Сачева: Политиката не е игра, това е животът на хората

Играта с първия и втория мандат интересувала само ПП
29 апр 2023 11:58, Елка Василева
143
Сачева: Политиката не е игра, това е животът на хората
Снимка: архив, БГНЕС

"Много ясно казахме какво очакваме - искаме първо да направим обща програма, да видим къде са общите точки, по които бихме могли да се обединим и да работим заедно и когато имаме тази обща програма, тогава да се обединим около личностите, които биха могли да я изпълнят". Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева пред БНТ.

Още по темата
По думите ѝ съвместно управление на първата и втората политическа сила би могло да успокои страстите в държавата и да намери баланс на интересите.

Попитана защо от ГЕРБ са определили като шега спрягания списък с министри от ПП-ДБ, Сачева отговори: "Ние имаме за цел да спрем конфронтацията и войната и да се опитаме да организираме мира. Организацията на мира минава през това да има личности, които не са противоречиви, които не биха могли да създадат една или друга конфронтация в обществото, а са или политически личности от двете страни, или равно отдалечени от политическите партии експерти, които да могат да проведат една общественополезна програма".

Играта с първия и втория мандат интересува единствено "Продължаваме промяната", смята Сачева. Според нея ПП не могат да приемат, че сами имат 39 депутати и не са получили повече вот на изборите.

"С 39 депутати ПП не може да диктува всички условия, правила, всички бъдещи проекти, програми и кабинети. Трябва да се осъзнае, че ние в момента се намираме в една изключително сложна ситуация, политическа криза, хората няма да приемат добре нови избори и ще накажат всички, които ги изпратят на нови избори, вероятно ще вземат нестандартни решения", каза Сачева.

Докато не се изчерпа напълно първият вариант с преговори за обща програма и управление с ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС няма да преминават към други варианти за съставяне на кабинет.

Преговорите до момента показват, че първите две политически сили нямат непреодолими различия в общите цели - евроатлантическо бъдеще, еврозона, Шенген, бюджетен дефицит, образование, инвестиции и др. Имат различия в това как тези цели да бъдат постигнати, уточни Деница Сачева.

"Готови сме да съставим кабинет, който да изпълни задачи, които хората очакват от нас в момента", каза тя.

„Трябва да търсим начини за сближаване на нашите гледни точки. Това минава и през това да не се излъчват противоречиви личности. Не търсим път за кариерно развитие, на който и да е. Ние нямаме кардинални различия по теми, по-скоро имаме различия как да бъде постигната една или друга цел. Нямаме фундаментални различия, които да са непреодолими. Не трябва да гледаме на политиката като игра. Това е животът на хората. Трябва да има сериозен дебат, а не замеряне с несериозни тези“, категорична е тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: ГЕРБППДеница СачеваДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четейки коментарите на "хората" г-жа Сачева трябва да си дава ясна сметка, че българският етнос е морално деградирал. ""Хората" нямат общата култура, която е в "светая светих" за семейството на г-жа Сачева. "Хората" не знаят вече кой е Дарвин, Менделеев, за Хегел, Кант, Декарт, Платон и Аристотел да не говорим. Българите трябва да изчезнат по силата на естествения подбор.
79
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-жа Сачева е няколко нива над своите колеги политици. По-лошото е, че нивото на "хората", както тя нарича българите, е по-ниско от нужното за запазване на един етнос в историческо бъдеще. Неприязънта на ПП и ДБ към българския етнос е двупосочна:1. Тези политици много добре знаят, че за тях политиката е източник на доходи и нищо повече; 2. Тези политици са прави, че българският етнос изчезва.
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днеска само три гербави калинкѝ на първа страница.Давайте,още може.
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като не е игра, ти о правиш в нея?
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малинки, калинки, къпинки, калинки хвърчат нейде из преголямото си самочувствие....
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
народът си я люби и тачи тая, преизбира си я 13 години!!!!!!!!!!!!!! ГОЛЕМ НАРОДА УЕЕЕЕЕ!!!!!!!!
74
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 1 година
А като назначавате пълни некадърници от ГЕРБ на отговорни постове това не е игра с живота на хората ? Ай сиктир... да ви ***.
73
1
 
4
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
Играта е кой ще си напълни чекмеджето. Бойко вече го направи, но не се отказва от още.
72
2
 
11
 
! Отговори
- преди 1 година
КАК успяхя да се съберат всички отвратителни "физиономии" в ГЕРБ"?
71
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сачева и прозрения - оксиморон!
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не яжте пасти братя, каза един бивш политик и хората ядяха само леб, немаше пари за пасти :)))
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сачева: Политиката не е игра, политиката е изгода измама и далавера.
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствения пич в политиката беше оня дет каза "е*ахти държавата, щом аз съм й вицепремиер"
67
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тази отново обърква хората с политиците. Това са си различни думички и понятия. А, че политиката не е игра е повече от ясно. Особено за тези депутати и политици, които не правят разлика между дефицити от 6,4 и 3 %. Когато има дефицит, значи пари няма. Такова е положението с парти в България. Че дори и инфлация си имаме.
66
0
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Сачева,Сачевааа...гурото ви от Банкя,безчет държавни пари е...потрошил,докато се е...правил на премиер,че ако има някой акълния да направи ЕИМ с токова много...нули за да ги...изчисли,ще получи Нобел
65
0
 
3
 
! Отговори
Хаитянец преди 1 година
Добре, че се освободихме от руската газ, и сега живеем свободни и се наслаждаваме на свободата, това е голям успех за нас хаитянците.
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая шия не е от туршия.
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е.Тогава защо 12 години си играехте с живота на хората,а вие пълнехте гуши,че чак и външно ви личи.
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герои на Чалгария, вашите животи са, за да служат на Чекмеджето и на Шкембе войводата! Напред към Източния фронт! За чекмеджето! За шкембето! И за ферарито!
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ,Няма да " управлявате" ПОВЕЧЕ! Разберете го най после!!!-:)))))