Всяко правителство би било по-добро от избори, а решението - експертен кабинет

Преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не можели да започнат от начало
297
Всяко правителство би било по-добро от избори, а решението - експертен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Съставянето на кабинет със значими приоритети и резултати е от жизненоважно значение за "Продължаваме промяната", смята политологът и университетски преподавател проф. Румяна Коларова.

"Новата ситуация по нов начин дефинира отстъпките, които всяка една страна от преговарящите (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - б.р. ) трябва да направи", смята тя и уточни, че ПП трябва да дадат персонални гаранции.

Още по темата

Тя подчерта, че всяко едно редовно правителство е по-добро от предсрочни избори в тази ситуация.

"Шанс да се състави правителство има само тогава, когато има взаимноприемливи отстъпки. Новата ситуация по нов начин дефинира отстъпките, които всяка една страна от преговарящите (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - б.р. )трябва да направи", коментира проф. Коларова пред БНР.

Тя добави, че според нея ПП са в много трудна ситуация, защото в самата коалиция ПП-ДБ балансът на силите се променя.

"Второ - всички социолози прогнозират продължаващ електорален срив на ПП. Затова съставянето на кабинет със значими резултати е жизненоважно за ПП", коментира проф. Коларова.

Тя беше категорична, че ситуацията на замразени преговори може да бъде определена като безизходна само от човек, който не иска да намери изход, а всячески иска да се отиде на нови избори.

"Решението е експертен кабинет", уточни тя и подчерта, че преговорите за кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не могат да започнат от начало.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Правителство с престъпниците от ппдб е най лошото за България!"
104
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хаха Експертно правителство! Че те имал ли някакви експерти? Колкото Доган е експерт- хидроинженер, или Бойко е експерт по магистралите :)
103
2
 
8
 
! Отговори
Ммне преди 11 месеца
Не всяко !
102
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нямаше ли и още един, двама от предателите на Слави в редиците на ПП? А имаше и един от БСП внедрил се агент. Ще има още записиси май :)
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Избори е много по-доброто решение от правителства, например на: шарлатаните, или на Възраждане, или на БСП с ДПС.
100
3
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 11 месеца
Глу.пости. Естествено, че не всяко правителство е по-добро от избори.
99
3
 
7
 
! Отговори
Амонимен преди 11 месеца
Какво правителство, какви експерти (говорители на главатарите). Те отсега не могат да се разберат, ПП наглеят и слагат капани отсега, камоли да се разберат дори по една точка. Ще бъдат поредните сеири и циркове, само че в парламента. Докато не се получи вот на недоверие максимум до един месец. Какви са тези хора въобще, че да са на власт. Провалиха всичко, до което се докоснаха.
98
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Все едно пък Герберите не ги говорят съшите. Няма ли да се намери някой доносник и на техните заседания? Нали го записваха Бойко? Говори като каруцар и псува всички, дори и своите.
97
1
 
4
 
! Отговори
Зевзек преди 11 месеца
Коалиция на пералнята
96
8
 
2
 
! Отговори
дпс искат това преди 11 месеца
ДПС винаги са искали експерти, все едно другите не са. Не знам защо. Не вярвам на денков, но харесвам Промяната и ДБ.
95
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Че ПП-ДБ ги изиграха яко с тези доноси, в това няма съмнение. Но истината е, че резидента си въобразява, че има пекалено голяма власт в една парламентарна република, като България. И то точно в момент, когато народа го презира, заради русофилските му изцепки.
94
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Всяко правителство? Ами да назначим хора от шекер махала в парламента. Те даже може и да са по-добри от ПП/ДБ. Избори ще има пак след няколко месеца и вече хората ще имат едно на ум за кого да гласуват.
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да живее новото Царство Патиланско
92
3
 
7
 
! Отговори
Чухте ли преди 11 месеца
Адвоката на ПП на 58 години - Намерех Мъртъв до Шахта с Вода в Имението си - при положение, че имал Прислуга за Всичко, т.е. няма какво да е прави до Шахтата! По Въпроса - Пълно Медиино Мълчание!!
91
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да, всяко, но не и на този цена, с измамницитеот ПП,ДБ.
90
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Втори мандат няма да има. Хората чуха записа и са отвратени от ПП,ДБ. Шарлатаните не са имали никакво намерение, да спазят ротационния принцип за премиер. Сексистът Киро просто каза с ироничен глас за Мария Габриел:" и тя си мечтае да стане премиер"? Обиди също и Урсула фон дер Лайн. Не подмина да унижи и съпруга на Мария Габриел, както и друг лидер в ЕК?! Докога, ще търпим този профан да позокри България? Никога ПП,ДБ!
89
2
 
12
 
! Отговори
НеВерни Опорки преди 11 месеца
за Б а л ъ ц и т е - Обаче, такива Не Останаха - Един Запис на Руди Гела, Отвори Широко Очите на Българите и ги Извади от Зимният им Сън!
88
5
 
4
 
! Отговори
До 110 преди 11 месеца
А Хитлер бил лош! Сега щяха да сглобяват мерцедеси в Сибир, Болшэй театър щеше да радва цял свят, няма джуджета, мафиоти и сбъркани корейци. А Коцето щеше да преподава в ТВУ история на деградиралите първосигнални социопати.
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако съм на мястото на тиквата на тия ще им ритна столчето, могат само да го завлекат с тях на дъното
86
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Президентът на разделението не мисли така.