Петков обясни Меморандума: Не става дума за делкане на държавата

Не е ултиматум, а отворена наша позиция
196
Петков обясни Меморандума: Не става дума за делкане на държавата
Снимка: БГНЕС

Меморандумът не е ултиматум, а отворена наша позиция към ГЕРБ да стигнем до разбирателство, обясни съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

„Не става дума за никакъв подарък и за делкане на регулатори, защото, ако отиде на втора страница, там се казва, че страните се отказват от излъчване на кандидати с ярък политически профил“, коментира той след критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към предложения документ.

Още по темата

„Трябва да се откажем от контрол. То малко е неестествено, защото шефката на КЗК в момента е майка на депутат на ГЕРБ. Ние не искаме това да се случва занапред“, каза Петков.

„Не искаме да сме във властта само заради властта, а да сме във властта, ако продължава промяната. Сега хората имат чувството, че независимо за кого гласуват получават един и същи резултат и това се случва точно, защото тези регулатори и тези служби, тази съдебна система, не са независими и ако сега нямаме смелостта като политически лидери да я променим, това ще е в ущърб на българските граждани“, посочи той.

„Заедно да направим така, че регулаторите да са изпълнени с независими с хора, с хора, които са минали проверка за интегритет, които не са политически оцветени. Това означава да се загуби контрола, а равнопоставеността да се гарантира, че двете страни имат право на вето и няма да има превес, така че да се самоконтролираме“, каза още той.

Петков добави, че ПП-ДБ е отворена да се излъчат юридически екипи, от двете страни, които да разгледат точките в меморандума внимателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
15
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 месеца
Абе не стига,че ползвате мандат на заем,благодарение на ГЕРБ-СДС ,ами поставяте и условия сякаш сте първа политическа сила,да ама не сте.
146
1
 
22
 
! Отговори
Майора преди 2 месеца
Както винаги на просто Киро , както и на коалицията зад него , не може да се вярва!Първо казватнещо , после коментитст че не боло така и прочие! Явно по подобие на мис Бони не могат да птеодолеят егото си да управляват на всяка цена!
145
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Paзkapaйтe /\инrypa!
144
1
 
25
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
Киро сега ли се сети да предлагаш този меморандум защо не предложи в началото безсрамник избори и Вън шарлатаните от парламента
143
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако наистина имаше оферта за делкане, ГЕРБ веднага щяха да се съгласят. Просто не искат да изпуснат регулаторите, там има истинска власт и винаги назначенията са били политически.
142
3
 
21
 
! Отговори
Xa-xa преди 2 месеца
Бойко, махай ги вече тези. Имаха 9 месеца да вземат, колкото могат
141
2
 
7
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
Пеевски разбира нещата само с "делкане". Той не иска да дели на три ,привърженик е да е сам и само в краен случай на две с авера му през последните над 15 г. "тихомълком" и без да се нуждае от "официална тройна коалиция" ,като преди това... Той умее да приватизира разни "неща" с краен финал - фалит. Държавата успешно се води по същия път .Жалък народ е този,който при наличието на такъв умствен и нравствен потенциал от хора ,позволява да ни ръководят меко казано индивиди със спорна репутация.
140
0
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
- Каква е тази добра "демокрация" с толкова много дяволии, сглобки, меморандуми и отчети пред посланици на чужди посолства?!? Това вече не е народната воля, а шепа, явно доста високо платени от вън, поставени политици, които на практика правят пълно овладяване на държавата, с цел юдео-ционистите от САЩ да управляват абсолютно напълно България. Ако трябва директно да се каже истината - това е поробване, чрез държавен преврат!!!
139
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Предложения меморандум е 50:50 подялба на държавата! След Деси Атанасова всичко е точно! Това всичкото от НеКоалиционите партньори в сглобката, дето дойдоха на власт с обещанието да не правят коалиция с ГЕРБ и да премахнат модела ДПС! На всичките тези неща се казва лъжа!
138
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оставка
137
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Е пахти промяната бе човече изпълнен с лицемерие и лъжи, каква промяна е да се коалираш с Герб и Дпс ?!? Никой уважащ себе си избирател не би гласувал повече за тоя Буратино след всичко сторено/изречено !!!
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"..проверка за интегритет, които не са политически оцветени" /Ами то политическите окраски с за имитация на демокрация. Иначе, всчки мечтаят за интеграция, като един етнос, дето все не могат да го интегрират/. Затова слушаме пъстроцветни глупости от всички страни.
135
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Ама вие всичко за вас ли искате.
134
1
 
17
 
! Отговори
Бунга Бунга преди 2 месеца
У Харваддо ги учат да делкат всичко! И жени,и избиратели, и министерства, че и държави.
133
1
 
27
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
Как се стигна дотук шарлатаните превзеха властта с 30 депутата не мога да повярвам алчност наглост безочие а ние обикновените българи в коя телевизия да отидем и да кажем как сме нали сме гласоподаватели такова нещо не знам как да го нарека
132
1
 
22
 
! Отговори
Ориентаторе преди 2 месеца
Всъщност меморандума предлага отслабване на държавата като регулатор, поставянето на зависими и податливи на корупция фигури от трети ешелон с помощта на знаем кои НПО-та. Нещо като нов ДКМС с комсомолски секретари и културно масовици раболепни на поставилите ги като носни кърпи партийни номенклатурчици. Имитация на промяна и превръщането на номенклатурата в недосегаема олигархия тип Латинска Америка от минлото, която е под корупционен контрол. Така, че пак ще има избори. Играта продължава.
131
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Сега хората имат чувството, че независимо за кого гласуват получават един и същи резултат" - Не само, че имаме чувството, а то е факт. ПП (Пак Пеевски) изпраха ББ и ДП и се чудят защо хората сме имали такова чувство хахаха Когато си сложа например шапка на главата имам чувството, че имам шапка на главата. Абсолютно нормално е, защото имам шапка на главата. Същото е с ПП. Върнаха старите на власт. Какво чувство да имаме? Че старите са нови ли? хахаха
130
1
 
14
 
! Отговори
Скодоумец преди 2 месеца
зализан лай.няк и тъпкач на Лена общата
129
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
заради фирмени участия на отстранените кметови от ПП на район Приморски и Одесос Варна,600инвалида получаващи парите си за "личен асистент", останахо без пари,инвалиди с чужда помощ във Варна.няма пари за вас казаха от община Варна.няма кмет да подпише.
128
1
 
1
 
! Отговори
Бизнесмен преди 2 месеца
Ами, изобщо не съм виновен, че г-н КРАСИМИР АНДРЕЕВ САВОВ плаща. Той им е мажоритарният акционер на тези от ИЦХ АД. Обменяйте си левовете. Че, ако чащкаме на тези от банките и БНЛБ-то им, нищо добпо не ни очаква. ИНВЕСТИРАЛИ СМЕ ГИ ПАРИТЕ. ОТДАВНА, при това. ИЗОБЩО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМЕ Т МНЕНИЯТА НА ФИНАНСИТТИЕ, НИТО ПЪК НА ТЕЗИ ОТ БАНКИТЕ ИМ. ЗНАЕМ СИ ГИ, ами.