Денков убеден: Европа не може да си позволи да бъде разединена

Без пътища и енергийна свързаност се оказва зависима от външни фактори
Обновена: 9 окт 2023 13:51 | 9 окт 2023 13:47, Камелия Цветанова
235
Денков убеден: Европа не може да си позволи да бъде разединена
Снимка: БГНЕС

Европа повече не може да си позволи да бъде разединена, да няма пътища, които да свързват съседните държави, да няма енергийна свързаност, като по този начин да се оказва зависима от външни фактори. Това заяви премиерът акад. Николай Денков на пресконференция в „Евксиноград“, където се проведе тристранната среща между министър-председателите на България, Румъния и Гърция, цитиран от БТА.

Още по темата

„Основните теми, които обсъдихме, са свързани с развитието на Югоизточния европейски регион, както по отношение на транспортната свързаност, така и по отношение на енергийната и дигиталната свързаност. Всички тези проблеми днес имат изключително важен надрегионален аспект, свързан с това, които се случва в Украйна и което от два дни виждаме да се случва с Израел“, отбеляза Денков.

Премиерът бе домакин на срещата, а в нея участие взеха колегите му от Гърция и Румъния - Кириакос Мицотакис и Марчел Чолаку. На форума присъстваха още заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) Маргаритис Схинас и еврокомисарят по транспорт Адина Вълян. Участва също министърът на енергетиката на Молдова Виктор Парликов.

„Всички ние трябва да бъдем заедно във всеки един смисъл на тази дума - и като политическа позиция, и като общи ценности, които трябва да отразяваме всеки един ден в работата си, както и като развитие на нашата свързаност, от която зависи нашето бъдеще. Разговорите преминава в топла и сърдечна атмосфера, с много прагматичен подход, което показва, че ние искаме да бъдем заедно в усилията, които да превърнат региона ни в такъв, който да заеме своето място и да бъде водещ в европейското семейство. Да бъде пример за другите страни, не само от Европейския съюз“, каза още примерът след разговорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: ЕвропаДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
2
 
! Отговори
Сатир преди 7 месеца
Що така бе миме? Денков ли ще те топли зимъска.
165
2
 
9
 
! Отговори
Това е Говорителя преди 7 месеца
На Поколството на САЩ в България!
164
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво ти разбира на тебе кратуната бе цайсат oxлюв.
163
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Деков, премиерче елементарно. Ако има на кого да се кланяш това е единствено на България. Европа е на второ място!
162
9
 
4
 
! Отговори
Както и да го преди 7 месеца
погледнем Сащ са мотора на цивилизацията и ако тях ги няма ще живеем в муджихидино диктаторска помия без никакви личнисвободи
161
2
 
7
 
! Отговори
? преди 7 месеца
Денков-терориста дали си вярва?
160
0
 
1
 
! Отговори
Lightbringer преди 7 месеца
Употребата на радиоактивен изотоп за отрова срещу цивилно население във Враца не се ли считаше за престъпление срещу човечеството? Чета някои неща как това е много недопустимо да се защитавам под килима!
159
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Денков е нашата гордост.
158
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е да де , след като Германия си внася петрол , газ , и въглища , ВСЕ ОЩЕ ОТ РУСИЯ ... Егати ''единството'' !И само това ли , всички държави в ЕС се оправят ПОЕДИНИЧНО !!!
157
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
България води първенството по глава от населението , от измислени , политизирани , ''академици'' , ''професьОри'' и ''доценти'' ,.. с една дума , допълнително ПЛАТЕН ЕЛЕКТОРАТ на герб ...Как така пък ВСИЧКИ ''ТЕ'' са гербаджии ???
156
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе Денков, каква свързаност и какво единство като никога няма да ни приемат в Шенген тези подлеци? Какво още да направите и колко още да се наведете? Няма и няма да влезнем и ще ни се оопикават КППтата в жегата и ще хванем зарази накрая! За какво единство говориш?! От къде падаш?!
155
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 7 месеца
Вервайте му!...Учен човяк е,разбира ги работите..
154
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Каква енергийна свързаност? Урайна спря два от трите газопровода от Русия на Запад. НО затова пък Западна Европа внася газ от Австралия!!!!!! И имат наглстта да говорят за "праведлив" !!!! преход и за "зелена '!!!!! политка,
153
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Без рязане на детски ръце няма да дойте благоденствието. Децата които не си изпълняват нормата на каучуковата плантация им се отрязва ръката, а после родителите с наведена глава държейки отрязаната ръка на детето се снимат за назидание - Leopold the butcher of Congo - вижте снимки на гугъл. Така западът е изградил своето благоденствие, а вие какво искате, да ви покани да разделя с вас богатствата които е натрупал.
152
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Европа я разделя ЕС . Той е като нова берлинска икономическа стена . Така ресурсите на европа остават отделени от по голямата част на континента . Това е изгодно за САЩ и Китай . Според мен САЩ го прави това чрез ЕС а Гермнаия го прави за власт над континента . Европа само без ЕС може да е обединена .
151
1
 
2
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 7 месеца
Европа , ако беше разединена вие нямаше да сте на власт още след 10-ти Ноември 1989 година , уважаеми другарки и другари комунисти .
150
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Началото на 80те икономиката на СССР превъзхожда многократно тази на Китай. България беше сред 30те най-развити страни в света. 89 г. китайците пуснаха танкове на площад Тянананмън срещу няколкостотин демократи излязли на майдан, докато в СССР Горбачов демократично побратимява СССР със Запада и се прегръща със САЩ. Резултата се виждаме днес - къде е Китай, първата икономика в Света и къде е руската икономика.
149
1
 
6
 
! Отговори
Посолството : преди 7 месеца
Браво Съсел Денк0ФФ! Печелиш "Златната наколенка"! Отново...
148
1
 
4
 
! Отговори
продължение преди 7 месеца
Галия, Испания успяват да се замогнат стопански , а данните от земеделието и търговията са впечатляващи.Оставяме настрана Италия, съсипана от идеята за нова империя след Рим, или възстановяването й , когато Италия е съсипана демографски и стопански за 300г от византийците.Галия и Испания с по- малко територии гарантират сигурността си по -добре от Ромейнска империя на Балканите, да речем.Има какво да научим от историята.
147
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Европа, Денков, е РАЗЕДИНЕНА доста отдавна. Какъв академик си, ако не си го разбрал до сега?!