Правителството не зависи от личността на Мария Габриел

Това обясниха експерти
Обновена: 10 май 2023 13:09 | 10 май 2023 13:09, Росен Стойчев
63
Правителството не зависи от личността на Мария Габриел
Снимка: БГНЕС

Мария Габриел е от малкото български политици с много добър имидж.

Още по темата
Само че да я жертваш за един мандат, който сам си заявил, че няма да бъде цял и пълен, за няколко месеца в добрия случай, е гърмене на патрон, което не мисля, че е нужно. Това каза бившият депутат Калина Крумова за Нова Нюз.

По думите ѝ договореността дали ще има или няма да има кабинет не е свързана с личността на Мария Габриел като кандидат-премиер на ГЕРБ. "Проф. Габровски беше прекрасна кандидатура, но нещата не се получиха на принципна основа. Габриел е обран, възпитан политик, който на фона на местните дрязги у нас изглежда малко дисбаланс. Целта на ГЕРБ е да спре серията от служебни кабинети на държавния глава. Борисов подавайки ръка на ПП-ДБ, ги вкара в собствения им капан, постави ги в обяснителен режим и открои тяхната изолация. ГЕРБ си постлаха много добре", коментира тя. И допълни, че възможна конфигурация е ГЕРБ с всички без ПП и "Възраждане''.

Продуцентът Виктор Димчев смята кандидатурата на Мария Габриел за твърде демонстративна и безспорна, за да бъде отхвърлена. "Струва ми се, че точно това могат да направят в парламента. За пореден път Борисов демонстрира  политическо познание и умение да избира точните хора. Мария Габриел би била добър премиер на България, а това, че не е живяла в у нас последните години не е задължително негатив", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
28
 
! Отговори
Ужас ужас преди 1 година
Габриел няма никакъв имидж, мома на мутрите е, и моля спрете да лъжете хората с това нещо, заради тази Габриел у.биват хора бе, за какъв имидж говорите!?
1
3
 
29
 
! Отговори
Чико от Порто Рико преди 1 година
Тази кака има още година мандат с баснословна заплата в уютна Европа, как я виждате да се зарови при нас, дето пием боза и ядем туршия, Баце я е помолил настойчиво да ползва името й в тази уйдурма за две-три седмици, и посел кой откъде е.