МВнР: Двама българи са на борда на отвлечения танкер "Сентръл парк"

Външно е в тясна координация с българските дипломатически представителства в региона
26 ное 2023 20:35, Красимир Ангелов
25
МВнР: Двама българи са на борда на отвлечения танкер "Сентръл парк"

Министерството на външните работи извърши спешна проверка във връзка с информация относно инцидент с танкер край бреговете на Аден, Йемен, на борда на който в многонационалния екипаж има и български граждани, съобщиха от ведомството.

Проверката установи, че има двама български граждани в състава на екипажа.

МВнР е в тясна координация с българските дипломатически представителства в региона и с партньорски институции, и изяснява всички обстоятелства, свързани с инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: МВнРотвлечен танкер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какъв го стискат на Сентръл парк? Ако бяха на Горки парк никой нямаше да ги отвлича.
13
1
 
0
 
! Отговори
Руснак преди 5 месеца
ХА ха ха ха ха ха ха ха ха ха във тясно сътрудничество били българските власти със останалите за отвлечените моряци ,както е тръгнало скоро всичките ни 6 моряци ще са в плен двама по двама !!!
12
2
 
3
 
! Отговори
Архиваря преди 5 месеца
Айде копейки, Сентрал парк е освободен от американски боен кораб, целия екипаж, включително двамата българи са добре, а петимата терористи вече са надупени! Сега им предстои да бъдат интернирани в Гуантанамо или някое подобно място, където ще трябва да повикат cмъpтта на помощ, а вие пак ще квичите безпомощно, първо: пред американската мощ, и второ: че американците ще се окичат с лаврите на спасители на екипажа!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Корабът вече е освободен.
10
0
 
0
 
! Отговори
Киев преди 5 месеца
Значи ще сее возят безплатно и ще се забавляват с незаконните обитатели на кораба дано да ги оставят живи за да има работа за правителствените служби.
9
2
 
3
 
! Отговори
Лагрестин преди 5 месеца
Изглежда,че държавниците на т.нар."велики сили" не са заинтересовани да има сигурност.Може би ги интересува само те и техните близки да имат сигурност,а пък останалите да се справят както могат.Не може най-развитите икономически и военно страни да не могат да се справят с някакви си сомалийски пирати или ислямски терористи.Цялото въоръжение което тези хора имат им е продадено от алчните за печалба развити страни.
8
1
 
4
 
! Отговори
Лагрестин преди 5 месеца
Безобразие е в 21-ви век кораби да бъдат завземани от пирати и терористи.За да е така,явно великите сили имат интерес.Ако не беше така,не мога да си обясня техното бездействие.ако се налага,ще патрулират бойни кораби по всички рискови точки,така че пиле да не може да префръкне,камо ли пирати и терористи.
7
3
 
4
 
! Отговори
факт преди 5 месеца
Да работиш на кораб , това означава ,че си най-стойностният човек на света , защото майките които раждат истински мъже са 3% !!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нали край него само беше прелетял дрон?
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия все едно нарочно се навират там.
4
6
 
23
 
! Отговори
ъ преди 5 месеца
Абе тия заяждат ли се с нас? Да внимават много, че на Тагаренко ще му кипне и ще изпрати там 4-те ни гумени лодки, подаръкът от хегемона. Само на хути ще станат, а *** ха!
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
MBнP kakвo нanpaви зa ga rи npegynpegи и npegoтвpaти oтвличaнeтo? Bce nak, egвa ли e изнeнaga...
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А Шиши и ДПС за кой са: за йеменските мюсулмани или за евреите ?
1
6
 
17
 
! Отговори
Ром"с преди 5 месеца
Това не е български кораб ,така че тези българи работят под наем и знаят къде отиват и какво може да им случи в тоз ирегион ,още повече ,че преди 2-3 седмици друг кораб бе "консервиран" от хусите .. Нашите политици само си вдигат "акциите" пред народа.