Тагарев: Трябва да се притесняваме от враждебното влияние в нашата страна

Путин е виновен, че се увеличават изискванията към отбранителната индустрия
6 фев 2024 15:00, Нели Христова
418
Тагарев: Трябва да се притесняваме от враждебното влияние в нашата страна
Снимка: БГНЕС

"Изискванията към отбранителната индустрия нарастват благодарение на Путин". Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев, предаде БГНЕС

Тагарев участва във форума "Нарастващи нужди от подкрепа на отбранителната индустрия и възможности за иновации" София Тех Парк.

"Необходимо е бързо развитие и внедряване на нови продукти, както и мащабно производство. Това дава възможности за развитие на българската индустрия, тя вече има прекрасни перспективи", подчерта той.

Министърът коментира и шпионския скандал в ГДБОП и задържания служител.

"Няма специална проверка за случая от вчера, това е обичайна операция на службите, съответно със законите. Трябва да се притесняваме от враждебното влияние в нашата страна, има сили, които инвестират ресурси в това“, каза той.

На въпрос на БГНЕС относно темповете на модернизация на българската армия, Тодор Тагарев обърна внимание на бюджета за отбрана. Той отбеляза, че постепенно расте бюджета за отбрана, като програмите за инвестиции имат 15 милиарда лева заложени и вече 9 са част от програмите за самолети, бойни машини, радари и кораби.

Министърът на отбраната завърши като коментира важните аспекти от обсъжданията на форума и в частност многонационалните формати за закупуване на въоръжение.

„На форума днес обсъждахме обстойно участието на България в многонационални формати. Ние вече ставаме част от това. Едно е страна сама закупува въоръжение, а друго няколко страни да се обединят, обемът става много по-голям и цената по-малка. Така участваме за инициативата за Европейски небесен щит", заяви Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
17
 
7
 
! Отговори
иZражданско квичене преди 3 месеца
Цялата селяния от копейкаджии и путинисти се е впрегнала да плюе ....
331
3
 
17
 
! Отговори
Отчето преди 3 месеца
Кой го е увредил тоя човечец ?Да не би тлъстите пачки на Украйна?Даа , тоя е загубил самосъзнатието си и чувството за справедливост!Жалка работа!
330
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КОГА ЩЕ ГО ИЗРИНАТ ТОЗИ МИШОК И ШАНСА ДА ИМА ВОИНА В БЪЛГАРИЯ НАМАЛЯВА
329
5
 
21
 
! Отговори
срамота преди 3 месеца
Монголоидната физиономия на Тагаренко и миналото му на укропитек-съветник от свитата на Зельо ,го правят най-противния и най-продажния министър в новата ни история.Този подлец не е българин , а слуга на Посолството.Долния плъх иска да ни вкара във война с Русия ,за да угоди на долните кравари.
328
3
 
11
 
! Отговори
Гйобелс преди 3 месеца
Също е призовавал немците са се притесняват от враждебното влияние на евреите! Почти нищо не се е променило от 1939 година..Гъобелс е написал буквара за пропаганда!
327
4
 
16
 
! Отговори
Тагаренко преди 3 месеца
Е продал баба си да рубли, а майка си да долари!Времената се менят, но предателя си остава предател!!
326
3
 
12
 
! Отговори
Опорките на Сглобкат преди 3 месеца
Са по зле и от пропагандата през комунизма!Всъщност Коменизма се повтаря но вече те като трягедия а като фарс!!
325
2
 
20
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 3 месеца
Тагаренко е гнусен укрофашист ,съветско-американски възпитаник и 100%ов предател.Готов е на всичко за да слугува на краварите ,негови последни господари.Мястото на му е на стълба ,с главата надолу.
324
2
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
Не Путин а *** Магарев е виновен за нарастващите изисквания за отбранителни разходи.
323
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Враждебно присъствие има само от САЩ ,българите да индианци за тях и искат да вземат земята .
322
4
 
10
 
! Отговори
До 301.ХА-ХА. преди 3 месеца
СмЕх. То вече да се смееш ли или да плачеш.Дори комунистите нямаха толкова плитка пропаганда. Колко са реални вестите от "блатата край Москва" не е ясно ама в Телеграм всеки ден има кадри(не вести) как върху *** кратуни от ВСУ падат от 20 до 40 ФАБ-500 всеки ден. Копейките така за разнообразие взеха да им мятат вече и ФАБ-1500.Както казват американските ти братя(не аз) това е голям проблем за украинските ти братя защото рашите имат стотици хиляди от тях. Зеленски е пич,курбан държава направи.
321
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 320.<И къде го прочете в някой изгорял вестник ли
320
3
 
17
 
! Отговори
Тагаренко преди 3 месеца
Е най големия русофил! Той е бил комунист и е живял и учил в СССР не аз ;)
319
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 316 И кой да те или това да си гледаш своя интерес ,а не на американците и уркопите означава ,че ти Еди какъв си ,ама само според тролеите дето се опитват да да си пробутат кирливата урколандия
318
14
 
11
 
! Отговори
@ @ @ преди 3 месеца
Левски и останалите борци за свободата на България са прозрели смъртоносната подлост на имперска Русия и нейната неуморна антибългарска политика още преди повече от 150 години. Те са наясно с домогванията на руската държава и опита й да подчини българската национална кауза на своите имперски цели. Карикатурата Произхождение на букурещките нотабили - в.Тъпан от 05.11.1869 представлява магаре, чийто юзди се дърпат от Кремъл, а резултатът ясно се вижда да излиза от задницата на магарето родните русофили
317
0
 
14
 
! Отговори
До 316 преди 3 месеца
А ти седиш наду_пен в студа пред Козяк 16 и чакаш дни и нощи Дядо Байдън да ти го!!Но той все не идва ;)
316
0
 
10
 
! Отговори
До 315 преди 3 месеца
Тези от ППДБ вече не ти крадат само, това е гено_цид върху българския народ! С патерица от Бойко!
315
5
 
20
 
! Отговори
Ако Тагаренко преди 3 месеца
Беше българин щеше да знае че 70% от българите са ЗА Русия!!
314
17
 
5
 
! Отговори
българските мужици преди 3 месеца
Ако тези, надупени пред Русия предатели, гравитиращи около съветското посолство в София, пишещи хвалебствени писма до диктатора Путин, имаха доблест, родолюбие и бяха достатъчно и навреме образовани, щяха да скъсат партийните си книжки, да посипят празните си освинени глави с пепел, и да молят простия народ за прошка коленопреклонно.
313
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тиквата като ни управляваше, ни крадеше " само" и тук там стимулираше картелите ....ПП , ДБ го изпра и реши ,че ние е малко унижението и ще ни вкарват във война!! Искат да ни убият тия !! Протести и да ги махаме!! Да видим Възраждане колко избиратели ще имат този път!!!!