Нинова: Подавайте масово жалби да блокираме мобилните оператори в съда

Правителството защитава мобилните оператори
Обновена: 4 фев 2024 15:49 | 4 фев 2024 15:05, Камелия Цветанова
91
Нинова: Подавайте масово жалби да блокираме мобилните оператори в съда
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Районен съд Пловдив обяви за нищожна клаузата за увеличение цените на мобилните услуги. Макар и само на първа инстанция, решението е показателно, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

„На мое парламентарно питане премиерът защити  мобилните оператори като каза, че това били нормални търговски отношения. Не, не са нормални. Това не е свободно договаряне а заробване на клиента. Не само ние, но и съдът потвърди, че става дума за неравноправни клаузи в договора. Има и европейска директива, която казва, че всеки потребител може да се откаже от услугата без да плаща неустойки. А в България ако се откажат трябва да плащат неустойка. Това е абсурд. И още нещо: цената се вдига автоматично с ръста на инфлацията , а заплати, пенсии , обезщетения никога не се увеличават автоматично. Не може да се разчита на сглобката да ни защити от произвола на монополисти и корпорации. И понеже искаме да живеем в правова европейска  държава, ви призоваваме: да блокираме мобилните оператори в съда. Подавайте масово жалби в районните съдилища в цялата страна. Да изправим срещу ограбването и лобисткото правителство силата на правото и закона. Те са на наша страна“, призова тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
12
 
! Отговори
Ееее преди 3 месеца
Кака кажи нещо за хлеба месото млякото и така нататък а да не постъпват ве, секи ден се яде ч, а 10 лева на месец са нииищо, що хвърляте прах в очите на данъкоплатците мъ како?
35
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дърта комуниска - къде се слага да трупа активи - нема и 5% на изборите :)))
34
0
 
14
 
! Отговори
Жйко преди 3 месеца
Нинова, къде да продаваме жалби, за да има резултат?
33
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До кой съд? До този, дето се оказа, че членува в тайния клуб на Нотариуса ли? Я моля ви се....
32
2
 
7
 
! Отговори
До 23 преди 3 месеца
Не си осведомен приятелю, има планове които не фигурират на сайтовете на операторите, като дойде време да ти изтича договора директно им казваш, че смяташ да ги сменяш освен ако не ти предложат добра оферта. Междувременно минаваш през офисите на другите два оператора и си взимаш оферта която е най-изгодна за теб. Не само съм 20 лева надолу, ами и ми връщат 100 лева които съм предплатил преди доста години да имам кредител лимит за разговори в чужбина.
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ехооо ... дето сте там горе по политическите върхове! Нали ние ви избрахме нашите интереси да защитавате! Ами натиснете ги тези оператори! Освен да драпате за комисионни пред посолствата и да крадете като за последно нищо друго не правите! Всички до един трябва да украсите стълбовете пред народното събрание!
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До G.I. Joe Това го има от 90-те и ментелите, друг е въпроса на какъв човек ще попаднеш,нали се сещаш :)))
29
0
 
22
 
! Отговори
G.I. Joe преди 3 месеца
Като ми изтече договора не сключвам нов оставям го така безсрочен и винаги мога да се махна и да отида при друг оператор когато си поискам, но въпроса е те като са сключили картел при който и да отидеш като условията са същите...
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има големи гърди, така че нема да е съдя много :))) Нинчето е диктатор в партията си, обаче от гражданската си война между тях е закри вече :)))
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Корни взе да вече и да ценообразува услугите на частни фирми. Така като е тръгнала, що не дири сметка и на производителите на яйца - поскъпнаха двойно за 1 година. Цената на пшеницата е на рекордно дъно, но хляба е с 2% нагоре. Утре зърнарите с бентлитата се канят да затворят държавата, ако всички граждани не извадят пари да им платят загубите. Тук за нея няма проблем. Но злите западни монополисти не могат да вдигат цени на насъщните телефони. Тук вече всеки комунист е длъжен да скочи.
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да, ние да си създадем масово и самостоятелно проблеми в съда, за наша сметка остават нервите и парите, ами ВИЕ? Какви абонааментни планове ползват общински и държавни дружества, парламент, "независимия" съд, и др? Най-вероятно максималните. Кой всъщност ги плаща? Цените увеличаха ли се? А защо изброените по-горе институции не спрат да плащат на мобилнитете, в знак на солидарност с гражданите? Нека мобилните да си потърсят правата в съдилищата. Нека видим държавните юристи в съда.
25
0
 
20
 
! Отговори
МАФИЯ преди 3 месеца
И трита мобилни оператора са на прасчо и компания. Дефакто на мафията. Народа кучета го яли.
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да и съда те глобява 1000 лева за невярна жалба. :)))
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Що лъжеш 20 лева надолу - Ментел, ТелеНор и ВиваКон са картел - нема надолу :)))
22
1
 
5
 
! Отговори
Иво Домиров преди 3 месеца
До читател N 20 . Нито комунизмът , нито фашизмът ( те са едно и също нещо ) са си отишли и няма да си отидат , защото техните създатели ( синовете и внуците им ) кпмандват този ....
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Подавам жалби но резултат няма, накрая взех нещата в собствени ръце и сега съм обратно към оператора от който избягах но сметката ми е с 20 лева надолу.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Н.асрали един голям батак със законите - сега да подаваме жалби и да им бършем з.адника - нема да стане ОСТАВКА :)))
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тя се опитва да придаде "модерна визия" на партията си, но без да иска е унищожи :)))
18
4
 
6
 
! Отговори
БСП да върне шайбата преди 3 месеца
и ТАСС, и СССР,....... Ама да си върне и синчето да работи в България...Какво иска безплатни разговори с него.?
17
0
 
8
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 месеца
у БГ няма съд и пркоратура ! не го л иразбрахте вече .....