Проверка има ли връзка между наводненията и застрояването по Черноморието

Тепърва ще става ясно какви са причините за бедствието
Обновена: 6 сеп 2023 14:14 | 6 сеп 2023 12:17, Камелия Цветанова
193
Проверка има ли връзка между наводненията и застрояването по Черноморието
Снимка: БГНЕС

Тепърва ще се проверяват какви са причините за бедствието, коментира премиерът Николай Денков.

„Правят се проверки, но това е природно бедствие. Такива валежи - от 300 литра на квадратен метър за по-малко от 24 часа, се случват рядко, и когато паднат, има сериозни проблеми. Когато има такива обеми води, има огромна опасност от наводнения и жертви. В Гърция и Турция също има бедствия”, посочи той.

Още по темата

Денков е категоричен, че за да се види има ли нарушения в конструкцията на моста, трябва да излязат резултатите от проверките. Засега такива данни нямало.

„Такива обеми вода не са свързани с 1-2 малки дерета. Цялостен обем се свлича от Странджа към морето. Локално ще се провери дали е имало последствия от застрояването. Резултатите от проверките ще бъдат огласени публично. Възстановяването на инфраструктурата ще бъде подпомогнато чрез Комисията по бедствия и аварии, със сигурност ще има щети за десетки милиони”, допълни Денков.

Според него е обнадеждаващо, че след като спряха дъждовете, се нормализира обстановката, постепенно пътищата стават проходими.

Той увери, че е осигурено всичко, което е необходимо, за да не бедстват хората -  храна, вода.

Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане от днес вече са на терен.

„Те обикалят наводнените къщи, говорят с хората и им обясняват какви са необходимите действия от тяхна страна, за да могат да получат помощ“, обясни Николай Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още по темата: наводнениеДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
0
 
! Отговори
Ивака преди 8 месеца
Гледай сериалите "Да, господин министър" и "Да, господин министър-председател". Там много точно е описано как действа държавната администрация. Проверки - ала-бала. Какво х&я му ще проверяваш на мост дето го няма?!Имало ли презастрояване? Ами няма разбира се, откъде да има. Голям праз, че се вижда от КОСМОСА !!!!!!!!
152
0
 
2
 
! Отговори
ТЪп преди 8 месеца
Разбира се че "няма". :-)
151
0
 
4
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 8 месеца
Гората на Странджа хич не се сече, ама хич! А Денков е ид.от!
150
1
 
2
 
! Отговори
Симо преди 8 месеца
След като осъдиха гръмотевиците веннага да образуват досъдебно производство и да осъдят Нептун -бога на морето. Жалък Цулгаристан.
149
0
 
4
 
! Отговори
Мама Миа преди 8 месеца
как пада мост ей така?на Колю Фичето моста е още там!!!!това са мики маус мостчета.затуй падат все едно са направени с клечки за зъби.знам как се прави..."колега дай няква далаверка от еврофондовете.ще направим едно мостче-20% за материали и заплати,20% на чиновника и за нас по 30%" ей таке се правят мостчета.
148
1
 
4
 
! Отговори
Местен преди 8 месеца
Че и малките деца видяха как се направиха диги за да се отбият деретата и рекичките в случай на голям дъжда да не бъдат засегнати новите квартали.Всичко бе преградено към старите лозя/Арапя/.Там има една рекичка която през лятото е почти пресъхнала,като дойдете ще я видите.И всичките ниски места се прградиха и отбиха зимно време водата да се изтича там.Това е най-ниското място в района.Изтича се на плажа на Арапя точно до скалите в десния край.Като дойдете ще видите.Корупция му се вика на това.
147
1
 
2
 
! Отговори
Магелан преди 8 месеца
Шок и ужас.Застрояването няма нищо общо с наводнението.Недейде да правите цял един народ на ***.Цели 30гд.дървената мафия на ДПС изсяка половина Странджа където едно дърво или по точно един Дъб не остана да задържа водата при такива големи валежи.Спрете са изсичате старите дървета.Слесващия от при такъв валеж къща и хотелче няма да остане в Усикията.
146
0
 
6
 
! Отговори
Борко преди 8 месеца
Страшна проверка се очертава у нас от тази сглобка!То е същото да провериш родните ни политици,крадат ли или спестяват от закуски! Жалка политическа картинка!
145
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
има връзка с наглото отвратително племе българи връзкари лаянари миризливи
144
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ричард Алибегов сега ще отиде лично да се гмурне във кафевите зловонни води край Ахтопол докато врещи колко "чиста е" водата и как бг мутроморието е по-хубаво от гръцкото.
143
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Путин и Радев са виновни, че така е по-лесно.
142
1
 
7
 
! Отговори
Поп Ганчо преди 8 месеца
Мисля че прокуратурата трябва да повдигне обвинение на лицето Исус Христос. А може и на Мохамед Аллах. В краен случай на Арменския поп. А бе Путин е виновен!
141
0
 
5
 
! Отговори
ЗАЩО преди 8 месеца
Денков каза че всичко е законно , преди да има доклад от Институциите след извършените проверки . Един ден след Бедствието , познато за България - никакви проверки не са правени . В Турция след земетресението имаш арестувани близо 500 човека - обвинени и осъдени .
140
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Синята луна вероятно е причинила този потоп.
139
1
 
1
 
! Отговори
ПРАВИЛНО Е ! преди 8 месеца
Мисля че такива закони не се приемат защото има новобогаташи които клатят лодката те не горят от желание да помогнат защото ако вода им отнесе вилата ще си построят нова,просто не искат нищо общо и задължително което да ни подпомогне като цяло ,викат си ,ами като нямаш пари на мен какво ми дреме ,но ако почне война пак тези първи се изнасят ,а другите воюват ! За това Нар събрание да защити мнозинството и да прокара един общ закон за зад,застраховане към държавата ,че да има за пострадалите ,,..
138
3
 
1
 
! Отговори
ПРАВИЛНО Е ! преди 8 месеца
Когато идеш да плащащ за някаква твоя собственост една дребна ЗАДЪЛЖИТЕЛНА сума да бъде платена за застраховка ! Тази сума може да е според цената на имота до 50 000--5 лв до 100 000 -10лв до 150 000 -15 лв и тнт -- и тази сума директно да отива към бедствия и аварии -- и да получаваш средства които да бъдат адекватни на пораженията-- сега му отнесло къщата 1500 лв или 2000 лв и ти казват да си се застраховал ! Това не е откриване на топлата вода въпрос на желание на Нар, събрание !
137
0
 
2
 
! Отговори
Султан Доган преди 8 месеца
Само по-далечко от моите сараи и харем !
136
0
 
0
 
! Отговори
Опааа преди 8 месеца
До hm Обаче я прати.
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До hmзащо да праща армията като МВР имат , пожарникари, гражданска защита които отговарят за такъв тип бедствия ???? Когато бяха трусовете в Турция се изниза толкова много народ да помага там , но в българия се надяват на доброволците, защо тогава да пращаармията, това не и е работата.
134
2
 
8
 
! Отговори
hm преди 8 месеца
Интересно защо небългарина тагаренко не прати армията да помага, нали има и натовска бригада наблизо ?