 година
По-конкретно, в 22 от 23-те файла за грантове, прегледани от офиса на главния инспектор на Държавние департамент, липсва необходимата документация за мониторинг, проследяване и оценка на програмното изпълнение и финансово управление на получателя.Офисът на главния инспектор на Държавния департамент е прегледал 23 грантове на обща стойност 922 610 долара от 90 гранта на обща стойност 1,43 милиона долара и е открил нарушения. Тези грантове са отпуснати през 2020-2021 г.
93
1
 
5
 
! Отговори
а това какво е преди 1 година
Инспекция на американското посолство в София, Офис на главния инспектор на Държавния департамент,май 2022 г.Посолството не е проверявало как се харчат парите от грантовете в БългарияПроверка на офиса на главният инспектор на Държавния департамент е установила, че въпреки че грантовете, раздадени от отдела за публична дипломация към посолствотокато цяло отговарят на зададените стратегически цели на САЩ в България, документацията на грантовете не отговаря на Стандартите на Федералната директива
92
2
 
10
 
! Отговори
хахах преди 1 година
щом следят и тубата представи си каква е "демократична" българия...
91
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Безапелационната подкрепа от Европа за Продължаваме Промяната Демократична България продължава. Във видео обръщение естонският премиер Кая Калас призовава българските граждани да гласуват на 2 април с 12 за коалиция ПП-ДБ."---------------------Това е цитат от статия в Днес.бг от 21-ви март, оазглавена "Втори премиер с призив да се гласува за ПП/ДБ". Питам защо нямаше реакция от МнВР?
90
6
 
22
 
! Отговори
А разни списъци преди 1 година
Магнитски директно от САщ не са намеса във вътрешната политика а?
89
7
 
5
 
! Отговори
до 86 преди 1 година
Ако я изгонят ще дойде друг като нея!
88
5
 
10
 
! Отговори
абе преди 1 година
мутрафонова дали е от кгб ?
87
4
 
12
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
'Всички политици у България започват като "русофили" и се борят да ги пратят някъде на Запад /...като ***, Кънев, СърГея, Йончевата и др./
86
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе нямаше ли преди около 2 месеца някакво официално изказване от Брюксел, че подкрепят ПП? Защо тогава не беше намеса във вътрешните работи? Впрочем всеки български гражданин би гласувал за този, когото РАЗБИРА!!! Не ви разбират хората, вас, политиците, затова сте на 30-тина процента избирателна активност. Бля-бля ... иновации, растеж, развитие ... и малко след това - това било в криза, онова било в криза, ... и това също пред колапс ...
85
2
 
8
 
! Отговори
българин преди 1 година
Чуждите посолства винаги са се опитвали да се месят.Това им е работата.Но като се размисля кой за последно се е опитвал да бъде независим-ами май цар Борис трети. Не е изпратил войници на фронта и е спасил евреите.Който осъден на смърт партизанин или ятак се е помолил е бил помилван!И това по времето на Хитлер!Най добрият ни политик за 20 век!
84
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, тая какво още трябва да направи, за да я изгоним?